IF Wedding İzmir, Gücüne Güç Kattı

Avrupa’nın en büyük, Türkiye’nin de tek gelinlik, damatlık ve abiye fuarı olan IF Wedding Fashion İzmir Fuarı 15-18 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirildi.

  15 Mart 2012 23:01 Perşembe
IF Wedding İzmir, Gücüne Güç Kattı

Türkiye’nin en önemli gelinlik, damatlık ve abiye fuarı olarak öne çıkan IF Wedding Fashion İzmir ve birlikte organize edilen MTF-Moda tedarikçileri fuarı başarılı bir organizasyonla gerçekleştirildi. Organizasyon, İzmir Uluslararası Fuar alanındaki dört holün yanı sıra,  Moda Tedarikçikleri Fuarı’na yönelik kurulan ünite ve defile alanı ile birlikte toplam 26 bin 600 metrekare alan üzerinde düzenlendi. Fuar, İZFAŞ tarafından T.C. Ekonomi Bakanlığı’nın katkılarıyla, İzmir Büyükşehir Belediyesi, TMHGF-Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu ve EGSD-Ege Giyim Sanayicileri Derneği’nin destekleriyle organize edildi.

 

Yurt içinden daha yoğun olmak üzere, fuarları çok sayıda izleyici ve alıcı grubu takip etti. 59 ülkeden 902 yabancı alıcının geldiği fuarları, 14 bin 955 profesyonel kişi ziyaret etti. Türkiye’nin 75 ilinden profesyonel alıcı geldiği fuarda, yurtdışından gelen ziyaretçi sayısı açından Suudi Arabistan 115 kişiyle öne çıktı. Bu ülkeyi sırasıyla 107 kişiyle Libya, 104 kişiyle Almanya izledi. Fuarı geçen yıl 14.410 kişi ziyaret etmişti.

 

Gelinlik, damatlık, abiye giyim, aksesuar (duvak, çiçek, taç, eldiven ve bindallı) ve çocuk abiye ürün başlıklarının yer aldığı fuara 14’ü yabancı 188 firma katıldı. IF Wedding Fashion İzmir Fuarı’nda yurt içinden; İzmir, İstanbul, Ankara, Aydın, Bursa, Çanakkale, Gaziantep ve Kütahya yurt dışından ise; ABD, Almanya, Bulgaristan, İtalya, Lübnan ve Dubai/Birleşik Arap Emirlikleri’nden firmalar yer aldı. Dört gün boyunca devam eden fuarda üreticiler önemli iş bağlantıları gerçekleştirdiler.

 

Etkinlikler Büyük Beğeni Topladı

 

IF Wedding Fashion İzmir – 6.Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı fuarcılık sektörünün öncü kuruluşu İZFAŞ tarafından Ekonomi Bakanlığı’nın katkılarıyla, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu ve Ege Giyim Sanayicileri Derneği’nin destekleriyle gerçekleştirildi. Fuar dönemi boyunca da birçok etkinliğe sahne olan organizasyon, Özlem Süer’in “A New Marvel” koleksiyonunu sergilemesiyle başladı.  Büyük beğeni toplayan Süer’in defilesinin ardından, gelinlik tasarım yarışmasının 2010 yılındaki birincisi Fatma Palaoğlu’nun “Cennetten Sarkan İpler” özel performans defilesi ile devam etti. Solo katılımcı firma defilelerinin de yapıldığı organizasyonda, firmalar tarafından fuara özel hazırlanan koleksiyonlar sergilendi.

 

Türkiye’nin dört bir yanından ve Berlin’den başvuruların olduğu 3. Gelinlik Tasarım Yarışması bu yıl da genç stilistlere yeni bir yarışma ve keşfedilme fırsatı sundu. Başvuruların ikiye katlandığı “Kuğu Gölü” temasıyla düzenlenen yarışma, önemli bir başarıya imza attı. Yarışmada Havva Ağu birinci, Gizem Sarmış ikinci, Salih Balta üçüncü oldu. 444 başvuru arasından finale kalan 15 tasarım fuar süresince sergilendi.

 

Fuar konusunda değerlendirmelerde bulunan İZFAŞ Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi ve Genel Müdür Vekili  Mehmet Şakir Örs, katılımcı firmaların oldukça verimli bir fuar dönemi geçirdiklerini vurguladı. IF Wedding İzmir’in Avrupa’nın en büyük gelinlik fuarı olduğunun altını çizen Örs, “İZFAŞ olarak fuarcılık sektöründe markalar yaratmaya devam ediyoruz, kentimiz fuarcılıkta MARBLE’dan sonra ikinci büyük bir marka daha kazandı. IF Wedding Fashion İzmir kısa sürede büyük başarı yakaladı. Avrupa ve Ortadoğu ülkeleri arasında bir buluşma platformu olarak görülen fuarımızın kısa sürede bu kadar büyüdüğünü ve dünya çapında tanınır olduğunu bir kez daha görmek bizi çok memnun etti. Sektörün fuarımıza ilgisi ve desteği de bizi sevindiriyor” dedi.

 

Bu yıl IF Wedding Fashion İzmir ile eş zamanlı olarak yeni bir fuara daha ev sahipliği yaptıklarını vurgulayan Örs, Moda Tedarikçileri Fuarı ile ticari potansiyeli her geçen gün artan bir sektör grubunu İzmir’de buluşturduk” dedi.

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.

FİRMANIN DİĞER HABERLERİ

Firmanın Tüm Haberlerini Göster