Intertextile Pekin’e İtalyan Akını

Intertextile Pekin Konfeksiyon ve Kumaş Fuarı mart ayında yapacağı edisyona hazırlanıyor.

  25 Mart 2013 16:56 Pazartesi
Intertextile Pekin’e İtalyan Akını

intertextil Pekin Konfeksiyon ve Kumaş Fuarı 27-29 Mart 2013 tarihleri arasında Çin Uluslararası Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Çinli üreticilerin en yoğun katılımı gösterdiği fuara, İtalyan firmaların ilgisi dikkat çekiyor. Organizasyonda 100’den fazla firma ile yer alacak olan İtalya, etkinliğe Milano Unica pavilyonu ile katılacak. Geçen yıl Milano Unica ile Intertextile Apparel Fabrics arasında imzalanan anlaşmaya paralel olarak artan İtalyan katılımcı sayısının, fuar yöneticilerini de mutlu ettiği belirtiliyor. Messe Frankfurt Genel Müdürü Wendy Wen yaptığı açıklamada Milano Unica Pavilyonu’nun geçen yıl yarattığı potansiyelinden dolayı birçok olumlu yorum aldıklarını belirtti.

 

Bunun dışında Avrupalı önemli kumaş üreticileri Salon Europa’da etkili bir sunum yapmaya hazırlanıyor. Özel bir alan olan Salon Europe, geçen yıla göre yüzde 20 daha fazla alanı kapsıyor. Almanya, Portekiz, İspanya, İsviçre, Türkiye, Birleşik Krallık’ın içinde yer aldığı Avrupa Pavilyonu Salon 2 ve 3’ü de kapsayacak şekilde 6,000 metrekarelik bölümünü kullanacak. Bunun yanında bir önceki etkinlikten memnun kalıp tekrar fuara katılım kararı alan ülkeler de dikkat çekiyor. Portekiz pavilyonu da bir önceki edisyonda aldığı olumlu geri dönüşler sonrasında tekrar katılımcı olarak kaydını yaptırdı. Associacao Selectiva Moda tarafından organize edilen pavilyon, katılımcı firmaların gelişen Çin pazarına yüksek kaliteli gömleklik kumaş sunumlarına sahne olacak.

 

1300’den Fazla Firma Kaydını Yaptırdı

 

Fuarda yer alacak olan Türk firmalar ise Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği’nin (UTİB) organize ettiği Türk pavilyonunda ürünlerini sergileyecek. Fuara katılan Türk firmaları, Almodo Altunlar, Anteks Antalya Tekstil, Bossa Formal & Smart Casualwear, Bossa Shirting, Bossa TAS, Özlem Kumaş, Söktaş Dokuma, Teknik Mensucat, Yünsa şeklinde sıralanıyor. Kumaş Konfeksiyon ve aksesuar ürünlerinin öne çıkacağı fuarda, 16 ülkeden 1300’den fazla firmanın yer alacağı ifade ediliyor.

 

Özellikle Çin’de yaşanan kumaş ve aksesuar sanayisindeki artış sonucu büyük ilgi gören fuarın, küresel kumaş ve konfeksiyon sanayisine de önemli bir katkı sunması bekleniyor. Fuar uygulama alanlarına bakıldığında ise, aksesuarlar, casual giyim, çocuk ve bebek giyimleri, mayo ve iç giyim, gömleklik kumaşlar, takım elbiseler, fonksiyonel ve spor giyim, kadın ve erkek giyim, jeans wear başlıklarının öne çıktığı görülüyor. Firmaların tanıtacağı ürün gruplarında ise her türden kumaş çeşidi yer alıyor. Intertextile Pekin fuarında ayrıca 2014 İlkbahar Yaz kumaş koleksiyonlarının tanıtıldığı bir alan bulunacak. ‘Serene Spirit’, ‘ Blue Mood’, Sweet Rebel’, Expressive Soul’ adında 4 temada sunulacak olan renk seçimleri şimdiden 2014 yılına özel çalışmaların temelini oluşturacak.

 

4 Trend Teması Sunulacak

Etkinlikte trend forum için ayrılan 3. salon en çok merak edilen alanların başında geliyor. 4 başlıktan oluşan 2014 İlkbahar Yaz trendleri bu alanda ziyaretçilerle buluşacak. NellyRodi’nin koordine sorumlusu olduğu trend forumunda, New York’tan Kai Chow,  Tokyo’dan Sachiko Inoue, Milan’dan Ornella Bignami komitede uzman olarak fikirlerini sunacak. Trend başlıklarına bakıldığında ise, “Serene Spirit”te sakin bir ruhun izleri anlatılıyor. Bu tema doğal çok fonksiyonlu, rahat ve güvenli kumaşları ifade ediyor. Aynı zamanda görünüş açısından da terbiye sürecinden geçmiş, armürlü ve dantelli kumaşları tanımlıyor.

