İtalya ve Çin, Intertextile Shanghai İçin El Ele

Intertextile Shanghai Hazırgiyim Kumaş Fuarı üretici firmaları, tedarikçilerle buluşturacak. Ev sahibi Çin en fazla katılımcı ile öne çıkarken, İtalyan firmaların fuara olan ilgisi de dikkat çekiyor.

  26 Temmuz 2013 22:41 Cuma
İtalya ve Çin, Intertextile Shanghai İçin El Ele

Messe Frankfurt tarafından organize edilen Intertextile Shanghai Hazırgiyim Kumaş fuarı, Shanghai Yeni Uluslararası Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilecek. 21-24 Ekim 2013 tarihinde misafirlerini ağırlayacak olan fuarda, Milano Unica yine güçlü bir katılım sağlayacak. Avrupa salonunda yer alacak İtalyan üreticilerin, Çin'den sonraki en büyük katılımcı ülkeyi oluşturduğu etkinlik, Tekstil Dünyası Yayın Grubu editörleri tarafından yerinde takip edilecek. Fuarın bu edisyondaki odak noktasında ise, fonksiyonel kumaşlar ve sürdürülebilirlik yer alacak. Etkinlikte ayrıca özel seminer programları, podyum gösterileri ve tasarım yarışmalarından oluşan bir seçki sunulacak.

Intertextile Shanghai Hazır giyim Kumaş fuarı geçen yıla göre önemli değişiklikleri de barındıracak. Toplamda 15 salonda sunulacak etkinlik, 170.000 metrekarenin üzerinde bir alan da yaklaşık 3.500 yerel ve uluslararası katılımcıyı ağırlamayı bekliyor. Segmentinde Asya Bölgesi’nde düzenlenen en önemli etkinlik olan, Intertextile Shanghai Hazırgiyim Kumaş Fuarı, Çin Pamuk Tekstil Derneği, Çin İplik Dokuma Derneği, Çin Yün Tekstili Derneği, Çin Elyaf Tekstil Derneği, Çin İpek Derneği, Çin Kimyasal Elyaf Birliği, Çin Boya ve Baskı Derneği, Çin Örme Sanayi Derneği, Çin Ev Tekstili Derneği, Çin Ulusal Konfeksiyon Derneği, Çin Moda Tasarımcıları Derneği, Çin Moda & Renk Derneği, Çin Dokuma Filament Derneği, Çin Tekstil ve Konfeksiyon Girişimciler Federasyonu tarafından destekleniyor.

Organizatörler tarafından yapılan açıklamada batılı firmaların geri dönmesinin, Çin'deki iç talebin önemsendiği anlamında geldiği belirtiliyor. Yetkililer özellikle W1 Avrupa salonunda aktif iş bağlantılarının gerçekleşeceğini açıklarken, geçen yıl imzalanan anlaşmanın ardından 124 İtalyan markasının katılmasının hem Avrupalı hem de Çinli üreticileri için büyük şans olduğu ifade edildi. Diğer katılımcı ülkelere bakıldığında da E6 ve E7 salonunda yerel ve uluslararası hazır giyim ve moda aksesuarları üreticilerinin yer alacağı bildirildi. Asya pavilyonu kapsamında yer alan Hindistan, Endonezya, Japonya, Kore, Pakistan, Tayvan ve Tayland ise W2-4 salonunda yer alacak.

Seminer Programı Oldukça Yoğun

Avrupalı katılımcıların yanı sıra Çinli yetkililerin dikkat çektiği konular arasında Verve for Design ve Premium Wool alanlarının yeniden, programa dahil olması yer alıyor. Özellikle orta sınıf ve üst düzey öğelerle sunulan tasarımların, ilgi görmesi bekleniyor. Fuarda bu yıl sürdürülebilirlik konusunda fonksiyonel kumaşlar özel bir alanı tanımlayacak. Geri dönüşümlü kumaşların da sunulacağı etkinlikte, özellikle günümüzde beklentilerin arttığı bu alanda ciddi çalışmaların tanıtılması bekleniyor.  Fuardaki bir başka konsept alanı ise W1 salonunda 2014-15 kış sezonu trendlerinin sergilediği alan olacak. Spor için özel kumaşlar, kadın ve erkek giyim kumaşları da bu alanda sergilenen önemli başlıkları oluşturacak. Etkinliğin seminer programı ise oldukça yoğun geçecek. Başta tasarım ve trendler olmak üzere, teknoloji ve çözümler, test ve sertifikasyon, piyasa bilgileri, iş stratejileri gibi konularda sunumlar yapılacak. Giysi tasarımları ise Intertextile Shanghai Catwalk ile gösterilecek.

Geçen Yıl Başarılı Bir Edisyon Gerçekleştirildi

2012 yılında toplam 150.000 metrekare alanda yapılan fuarda, 98 farklı ülkeden 65.788 ziyaretçi yer almıştı. Pamuk, yün, ipek, yapay, örgü kumaşlar, iç giyim ve deniz giyim, fonksiyonel kumaşlar, baskılı kumaşlar, elyaf ve iplik nakış, aksesuar tekstil teknolojileri, moda gibi konularıyla ziyaretçilerini ağırlayan fuarda 28 ülkeden 3,358 firma yer almıştı. Etkinliğin Mart edisyonuna ise Türkiye’den  Almodo Altunlar Tekstil, Anteks Antalya Tekstil, Bezsan Tekstil, Bossa Ticaret Ve Sanayi İşletmeleri, Kaynak Tekstil, Konak Tul Perde, Sanko Tekstil İşletmeleri, Söktaş Tekstil, Yünsa Yünlü Sanayi katılmıştı.

Yarn Expo Eş Zamanlı Organize Edilecek

Intertextile Shanghai Hazır Giyim Kumaş fuarı ile birlikte organize edilen Yarn Expo Autumn’da Shanghai Yeni Uluslararası Fuar Merkezi’nde yapılacak. 3.000 metrekare alanda sunulacak olan fuarın, 5.000 kişi tarafından ziyaret edilmesi bekleniyor. 2012 yılında yapılan edisyonunda büyük bir kısmı Çin’den olmak üzere 11 ülkeden 100 katılımcıyı ağırlayan fuarın bu sene de daha çok yerel, üreticilerin tanıtım faaliyetlerini yürüttüğü bir platform olması bekleniyor. Yarn Expo fuarının konseptini ise, doğal iplikler, doğal ve yapay elyaflar, elastik ve sentetik iplikler oluşturuyor. Fuarın ziyaretçi profiline bakıldığında hazır giyim üreticileri, ticari birlikler, ajanslar ve yayıncılar dikkat çekerken, bu etkinlik de başta Messe Frankfurt olmak üzere Çinli dernekler tarafından da destekleniyor.

Elyaf ve iplik ürünlerinin öne çıktığı fuarda özellikle Çinli ve Hintli firmaların sayısı dikkat çekiyor. Hindistan piyasasındaki iplik üretim artışının da etkili olması beklenen fuara Texprocil, güçlü bir katılım sağlayacak. Bu ülkenin dışında Pakistan'ın Güney Asya pamuk ipliği piyasasını temsilen katılacağı açıklanırken, fuara Türkiye’den hiç katılımın olmaması da dikkat çekiyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.