İMA, New Gen Defilesiyle MBFW İstanbul’da

Türk moda sektörünün en büyük organizasyonlarından birisi olan MBFW İstanbul’da İMA Moda Tasarımı Mezunlarının koleksiyonlarını sergileyecek

  09 Eylül 2015 09:10 Çarşamba
İMA, New Gen Defilesiyle MBFW İstanbul’da

Türkiye’de moda eğitimi konusunda önemli bir yere sahip olan İstanbul Moda Akademisi (İMA) mezunları 12-16 Ekim 2015 tarihleri arasında MBFW İstanbul kapsamında düzenlenecek olan “NEW GEN” defilesinde koleksiyonlarını sergileyecek. Nazlı Tamer, Seçkin Piriler, Saadet Yüksel, İris Süloş, Sezgi Tüzel, Mariya Ryadchenko, Şebnem Günay, Ceren Burunsuz ve Merve Derya’nın hazırladığı tasarımlar, MTD Başkanı Mehtap Elaidi, İMA Direktörü Seda Lafçı, , Moda Tasarımcısı Hakan Yıldırım, Niyazi Erdoğan ve İMA Akademik Yöneticisi Eda Dorman’ın yanı sıra Moda fotoğrafçısı Aslı Girgin ile Elle Türkiye Moda Direktörü Melis Ağazat’ın aralarında olduğu jüri tarafından değerlendirildi.

Yapılan değerlendirmede jüri üyeleri arasında bulunan MTD Başkanı Mehtap Elaidi; tasarımcının kendine ait sürdürülebilir bir tasarım dili olup olmadığına ve koleksiyondaki bütünlüğüne dikkat ettiğini söylerken; İMA Direktörü Seda Lafçı “İMA’da deneyimleyerek öğrenme çerçevesinde geliştirilen ve yaratıcılığı destekleyen metedolojimiz kapsamında teorik ve pratik pek çok farklı eğitim veriliyor bunun sonucunda gençlere hayalindeki moda kariyeri için bir çok fırsat sağlanıyor. Mezun olan öğrencilerin koleksiyonlarının uluslararası bir platform olan MBFW İstanbul’ da sergilemeleri de örneklerden biri”dedi.

Moda tasarımcısı Niyazi Erdoğan ise tasarımları değerlendirirken koleksiyonların tutarlılığına, bütünlüğüne, tasarımı nasıl yansıttığına ve dikiş kalitesine dikkat ettiğini söyledi. Tasarımları farklı bir bakış açısıyla değerlendiren moda fotoğrafçısı Aslı Girgin ise, öğrencilerin portfolyolarına, sürekliliğine, 2. ve 3. lookların birbiriyle olan ilişkisine baktığını söyledi.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.