Intertextil Shanghai Türk Üreticileri Mutlu Etti

Intertextile Shanghai Apparel Fabrics Fuarı üretici firmaları tedarikçilerle buluşturdu.

  15 Eylül 2012 20:22 Cumartesi
Intertextil Shanghai Türk Üreticileri Mutlu Etti

Intertextile Shanghai Apparel Fabrics (Hazırgiyim Kumaş) Fuarı 22-25 Ekim 2012 tarihleri arasında Şanghay Yeni Uluslararası Fuar Merkezi’nde gerçekleştirildi. En fazla katılımın ev sahibi Çin’den olduğu etkinlikte, İtalya, Almanya, Fransa ve Tayvan’ın yanında Türk üreticiler de ilgi odağı oldu. TextoWear Dergisi olarak yerinde takip ettiğimiz fuarda Türk üreticilerin standları, ziyaretçilerle doldu taştı. Lider üretici firmaların katılımcı olarak yer aldığı etkinlik 60.000’den fazla ziyaretçiyi ağırlarken, başarılı edisyon sonunda firmalar fuardan oldukça memnun ayrıldı.

Küresel piyasanın önde gelen üreticilerinin büyük pavilyonlarla katıldığı etkinlik, pamuk, yün, ipek, keten, örme, kaplamalı kumaşlar, iç giyim ve mayo kumaşları, fonksiyonel kumaşlar, baskılı kumaşlar, elyaf ve iplikler, nakış, dantel ve aksesuarlar alanında koleksiyonların ve son teknolojik ürünlerin sergilendiği bir şölen oldu. Etkinlikte en çok merak edilen konuların başında yer alan renk temalarının ise Masquerade, İlizyon, Bedrock, Revolution başlığıyla dört grupta seçildiği belirtildi. Çevreye zarar vermeyen ürünlerin üretimine yoğunlaşan firmaların bu alandaki ürünleri ile yer aldığı fuarda, Lenzing, Invista, Kore Kimyasal Elyaf Derneği gibi lider üreticiler doğal ve sentetik elyaf ve ipliklerinin tanıtımını yaptı.

Türk Üreticiler Fuar Hakkında Olumlu Görüş Bildirdi

Fuara katılan Türk firmaları arasında Acar Tekstil, Almodo Altunlar Tekstil, Anteks Antalya Tekstil, Bezsan Tekstil, Bossa, Genç Mert Tekstil, HMK Tekstil, Karsu Tekstil, Kaynak Tekstil, Kivanç Tekstil, Kuşak Tekstil Pazarlama, Özlem Kumaş, Söktaş Dokuma İşletmeleri, Teknik Mensucat, Ünaş Tekstil ve Yünsa yer alırken, Uludağ İhracatçılar Birliği hemen her fuarda olduğu gibi milli takım düzeyinde katılım sağladı.

Intertextile Shanghai önemli Türk katılımcılara ev sahipliği yaptı. TextoWear Dergisi olarak yer aldığımız fuarda yerli üreticilerden bazılarının fuar ile ilgili görüşlerini aldık. Bünyesinde barındırdığı 3 markası ile yurtdışı ve yurtiçinde satışlar yapan Teknik Mensucat’ın Satış ve Pazarlama Müdürü Hakan Ceylan; “Asyalı alıcılarla bir araya geldiğimiz fuarda başarılı sonuçlar aldık” dedi. Tekstilin merkezi olan Çin de yapılan fuara kayıtsız kalamayacaklarını anlatan Ceylan, tanıtım açısında başarılı bir etkinliğe katıldıklarını aktardı.

Fuara katılan bir başka yerli üretici Karsu Tekstil’in Pazarlama ve Satış Direktörü Ferda Akkan ise fuarın genel anlamda tatmin edici olduğunu açıkladı. Paris’teki Expofil Fuarı’nda daima yer aldıklarını aktaran Akkan sözlerini şöyle sürdürdü; “ Çin’deki ilk fuar katılımı için Intertextile Shanghai’yi seçtik. Genel anlamda bakıldığında oturmuş ve yoğun uluslararası ziyaretçi trafiği olan bir fuar. Nitekim standımıza oldukça yoğun bir ilgi vardı. Güney Afrika, Hindistan, Finlandiya gibi ülkelerden misafirlerimizi ağırladık. Türkiye’den de konuklarımız oldu. Çin’de artan yaşam standardı, talep edilen ürünlerin kalitesinde de doğru orantılı bir yükselme meydana getiriyor ve bu durum tüm dünyanın gözünü buraya dikmesine neden oluyor.”

