Intertextile Shanghai fuarları etkisini artırıyor

Tekstil Dünyası yayın gurubu Çin’de gerçekleştirilen Intertextile Shanghai Uluslararası Hazır Giyim Kumaşları ve Aksesuarları Fuarını yerinde takip etti.

  17 Kasım 2013 05:40 Pazar
Intertextile Shanghai fuarları etkisini artırıyor

Messe Frankfurt tarafından 21-24 Ekim tarihleri arasında Çin Şanghay’da “New International Expo Center”da gerçekleştirilen Intertextile Shanghai 2013 Uluslararası Hazır Giyim Kumaşları ve Aksesuarları Fuarı üretici firmaları tedarikçilerle buluşturdu. Tekstil Dünyası yayın gurubu olarak yerinde takip ettiğimiz fuarda, kumaş ve aksesuar sektöründe faaliyet gösteren 16 Türk firması ürünlerini görücüye çıkardı.

Fuar, 35 ülke ve bölgeden 3 bin 751 katılımcıya ev sahipliği yaptı. Katılımcı sayısında geçen yılki edisyona göre yaklaşık yüzde 12 lik bir artış gözlemlendi. Ayrıca Beyaz Rusya, Bulgaristan, Lübnan, Makao, Güney Afrika, Birleşik Arap Emirlikleri ve Özbekistan fuara bu yıl ilk kez katılım sağlayan ülkeler oldu. En yoğun katılım yine ev sahibi Çin tarafından gerçekleşti. Çin’den sonra pavilyon olarak katılım sağlayan ülkeler İtalya, Almanya, Portekiz ve Türkiye olarak sıralandı. Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Fransa, Slovenya, İspanya, İsviçre ve İngiltere ise münferit katılımcılar arasında yer aldı. Bir diğer artış da ziyaretçilerde yaşandı. 98 ülkeden 69 binin üzerinde alıcı üreticilerle buluştu.

“Yeni pazar olanakları için önemli bir fuar”

Çin’de düzenlenen en büyük kumaş ve aksesuarları fuarı olan Intertextile Shanghai Apparel Fabrics 2013 Fuarı hakkında değerlendirmelerde bulunan Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) Başkanı İbrahim Burkay, “Intertextile Shanghai Apparel Fabrics 2013 Fuarı Amerika’dan Avrupa’ya, Avusturalya’dan tüm Asya ülkelerine ve Orta Doğu ile Afrika ülkelerine kadar çok geniş bir kitleye hitap eden uluslararası niteliği yüksek bir fuar. Bu özelliği nedeniyle fuarda milli katılım ile bulunmamız ülkemizin yeni pazarlara açılması ve mevcut iş bağlantıların artırılması için oldukça önemliydi” dedi. Fuara milli katılım sağlayan Türk firmalarını, T.C. Şanghay Ticaret Müşaviri Kadir Yazıhan ve T.C Şanghay Başkonsolosu Deniz EKE ziyaret ederek, ürünleri hakkında bilgi aldı.

Geçen yıllarda popüler olan SalonEurope ve Milano Unica pavilyonları ile Avrupa’nın önde gelen kumaş ve aksesuar tedarikçileri yerel alıcıların yanı sıra uluslararası markalarla buluştu. Toplam 260 katılımcının yer aldığı SalonEurope’da, Milano Unica 132 üst düzey İtalyan kumaş ve aksesuar firmaları ile ev sahipliği yaptı.

Fuarda bu yıl sürdürülebilirlik ve yenilik temaları ile öne çıktı. Konuyla ilgili olarak düzenlenen seminer, defile ve sunumlar geçtiğimiz yıla nazaran artış gösterdi. Tekstil sektöründe sürdürülebilirlik ve geri dönüşümün tartışıldığı Planet Tekstil Konferansı fuar ile eş zamanlı gerçekleşti. Konferansın konuşmacıları arasında Ecotextile News, Marks&Spencer, VF Corporation, Esprit ve Sürdürülebilir Giyim Koalisyonu ve endüstri lideri kuruluşlar yer aldı. “Sürdürülebilirlik ile ilgili her şey” bölümünde kumaş, ürün ve teknoloji üreticileri sürdürülebilir üretim araçlarını sundu.

Çin ürünlerinin kalitesi artıyor

Çin tüketicisinin artan satın alma gücü ile bölgede batılı markalara yerel talebin arttığı görüldü. Ayrıca Çinli üreticilerin ürün çeşitliliği ve ürün kalitelerini arttırdığı dikkatlerden kaçmadı. Özellikle, yurtdışı alıcılar yerli katılımcı standartlarında çok sayıda iyileşme fark etti. Katılımcılar Çin ürünlerinin kalitesinin adım adım arttığını ve sunulan ürün çeşitliliğinin bu fuarda oldukça genişlediğini belirttiler. Yerel pazarda spor, kadın ve erkek giyiminde fonksiyonel kumaşlara olan talebin revaçta olduğu görüldü. Güncel tekstil endüstrisini yansıtan fonksiyonel kumaşlar ve ürünler de bu yıl etkinlikte öne çıkanlar arasında yerini buldu.

Pekin Fuarı Şanghay’a Taşınıyor

2014 Bahar edisyonunun Şanghay’da gerçekleşeceği bildirildi. Şanghay’ın Çin için merkez kabul edildiğinin belirtildiği açıklamada çevre şehirlere olan yakınlık ve yurtdışı katılımcılar için ulaşımın en rahat sağlandığı yer olması sebebiyle bu kararın alındığı belirtildi. Intertextile Shanghai Fuarı – Bahar Edisyonu 3-5 Mart 2014 tarihlerinde “Shanghai World Expo Exhibition and Convention Center” da yapılacak. Sonbahar Edisyonu da 20-23 Ekim 2014 tarihlerinde “Shanghai New International Expo Centre” da gerçekleştirilecek.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.