“Blue Mood” teması pamuk, keten, dayanıklı kumaşlar, su geçirmez, hafif ve işlevsel doğal kumaşların yer aldığı bir alan oluşturuyor. Temanın odak noktasında ise yerel ürünlerin yanı sıra, koruyucu kıyafetler yer alıyor. “Sweet Rebel” teması da görünüş açısından karmaşık olanı anlatıyor. Ayrıntılı dantel işlemeleri, kabartmalı rötuşlar, kurdele gibi fantezi esintiler ve pastel renkler öne çıkıyor. Fuarın trend temasının son başlığı ise “Expressive Soul”. Çok kültürlü bakış açısı bu temanın odak noktasında yer alıyor. Fütüristik ve fonksiyonel kumaşların temelini oluşturduğu tema da şantuk iplik, nakış, etnik çizgiler yoğun bir görünüm katmak için kullanılıyor.

‘Yeni Tekstil’ Tasarımcılarına Özel Alan

Çin’deki en önemli etkinliklerden olan Intertextile Pekin, İtalya’dan tanınmış tasarımcıların trend fikirlerine de ev sahipliği yapacak. Avrupa Salonu’na ek olarak oluşturulan alanda küresel piyasa için tekstil ve giyim tasarımları hakkında özel çalışmalar yer alacak. “Verve for Design”, Tasarımda Canlılık, temasında sunulacak olan ürünlerin birçok alıcı tarafından ziyaret edilmesi bekleniyor. Dünyanın en çok tanınan tasarım stüdyolarından birisi olan Bernini Stüdyo, son trendler ve orijinal İtalyan tasarımlarının yer aldığı bir koleksiyon sunacak.

İtalyan Blue Stüdyo ise, iç çamaşırı, eşarp, mayo, tişört segmentlerinde ürünleriyle burada yer alacak. Kalarav di Livia Meldolesi tasarım evi, ev tekstilleri alanında geniş kullanım alanı olan ürünleriyle İtalyan tasarım gücünü anlatmaya çalışacak. Musticstyle stüdyo; tekstil alanındaki baskı çalışmalarını, New Age Srl; İtalyan tarzı son trendleri, Studio 33 tasarım evi de; iç çamaşırı, mayo ve eşarp trendlerini ziyaretçilerle buluşturacak. Etkinlikte ayrıca Nelly Rodi tarafından dizayn ve tasarım semineri, Hohenstein yetkilileri tarafından da sertifikasyon ve test semineri yapılacak.

Çin’de Aynı Haftada Üç Fuar Yapılacak

 

2012 yılında 78 ülkeden 26.000 ziyaretçiye ev sahipliği yapan fuarın, bu yıl ziyaretçi sayısını da artırması bekleniyor. 2013 yılında 50.000 metrekare alanı ile katılımcılarını ve ziyaretçilerini ağırlayacak olan fuarda, firmalar takım elbiselik ve gömleklik özel kumaşlar, kadın giyim, fonksiyonel kıyafetler, spor giyim ve günlük giysilerden aksesuara kadar birçok ürün sunacak. Özel bir alan olarak sunulan SalonEurope’ta ise, geçen yıla göre yaşanan yüzde 20’lik artış, Avrupalı üreticilerin Uzak Asya’ya olan ilgisini kanıtlıyor. Toplam da 6.000 metrekare alanda yer alacak olan Almanya, Portekiz, İspanya, İsviçre, Türkiye, İngiltere’nin yanında Milano Unica Pavilyonu ile İtalya konfeksiyon kumaş ve aksesuarlarını sunacak.

 

Intertextile Pekin Konfeksiyon Kumaş Fuarı’na gelen firmalar aynı zamanda yine Messe Frankfurt tarafından yapılan Yarn Expo Spring (27 – 29 Mart 2013) Konfeksiyon Kumaş Fuarı ve Tekstil Sanayi Alt Komitesi tarafından yapılan, CCPIT ve CHIC – Çin  Uluslararası Giyim ve Aksesuar Fuarı’nı  da (26-29 Mart 2013) ziyaret etme şansını yakalayacak.  Bu üç fuarın bir arada olması, Pekin’e gelecek üreticilerin iş fırsatlarını değerlendirmesi ve farklı pazar ve sektörlerle buluşması ve iş hacmini artırması açısından önemli bir fırsat yaratacak.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.