IDEA13 Geri Sayıma Başladı

IDEA 2013 Uluslararası Mühendislik Kumaşları Konferansı ve Sergisi, teknik tekstiller ve nonwoven uzmanlarını buluşturmaya hazırlanıyor

  21 Mart 2013 21:18 Perşembe
IDEA13 Geri Sayıma Başladı

Teknik tekstiller ve teknolojilerinin en büyük fuarı kabul edilen IDEA, Miami Beach Konferans Merkezi’nde düzenlenecek olan 2013 edisyonunu bekliyor. Etkinlik, 22-25 Nisan 2013 tarihinde Miami Beach’te önemli sektör temsilcilerini ve profesyonellerini buluşturacak. Textil Dünyası Dergisi editoryal kadrosu 2010 yılında olduğu gibi, 2013 Nisan’daki IDEA fuarında da yerini alacak. Fuara katılacak olan editörlerimiz teknik tekstiller alanında yaşanan teknolojik gelişmeleri, yeni ürünleri, okurlarına aktaracak. 70’den fazla ülkeden çok sayıda uzmanın ziyaretçi katılması beklenen fuarda,  Türkiye’den de Beyteks Tekstil, Mogul Nonwoven, Can Kimya Sanayi, Kansan Makine katılımcı olarak yer alacak.

Üç yılda bir düzenlenen IDEA, Nonwoven sektörünün tüm segmentlerini kapsayan en önemli etkinlik olarak tanımlanıyor. Fuarda, otomotiv, yapı malzemeleri, filtrasyon, geotekstil, mobilya, sağlık, hijyen, teknik tekstil, kullan at mendiller gibi alanlarda üretim yapan  tüm dünyadan 375 katılımcı firmanın yer alması bekleniyor. 23 Nisan tarihinde başlayacak olan konferanslar ise ziyaretçilerin ve katılımcıların pazar hakkında bilgilenmelerini sağlayacak. Küresel piyasanın önemli nonwoven üreten bölgelerinin konu alınacağı konferanslar, Hindistan, Asya, Avrupa, Güney Amerika, Kuzey Amerika’daki pazar yapılarını açığa çıkaracak.

IDEA Başarı Ödülleri Başvuruları Bitti

 

INDA ve Nonwoven Industry dergisinin birlikte düzenlediği başarı ödülleri başvuruları 31 Aralık 2012 tarihinde sona erdi. Nonwoven ve teknik kumaşlar alanında verilen ödüller, 5 dalda sahiplerine sunulacak. Seçim jürisi her kategoriden üç finalist seçerken, sanayi üreticileri de internet sitesinden oylama yapabilecek. Başarılı girişimcileri ve üreticileri desteklemek için organize edilen bu etkinliğin kapsamını ise Makine/Ekipman Başarı Ödülü, İplik/Ham Malzeme Başarı Ödülü, Rulo Eşyalar Başarı Ödülü, Kısa Ömürlü Dönüştürülmüş (short-life converted) Ürün Ödülü, Uzun Ömürlü Dönüştürülmüş (long-life converted)  Ürün ödülü oluşturuyor. 
3 gün sürecek olan etkinlik ayrıca yeni bir iletişim ve medya ortamı yaratarak, konferans ve sergilerin gücünü artırmayı hedefliyor. 2010 yılında yapılan edisyonda TV uygulaması ile başarılı sonuçlar alan IDEA, 2013 yılında da özel bir medya ortamı ile fuar tarzını farklılaştırmaya devam edecek.

2010 Edisyonu Başarılı Geçti

Textil Dünyası Dergisi olarak yer aldığımız IDEA10 etkinliğinde 22 ülkeden 379 katılımcı firma ve 5.500 ziyaretçi yer almıştı. Türkiye’den tek Türk yayıncı olarak katıldığımız etkinlik, Miami Beach Konferans Merkezi’nde 37 bin metrekarelik alanda organize edilmişti.  Etkinliği ziyaret eden 5.500 kişinin üçte birinden fazlasının ABD dışından gelmesi de sektör profesyonellerinin ilgisini açıkça ortaya koymuştu. 2010 yılında 379 katılımcı firmadan 143’ünün ilk kez yer aldığı etkinlik bu sene de teknik tekstil sektörüne yeni ufuklar açmayı hedefliyor.

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.