Home&Tex, Sergilenen Koleksiyonlarla Beğeni Topladı

Ev tekstili ve dekorasyon sektörünün ihracatını artırmak amacıyla bu yıl beşincisi gerçekleştirilen Home&Tex Fuarı’nı 22 bin sektör profesyoneli ziyaret etti.

  14 Kasım 2017 01:00 Salı
Home&Tex, Sergilenen Koleksiyonlarla Beğeni Topladı

Bu yıl beşinci kez düzenlenen Home&Tex Ev Tekstili ve Dekorasyon Fuarı, 22 bin 315 yerli ve yabancı sektör profesyoneli tarafından ziyaret edildi. Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (TETSİAD) işbirliğinde düzenlenen Home&Tex Fuarı’nda; perdeden döşemelik kumaşa, yer kaplamalarından bornoza, havluya kadar ev tekstiline ve dekorasyonuna ait tüm ürünler bir arada sergilendi.

Fuarda, Avrupa ülkeleri, Kuzey Afrika, Türki Cumhuriyetler, Orta Doğu ve Körfez ülkeleri başta olmak üzere 60’ın üzerinde ülkeden gelen satın alma heyetleri, katılımcı firmalarla buluşturuldu. Home&Tex Fuar her yıl olduğu gibi bu yıl da Almanya, Fransa ve İtalya’nın yanı sıra Rusya’dan yoğun ilgi gördü. Fuara yabancı alım heyetlerinin yanı sıra, Denizli, Uşak, Bursa, Ankara, Mersin, Kayseri, Çanakkale, Kocaeli ve Balıkesir başta olmak üzere Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden alım heyetleri katılım gösterdi.

Ev Tekstilinde Canlı Renkler Tercih Edildi

600 markanın katılımı ile düzenlenen Home&Tex Fuarı’nda, firmalar tarafından fuara özel olarak hazırlanan koleksiyonlar hem iç piyasada hem de uluslararası yatırımcılar arasında beğeni topladı.  Ev tekstili ve dekorasyonunda tercihlerin bölgelere göre değişiklik gösterdiğine dikkat çeken firmalar, ev tekstilinde iç piyasada krem, toprak, mavi renk tonlarının, Rusya’da altın ve gümüş rengi tonlarının, Arap ülkelerinde de dökümlü desenlerin, canlı renklerin tercih edildiğini belirttiler. Endonezya, Cezayir, Fas, Libya gibi Müslüman ülkelerden gelen ziyaretçilerin fuarda, kadife seccadelere ilgileri büyük oldu.

YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.