IF Wedding İzmir’e, Ziyaretçi Akını

Türkiye’nin tek gelinlik, damatlık ve abiye fuarı olarak öne çıkan IF Wedding Fashıon İzmir, 18.366 profesyonel tarafından ziyaret edildi.

  31 Mart 2013 18:07 Pazar
IF Wedding İzmir’e, Ziyaretçi Akını

Avrupa’nın en büyük ve Türkiye’nin tek gelinlik fuarı olan IF Wedding Fashion İzmir 7. Kez düzenlendi. 13-16 Şubat 2013 tarihleri arasında İzmir Uluslararası Fuar alanında gerçekleştirilen organizasyon, 79 ülkeden ziyaretçilerini ağırladı. Önemli iş bağlantılarının gerçekleştiği etkinlik,  Türkiye’nin 74 ilinden gelen önemli ziyaretçilerin yanında, 2 bin 774’ü yabancı toplam 18 bin 366 profesyonel kişi tarafından takip edildi. Fuar, İZFAŞ tarafından T.C. Ekonomi Bakanlığı’nın katkılarıyla, İzmir Büyükşehir Belediyesi, TMHGF-Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu ve EGSD-Ege Giyim Sanayicileri Derneği’nin desteğiyle organize edildi.

 

Geçen yıl yapılan edisyonunda 14.995 kişi tarafından ziyaret edilen fuarın bu sene 18.366 profesyonel tarafından takip edilmesi sektör açısından da umut verici oldu. 25’i yabancı toplamda 187 firmanın katıldığı fuarda gelinlik, damatlık, abiye giyim ve aksesuarlar ziyaretçilere sunulurken, Ankara, Antalya, Aydın, Bursa, Çanakkale, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Sakarya’dan gelen firmaların yanında yurt dışından ABD, Bulgaristan, İran, İtalya, Japonya, Kanada, Lübnan, Suudi Arabistan ve Ürdün’den önemli markalar ürünlerini sergiledi. Fuara ziyaretçi gönderen ülkeler arasında ise Avrupa, Balkanlar, Orta Doğu ülkeleri öne çıktı. Bu bölgeleri ise Afrika ülkeleri takip etti.

 

Önümüzdeki Yıl İçin Talepler Dikkat Çekti

 

Fuara katılan yurtdışı firmaların etkinlikten mutlu ayrıldığı ifade edilirken, özellikle Fransız ve İtalyan firmaların temsilcilerinin önümüzdeki yıl için rezervasyon talep ettiği ifade edildi. Lübnan’dan gelen firmaların ise önümüzdeki yıl daha geniş bir alanda sunum yapmak istediği açıklandı. Sadece profesyonel ziyaretçilere yönelik olarak düzenlenen IF Wedding Fashion İzmir Fuarı, etkinlikleriyle de büyük beğeni topladı. Fuar katılımcısı firmalara özel olarak düzenlenen aşılış galasında, tasarımcı Tuvana Büyükçınar Demir, fuara özel olarak hazırladığı ‘Ephemera’ koleksiyonuyla İzmir’deki modaseverlerle buluştu.  Fuarın kapanış defilesini ise Zeynep Acar gerçekleştirdi. Zeynep Acar’ın “Çağdaş Sultanlar 2013” koleksiyonu, IF Wedding Fashion İzmir Fuarı’nda ilk kez görücüye çıktı. Fuar kapsamında düzenlenen defilelerde, 2013 yılının gelinlik ve abiye giyim modası tanıtılırken, karma ve solo defileler fuar süresince ziyaretçilere sunuldu.

 

Gelinlik Tasarımı Yarışmasına Katılım Dikkat Çekti

Gelinlik Tasarım Yarışması özel perfomans defilesi, bu yıl yarışmanın 2011birincisi Gökhan Yavaş’ın ‘Kelebeklerin Son Dansı’ koleksiyonu ile gerçekleştirildi. 4. kez düzenlenen Gelinlik Tasarım Yarışması bu yıl da gelinlik tasarımı yapan genç stilistlere yeni bir yarışma ve keşfedilme fırsatı sundu. Ulusal çapta düzenlenen 104 tasarımcının, 312 tasarımıyla katıldığı “Zamana Dokunmak” temalı yarışma, rekor katılımcıyla gerçekleştirildi. Yarışmada Okan Karakuş birinci, Hatice Kübra Çiçek ikinci, Tuğçe Özcan üçüncü oldu. Ayrıca finale kalan 15 tasarım da fuar süresince etkinlik alanında sergilendi. (İZFAŞ) İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri ve (EGSD) Ege Giyim Sanayicileri Derneği işbirliğinde organize edilen gelinlik tasarım yarışması, genç modacıları desteklemeyi hedefliyor.

 

Fuar konusunda değerlendirmelerde bulunan İZFAŞ Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi ve Genel Müdür Vekili Mehmet Şakir Örs, katılımcı firmaların ve ziyaretçilerin oldukça verimli bir fuar geçirdiğini belirtti. Yabancı firmaların önemli iş bağlantılarıyla ülkelerine döndüğünü ifade eden Örs, yıl boyunca yapılan tanıtımların başarılı bir sonuç almalarına yardımcı olduğunun vurguladı. Örs, gelinlik fuarı ile ilgili temel hedeflerinin de, fuarı küresel alanda bir numaraya taşımak olduğunun altını çizerken, son olarak bir sonraki edisyonun 22 – 25 Ocak 2014 tarihinde olacağını açıkladı.

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.