Intertextile Shanghai Kumaş Fuarı Başladı

Textotex, Çin’de gerçekleştirilen Intertextile Shanghai Uluslararası Hazır Giyim Kumaşları ve Aksesuarları Fuarını yerinde takip ediyor.

  23 Ekim 2013 00:52 Çarşamba
Intertextile Shanghai Kumaş Fuarı Başladı

Musa İmdat/ Şangay



Şangay’da “New International Expo Center”da  Messe Frankfurt tarafından gerçekleştirilen Intertextile Shanghai Uluslararası Hazır Giyim Kumaşları ve Aksesuarları Fuarı başladı.

Üretici firmaları, tedarikçilerle buluşturan etkinlik, Tekstil Dünyası yayın grubu editorlerince yerinde takip ediliyor. 170.000 metrekare alanda 3.700’ü aşkın uluslararası ve yerel firmaya ev sahipliği yapan fuarın geçen yılki editasyonunu 3500 katılımcı takip etmişti. En yoğun katılımı ev sahibi Çin yapıyor. Çin’den sonra pavilyon olarak katılım sağlayan ülkeler İtalya, Almanya, Portekiz ve Türkiye olarak sıralanıyor. Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Fransa, Slovenya, İspanya, İsviçre ve İngiltere ise münferit katılımcılar ile öne çıkıyor.

Geçen yıllarda popüler olan Salon Europe ve Milano Unica pavilionları bir kez daha yer alarak, Avrupa’nın önde gelen kumaş ve aksesuar tedarikçilerini ziyaretçilerin ayağına getiriyor.

Fuar bu yıl sürdürülebilirlik ve yenilik temaları ile öne çıkıyor konuyla ilgili olarak düzenlenen seminer ,defile ve sunumlar geçtiğimiz yıla nazaran artış göstermiş durumda. 15 salonda gerçekleştirilen etkinlikte Avrupalı ve Türk katılımcılar salon W1 ve W4 de yer almışken eş zamanlı düzenlenen Yarn Expo fuar katılımcılarına N4 salonunda yer verilmiş.

Bu yıl Uluslararası Çin kumaş tasarım yarışması İntertextile Shanghai ile bir ortaklığa gitmiş durumda. Çin tekstil sektörünün tek uluslararası yarışması olan etkinlik fuar sırasında yapılmatadır.

Batılı Markalara Talep Artıyor

Çin tüketicisinin artan satın alma gücü ile bölgede yüksek kalite ürünlere olan talebin arttığı görülüyor. Etkinlikte çok sayıda önemli firma ürünlerini sergiliyor. Bu durum batılı markalara yerel talebin artmasına bağlanıyor. Bunların yanı sıra orijinal tekstil tasarımı için yaratıcı ve ilham verici fikirleri içeren “Premium Wool” alanı da etkinliğin öne çıkanları arasında yer alıyor.

Bu yıl fuarda ilk kez gerçekleştirilen “Sürdürülebilirlik ile ilgili her şey” bölümü geri dönüştürülebilir kumaş ve ürünlere odaklanıyor. Kumaş, ürün ve teknoloji üreticilerinin yanı sıra bu alanda sürdürülebilir üretim araçları da yer alıyor.

Yerel pazarda spor, kadın ve erkek giyiminde fonksiyonel kumaşlara olan talebin revaçta olduğu görülüyor. Güncel tekstil endüstrisini yansıtan fonksiyonel kumaşlar ve ürünler de bu yıl etkinlikte öne çıkanlar arasında yer buluyor.

Yakın Plan Messe Frankfurt

Messe Frankfurt, dünya çapında 1.769 çalışanı ve 537 milyon Euro'luk satışı ile Almanya'nın önde gelen fuar organizatörlerinden birisi olarak tanımlanıyor. Kurum 150'den fazla ülkede 28 iştirak, beş şube, 50 uluslararası satış ortağı ile küresel bir ağa sahip bulunuyor. Dünya çapında 30'dan fazla bölgede organizasyon gerçekleştiriyor. Oluşum, 2012 yılında yarısından fazlası Almanya dışında olmak üzere 109 fuar düzenledi.

Fuar alanı giriş fotoğrafları için:
http://www.textotex.com/foto-galeri/intertextile-shanghai-kumas-fuar-giris-resimleri.html

Katılımcı Türk firmaların resimleri için:
http://www.textotex.com/foto-galeri/intertextile-shanghai-kumas-fuarina-katilan-turk-firmalarin-resimleri.html

Fuarın Genel Resimleri İçin:
http://www.textotex.com/foto-galeri/intertextile-shanghai-kumas-fuari-resimleri.html


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.