Denizli’de üretimine devam eden Kaynak Tekstil yöneticilerinden Kemal Sarıkaya da fuar hakkında önemli açıklamalar yaptı. Yeni koleksiyon ürünlerini sergiledikleri Intertextile Shanghai fuarı hakkındaki görüşlerini paylaşan Kemal Sarıkaya, etkinliğe ilk kez katıldıklarını ancak başarılı bir edisyonla karşılaştıklarını açıkladı. Uludağ İhracatçı Birliği’nin ülke pavilyonu yapma kararının çok doğru olduğunu savunan Sarıkaya; “Firmanın tek başına kalması müşteriye ulaşma anlamında sıkıntı yaratıyor. Bu şekilde ise alıcılar ne istediklerini bilerek bizi ziyaret ediyorlar” ifadesini kullandı.

Organizasyona genel olarak bakıldığında ise Çin’den sonra en çok öne çıkan ülkeler arasında Kore, Tayvan, Japonya öne çıktı. Geniş katılımlı pavilyonlarda sergilenen ürünlerin damga vurduğu etkinlikte 12 ülke ve bölgeden gelen katılımcıların oluşturduğu gruplar özel sunumlar ve şovlarla ürünlerini tanıttı. Japon Pavilyonu’nda 40’tan fazla katılımcı yer alırken, ileri teknolojik kumaş ve işçilik gerektiren ürünler sergilendi. Kaplama kumaş alanında örneklerin de sunulduğu Japonya sergisinde, üreticiler yeni müşterileri ile tanışma ve mevcut müşterileri ile iletişim kurma fırsatı yakaladı.

Avrupa Pavilyonu 10.000 Metrekarede Sunum Yaptı

Kore Pavilyonu’nda ise 110 katılımcı ürünlerini sergiledi. Yapay kumaşların damga vurduğu Güney Kore sergisinde, en son elyaf ürünler ve uygulamalar ziyaretçilere sunuldu. Bu alanda önde gelen dört şirket Huvis, Hyosung Corporation, Kolon Fashion Material Inc ve Woongjin Chemical müşterileri ile yakın temas kurdu. Çin’den sonra en fazla katılımcı ile organizasyonda yerinin alan Tayvan ise, 136 katılımcı ile fuarın gözdeleri arasında yerini aldı. Tayvan Pavilyonu’nda uluslararası alanda pazar payını genişletmek isteyen firmalar ürünlerini sergilerken, katılımcılar da şirket imajını geliştirmek için çalışmalarını sürdürdü. Bu büyük pavilyonların dışında diğer bölgelerde yer alan, Hindistan, Endonezya, Pakistan gibi ülkelerden de önemli katılımlar oldu.

Avrupa Pavilyonu’nda, yaklaşık 10.000 metrekarelik alanda ürünler sunuldu. Yüksek kaliteli hazır giyim kumaş ve aksesuar ürünlerini, sergileyen ülkeler arasında Belçika, Fransa, Almanya, İtalya, Portekiz, İspanya, İsviçre, Türkiye ve Birleşik Krallık yer aldı. Çin pazarına yoğunlaştığını her fırsatta dile getiren Milano Unica ise fuarın en önemli katılımcılarından birisi oldu. İtalyanlar kaliteli ürünlerini ve son teknolojik üretimlerini Çinli üreticilere ve küresel pazara sunma fırsatı yakaladı. Ayrıca organizasyonla aynı döneme denk gelen etkinlikler ile tekstilin kalbi Çin’de atmaya devam etti. Bu yıl aynı tarihlerde Cinte Techtextil China, Yarn Expo China, Çin Örme Fuarı, üreticileri yakalamayı hedefledi.

Milano Unica 2013 Görücüye Çıktı

Fuar aynı zamanda başarılı ortaklıkların duyurulmasına da sahne oldu. Milano Unica yöneticileri ve Intertextile Shanghai organizatörleri üç yıllık ortaklık anlaşması yaptıklarını duyurdu. Fuar kapsamında 23 Ekim tarihinde duyurulan anlaşmanın Milano Unica’nın 2013 Pekin edisyonunda ve 2015 Shanghai fuarında meyvelerini vermesi bekleniyor. İtalyan üreticiler Intertextile Shanghai Hazır giyim ve Kumaş Fuarı’na uzun süredir katılan firmaların başında yer alırken, yapılan bu anlaşma ile de uzun süreli ilişkinin devam edeceği belirtildi. Yapılan edisyonda 2013-2014 sonbahar kış sezonu kadın ve erkek giyim alanında koleksiyonlarını sunan İtalyan firmalar, 124 katılımcı ile W1 Avrupa salonunda yer aldı. İpek ve ince baskı kumaşların vitrine çıktığı salonda takım elbise kumaşlarından gömleklik kumaşlara kadar birçok alanda ürün sergilendi.

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.