Interfiliere Paris, Kozmetik Tekstillere Odaklandı

İçgiyim, çorap ve denizgiyime yönelik kumaş, dantel, brode, örgü ve süsleme gibi gelecek sezona dönük ürünlere yer veren Interfiliere Paris fuarı, kozmetik tekstillerin gelecekteki potansiyelini de masaya yatırdı.

  11 Ağustos 2012 21:41 Cumartesi
Interfiliere Paris, Kozmetik Tekstillere Odaklandı

Yaz edisyonunda kozmetik tekstillere odaklanan Interfiliere Paris fuarı 31 ülkeden 300 katılımcı ile başarılı bir şekilde organize edildi.  7-8-9 Temmuz tarihleri arasında Paris Expo Porte De Varsalles Pavilion 1’de düzenlenen fuar; dantel, brode, örgü, dikim, baskı, süsleme, elastik, düğmeler, kırpma, boncuk, kopçalama ve benzeri takılar gibi geniş bir ürün segmentinin yanı sıra, iplik ve kumaş makinalarını da kapsıyor. ‘Herşeyin Başladığı Yer- Where it all begins!’ sloganı ile düzenlenen fuara katılan firmalar iç giyim, çorap ve deniz giyim endüstrisine dönük ürünlerini sergiledi. Fuarda Kozmetik Tekstiller, Özel Giyim (Intimates) Trend Forumu ve Denizgiyimi (Beachwear) Trend Forumu ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü.

300 katılımcının yüzde 83’ünü 32 ülkeden gelen katılımcılar oluşturdu. 45 yeni katılımcının yer aldığı fuardaki 7 sektör şöyle şekillendi; dantel alanı için LACE IT; nakış işleri BROD’CUST; düğme, dokuma etiketler, boncuklar, paketleme malzemeleri gibi aksesuarlar için ACCESS’FOLIES; örme, dokuma, baskı ve süslemeler için NEOSKIN, elyaf, iplik ve makinalar için HI’TECH, trend ofisleri ve tekstil tasarımcıları için CREATIVE LAB, son olarak iç ve deniz giyime odaklanan INTIMATES AND BEACHWEAR BY FATEX. Fuarı yüzde 68’i Fransa dışından olmak üzere 11.431 kişi ziyaret etti. En çok ziyaretçi gönderen ilk 10 ülke şöyle sıralandı; Fransa, İngiltere, İtalya, Almanya, Hong Kong, ABD, İspanya, Polonya, Çin ve Rusya.  Bunların yanı sıra Brezilya, Japonya, Ukrayna ve Romanya’dan kayda değer ziyaretçi artışı yakalandı.

2013-2014 Kış koleksiyonlarının ve 2014 Yaz Koleksiyonlarının ön gösteriminin gerçekleştiği fuarda üreticiler en yeni ürünlerini, kozmetik tekstiller ve vücuda şekil veren (shapewear) ürünlerini denizgiyimi ve içgiyim sektör temsilcilerine tanıttı. Ekolojik üretim gerçekleştiren firmalar kışın sıcak yazın serin tutan yeni teknolojik ürünleri ve aksesuarlarıyla Interfiliere Paris’te hazır bulunan tedarik zinciri temsilcilerine seslendi. Northumbria Üniversitesi ile birlikte yürütülen bir proje ile tüketicilerin özel davranışları araştırılıyor. Deniz giyim endüstrisini gelecekte, hazırgiyimde hedef pazar haline nasıl getirileceği burada temel amaç olarak saptanmış. Elde edilen sonuçlar fuarda düzenlenen bir konferans ile duyuruldu. Federation de la Maille et de la Lingerie ile işbirliğinde yapılan Uluslararası Sempozyum kozmetik tekstillere dikkati çekti.  Etkinlikte, kozmetik tekstiller sektörünün önemli üreticileri Blondel Group, Eurojersey, Nurel ve Dogi konu hakkında bilgilendirme gerçekleştirdi.

Temalarda Canlılık Hep Taze

2013-2014 Sonbahar Kış Sezonu için fuarda 4anahtar teması hazırlandı; The new Eve, Symbolism, Visionary ve Play Time. Kadın içi giyimine detoks uygulayan The new Eve temasında lüks bir tutku ile hafif ve uçarı bir dokunuş tercih edilmiş. Temanın ilham kaynaklarından birini Alexander McQueen oluşturuyor. Siyah rengin öne çıktığı Symbolism temasında ise Eros metaforu ile aşk, fantezi ve çiçek desenleri buluşuyor. Karanlık ve gizemli bir evrenin sürpriz efektlerle tasvir edildiği temada erotizm temelde yer alıyor. 1920’ler 50’ler ve 60’lardan ihlam alan Visionary temasında 3D efekler, pikseller ve fraktal imajlar görülüyor. Sezonun son teması Play Time’da ise insanın kendi evreninde yer alışı ve buradan çıkışı, ev, tatil ve her yerde yer alan laptop kavramları ile açıklanıyor.

