İsveçli Makineciler Barcelona’da Yeniliğe Damga Vuracak

İsveç Tekstil Makine Üreticileri, Endüstri 4.0 tabanlı yeniliklerini ITMA 2019'da sergileyecek.

  06 Haziran 2019 08:49 Perşembe
İsveçli Makineciler Barcelona’da Yeniliğe Damga Vuracak

Dünyanın en büyük tekstil makineleri fuarı olan ITMA, İsveç Tekstil Makineleri Üreticileri Birliği TMAS üyelerini Barselona'da ağırlamaya hazır. TMAS Genel Sekreteri Threse Premler-Andersson konuya ilişkin bazı açıklamalarda bulundu. Tüm İsveçli tekstil makine şirketlerinin Avrupa, Çin, Hindistan ve ABD gibi yerlerde iyi iş çıkardığını söyleyen Andersson, Barcelona’daki ITMA 2019 için güç birliği yaptıklarını vurguladı.

Andersson sözlerine ek olarak, “Şu anda Haziran ayında gerçekleşecek en önemli fuar olan hazırlıkları tamamlarken yapılıyor. Gerçekten Endüstri 4.0 dönemine girmemizle birlikte yeni oyuncular ve ortaklar görmeyi içtenlikle ümit ediyorum.  Gerçek zamanlı monitör prosesleri, otomasyon, esnek kişiselleştirilebilme ve üretim hattına robotların dahil edilmesi gibi konuları sergilemeye hazırız. Müşterilerimiz bilgi, kişiselleştirilme ve hızlı çözümler sunma konusunda bizden çok şey bekliyorlar.” ifadelerini kullandı.

ACG Kinna’nın ITMA Katılımı (H3-D239)

İsveçli firmaların ileriye dönük tutumu, belki de en iyisi, 1961'den beri ACG Gruppen'in sahibi Reimar Westerlind tarafından özetlenmiştir. Reimar, 90 yaşında, ACG şemsiyesi altında faaliyet gösteren çeşitli şirketlerin operasyonlarını denetlemek için halen her gün ofisine gidiyor. “Şimdi her şey otomasyon ve sayısallaştırma ile ilgili” diyor ve ekliyor, “Ya dijitalleşmeyi yakalarız, ya da yok olur gideriz.”

Bu alandaki yeniliklerle hızla ilerleyen bir ACG Gruppen şirketi olan ACG Kinna, ITMA 2019'da canlı gösterimlerle yeni robotik yastık doldurma sistemini tanıtacak.

8 Saatte 3 Bin 840 Yastık Dolduruyor

8 saatlik vardiyada 3,840 yastığın doldurulduğu yeni robotik yastık doldurma sistemi, var olan sistemlerden farklı olarak kayda değer bir artı sağlarken zaten çok meşgul olan ev tekstili sektöründe hem enerji hem de işgücü tasarrufu getiriyor.

ACG Kinna’nın CEO’su Christian Moore, Endüstri 4.0’ın potansiyelinin ileri teknoloji yazılımla arttırılması hakkında konuşulacak çok şey olduğunu söyleyerek, “İnanıyorum ki tekstil endüstrisinde öncülük yapmanın eşiğindeyiz. Birçok endüstride katı materyallerle robotların kullanımı standartlaştı fakat tekstil gibi yumuşak materyallerle çalışırken bu daha karışık durumda. Neyse ki, yeni sistemimizin ticari anlaşmaları yapıldı ve ITMA 2019’da büyük bir yenilik getireceğimize inanıyoruz. IKEA gibi başarılı İsveçli markalar ve H&M doğruluyor ki tamamen ayaktayız ve bu son teknolojik gelişmeler ACG Kinna Automatic’i Endüstri 4.0’ın ürünlerimizi nasıl geliştirdiğinin önemli bir kanıtı.” ifadelerini kullandı.

Eton’un ITMA Katılımı (H2-A214)

ITMA 2019’da, Eton; ileri teknoloji yazılım ve prosesin her akışında gerçek zamanlı bilgi sunması ile tam teşekküllü materyal tutuş çözümleri sunuyor.

 

Eton’un Satış ve Ticari Müdürü Roger Rylen; “Sistemlerimiz, şu anda dünya çapında hazır giyim ve ev tekstili üretimi ve otomotiv endüstrilerinde kullanılan ve gelişen Endüstri 4.0 üretim tesisleri için biçilmiş bir kaftan.” ifadesini kullandı.

Eltex’in Sensör Segmentinde ITMA Katılımı (H-B102)

İleri düzey sensör geliştirmeleri tekstil endüstrisini ileriye taşıyan birçok segmentte önemli bir rol oynuyor. Eltex of Sweden,  bir çok sektörde iplik kontrol ve gerginlik görüntüleme sistemlerinde, yapay çim ve halılar da dahil olmak üzere, dokunmuş materyallerin çözgüsünde ve dokunmuş materyalleri sağlamlaştırma ve kompozit endüstrisinde de önemli başarılara imza attı.

Eltex Genel Müdürü Brian Hicks; “Tarama kontrol sistemlerine nazaran, her bir ipliğin konumunu gerçek zamanlı görüntüleyebiliyoruz. Buna göre sensörlerimizin küçültülmesine odaklandık ve ITMA 2019’da bunları da sergileyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

IRO AB Katılımı İplik Takviyesinde (H4-A206)

IRO AB, geçmişte düzenlenen ITMA fuarlarında, iplik takviye segmentinde dokuma makineleri için yeni mihenk taşlarını tanıttı ve ITMA 2019’da da buna devam ediyor.

IRO AB Genel Müdürü ve TMAS Yönetim Kurulu Başkanı Mikael Areman, “Ar-Ge kapasitemize yaptığımız önemli yatırımın ardından, genişleyen X3 serimizin verimliliğini ve performansını daha da arttırma konusunda büyük ilerleme kaydettik. 1980’lerden bu yana ITMA’da birçok yeniliği tanıtıyoruz ve Barcelona’da da olumlu geri dönüşler bekliyorum.” dedi.

Baldwin Kaynak Kullanımı Segmentinde (H2-A204)

ITMA 2019, yeni nesil Baldwin Technology’nin kumaş terbiye için temassız hassas uygulama sistemi olan TexCoat G4’ün piyasaya sürülmesine de şahit olacak. TexCoat G4, sıfır kimyasal atık ve minimum su ve enerji tüketimi ile sürekli yüksek kaliteli ve üretken bir tekstil terbiye işlemi sağlıyor.

Temassız püskürtme teknolojisi, tek veya çift taraflı uygulama, fular banyosu kontaminasyonunun ortadan kaldırılması, kurutma adımlarının ortadan kaldırılmasına yol açan düşük ıslak alma seviyeleri, kimya, renk değişimlerinde sıfır kimya atığı gibi çeşitli avantajlar sağlar. Kumaş ve seri raporlama imkanı, ped yükleme görünürlüğü, kimyasal kullanım vb.

Baldwin'in hassas uygulama teknolojisi segmentinin lideri Eric Norling, ITMA 2019'da TexCoat G4'ü piyasaya sürmekten gurur duyduklarını söyleyerek, “Bu, değerli kaynakları korurken ve sürdürülebilir bir geleceğe katkıda bulunurken, yenilikçiliği artırıyor ve verimliliği değerlendirme fırsatı sağlıyor. TexCoat G4; su itici, yumuşatıcı, anti-mikrobiyal ve daha fazlası gibi çok çeşitli düşük viskoziteli su bazlı kimyasalları işleyebilir.” dedi.

TMAS Barcelona'ya Hazır

TMAS Genel Sekreteri Threse Premler-Andersson, 2015'te Milano’da düzenlenen ITMA’da Endüstri 4.0 teknolojileri hakkında çok fazla konuşma yapıldığını söyleyerek, “Ancak kesinlikle TMAS’ın bakış açısına göre ITMA 2019, verilere ve elimizdeki yeni araçlardan nasıl yararlanılabileceğine dair somut çözümler için bir yer olacak.” dedi. Andersson, sözlerini şöyle tamamladı: “Halen şirketler arasında çok daha fazla ağ var, yazılımla birlikte fikir ve fikirleri bir araya getiren ortak arabirimler. Barselona’da eski ve yeni müşterilerle tanışırken daha fazla fikir alışverişi yapmayı dört gözle bekliyoruz.”


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.