2013 Yaz sezonu için belirlenen trendlerin eksenini renklerin patlaması (burst of colour) oluşturuyor. 3 anahtar renk paleti şekillenmiş; Delicious, Fade in Time ve Intense. Romantik bir ruh halini yansıtan Delicious trendinde enerjik ve hafif yapılar öne çıkıyor. El işçiliğine gönderme yapan Fade in Time temasında ise otantik ve nostaljik öğeler yer alıyor. Intense temasında ise hareketli motifler, bitkiler ve kuşlar görünüyor, adeta cennette bir plaj imajı oluşturuluyor. Temada 1920’lerin ve 30’ların Rus balesi etkisi hissediliyor.

Fuarın elyaf ürünleri başlığında önemli küresel katılımcıları arasında Asaki Kasei, Fitor, Lenzing, Nilit Breeze ve Hyosung-Creora bulunurken, vücudu saran-şekil veren (shapewear) ürünler başlığında da Boos Textile Elastics, Elastic Texile Europe, Iluna Gorup, Les Tissages Perrin, Liebaert, Maglificio Rıpa, Penn Textile Solutions, Piave Maitex, Sitip, Taubert ve Willy Hermann  firmaları yer aldı.Ekolojik sürece dikkat çeken kumaş üreticileri arasında ise Charming Fabrics, Lok’s Group Limited, Carvico, Jersey Lomellina’s, Sitip ürünlerini tanıttı.

Fuara Katılan Türk Firmaları

Dantel, brode, örgü ve süsleme gibi ürünlerin öne çıktığı fuara her yıl Türk üreticiler de büyük ilgi gösteriyor. Paris’te ürünlerini sergileyen Türk firmaları arasında şunlar yer; Antik Dantel, Ar-Teks Tekstil, Atılım Örme, Aydın Örme, Bischoff Roja, Broche Estar Tekstil, Eda Tekstil, Rimteks, Sanko Tekstil. Fuara büyük bir standla katılmadıklarını dile getiren Türkiye’nin önemli örme kumaş üreticisi Sanko Tekstil Pazarlama Direktörü Yaşar Özkaran, amaçlarının İtalyan ve Fransız müşterilere ulaşmak olduğunu hatırlattı. Özkaran; “Yeni müşterilerimize ve ziyaretçilere yeni koleksiyonumuzu sunmayı başardık.  Her 6 ayda, ürün gamımıza 100 civarında yeni ürün ekliyoruz. Müşterilerimiz özellikle organik pamuk örmeleri, fine jarse içeren elastan pamuk (cotton elastane) ve viskon karışımlarımızı beğendiler” dedi.

Fuarın Türk katılımcılarından Antik Dantel, 1995 yılından itibaren 16 bin metre kapalı alanda modern teknolojiyle üretimini gerçekleştiriyor. Firma, dantel ve rachel kumaş alanında dünyanın önemli markalarına hizmet sağlıyor.AR-TEKS firması ise 1975 yılından bu yana konfeksiyon ve iç giyim lastikleri, dantelleri ve diğer yardımcı malzemeleri üretiyor. 1990 yılında 4 bin metrekarelik modern binasına taşınan firma, üretiminin yüzde 30’unu Avrupa’ya ihraç ediyor. 2000 yılında kurulan Atılım Örme ise, iç giyim sektörüne yönelik başladığı kumaş imalatını daha sonra dış giyim, ev tekstili, teknik tekstiller ve medikal tekstilleri de ekledi. Firmanın iç giyime yönelik ürünleri arasında baskılı tüller, baskılı mikro kumaşlar, nylon mikro/polyester mikro ve nylon likralı tül/ polyester likralı tül bulunuyor. Atılım Örme, Interfiliere Lyon, Interfiliere Paris ve Intertex Milano fuarlarına katılıyor.

1970’li yıllarda Sultanhamam’daki mağazasında sektöre hizmet vermeye başlayan Aydın Örme, 1991 yılında Sarıgazi üretim tesisini daha sonra Akyazı’daki üretim tesislerini devreye sokarak hızla büyüdü. Firmanın dokuma ve örme ürünlerini kapsayan Mefruşat Grubu ile dantel ve jarse grubunu içeren Elastik Grubu bulunuyor. İplik, tül, düz ve jakarlı perde, elastik dantel ve jarse üreten firma, bunun yüzde 75’ini ihraç ediyor.

Gelecek Fuar Takvimi Belirlendi

Interfilere Shanghai-Shanghai Mode Lingerie fuarı 22-23 Ekim 2012 tarihlerinde gerçekleştirilirken, Interfiliere Paris Salon International de la Lingeri fuarının bir sonraki edisyonu da 19-20-21 Ocak 2013 tarihleri arasında düzenlenecek. Interfiliere Hong Kong fuarının tarihi ise 26-27 Mart 2013.

 

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.