Heimtextil Fuarı Rekora Doymuyor

Ev tekstilleri alanının en büyük fuarı Heimtextil Frankfurt, büyümeye devam ediyor.

  25 Mart 2013 19:23 Pazartesi
Heimtextil Fuarı Rekora Doymuyor

Küresel ev tekstilleri pazarının önemli buluşma duraklarından Heimtextil, Messe Frankfurt tarafından 9-12 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirildi. Avrupa’da yaşanan küresel krize rağmen büyümesini sürdüren fuar, mobilya kumaşlarından perdeye, nakış tasarımlarından termal baskılara, yastıktan yatak takımına, duvar kağıdından halıya, mutfaktan banyo tekstili ürünlerine kadar ev tekstilinin bütün ürün segmentlerinin sergilendiği bir şölen oldu. Avrupa’da organize edilen fuarların sürekli ziyaretçi kaybetmesi sonrası, Heimtextil fuarının da bundan etkileneceği konuşuluyordu. Ancak başarılı bir organizasyon ile Messe Frankfurt tarafından organize edilen Heimtextil, üst üste 3. edisyonundan hem ziyaretçi hem de katılımcı sayısını artırmayı başardı.

Bu yıl Varoluş-Existence teması ile ziyaretçileriyle buluşan fuarı, 128 ülkeden 66.000 kişi ziyaret etti. Katılımcı anlamında da kendini sürekli geliştiren Heimtextil fuarında bu yıl 2658 firma boy gösterdi. Uluslararası alandan hem katılımcı hem de ziyaretçiler ile başarılı bir grafik sergileyen fuar, sürdürülebilirlik, yeni trendler ve (contract business) konularında önemli bir iş potansiyellerinin gelişmesine yönelik planlanan en önemli etkinlikler arasında yer alıyor.

Türkiye’den 175 Firma Katılım Sağladı

Avrupa Birliği genelinde satışların düşen eğilimine karşın Avrupa’nın önemli tedarikçilerinin yeni ürünlerinin lansmanı için Heimtextil’e katılım sağladığı ifade ediliyor. Fuarda, özellikle İngiltere, Belçika, Hollanda, Portekiz, İspanya, İtalya ve Türkiye’den katılımda artış kaydedildi. Almanya’dan 338 firmanın katılımının yanında Türkiye’den de 175 firma etkinlikte yer aldı. Türk markaları, genel olarak fiyat rekabeti ile değil katma değeri yüksek ürünleri ve koleksiyonları ile müşterilerine ağırladı. Almanya ile birlikte üst katılımcı ülkeler olarak Çin, Hindistan, Pakistan, Türkiye, İtalya, İspanya, İngiltere, Fransa ve Portekiz öne çıktı.  Ayrıca katılımcıların yüzde 87’sinin Almanya dışından geldiği açıklandı. Ziyaretçiler açısından bakıldığında ise 2012 yılında yüzde 65 civarında olan Almanya dışı ziyaretçi sayısı yüzde 67 oranına yükseldi. Heimtextil Fuarı çerçevesinde yapılan ankette de katılımcılar ve ziyaretçiler memnuniyetini belirtti. Yapılan ankette katılımcıların yüzde 79’u amaçlarına ulaştıklarını açıklarken, ziyaretçilerde bu oran yüzde 94 rakamına kadar çıktı.

Fuar Yeniliklere Sahne Oldu

Fuara tekrar katılım gösteren İngiltere, Belçika ve İtalya’dan birçok firma,  mobilya kumaşları ve dekorasyon kumaşları segmentlerindeki yeni ürünlerini ve tasarımlarını Salon 3.0, 3.1 ve 4.1’de sergiledi. Salon 3.1’de duvar kağıdı segmenti, 4.2’de uluslararası stüdyolar ‘Design live’ ismiyle tekstil tasarımları yer aldı. Salon 5.1’de ise gizlilik amaçlı ve güneş korumalı ürünlerdeki yenilikler ziyaretçilerle buluştu. Salon 8 ise Sleep Factory’ ile yataklar başta olmak üzere uyku amaçlı tekstil ürünlerine ev sahipliği yaptı. Salon 8, 9, 11’de Premium segmentte banyo, yatak ve masa tasarımları yeni sezon koleksiyonları ile misafirlerini ağırladı.

Akıllı Elyaflar ve İplikler segmenti de 15 ülkeden 30 üretici ile patlama yaşadı. Özellikle kontrat mobilyalardaki uygulamalar için talep gören bu ürünlerde, uzun ömürlülük, UV dayanımı, ateş koruması, iklim kontrolü ve anti-alerjik özellikler gibi konular öne çıkıyor. Heimtextil’in gelişen ve büyük ilgi gören bir başka başlığını ise ‘Contract Creations’ oluşturdu. Müteahhitlik işlerine dönük tekstilleri ele alan bu bölüme yönelik Contract Guide ismi ile bir de rehber yayınlandı.

Fuarın ilk gününde tüketiciler, son mobilya trendlerini de görme şansı yakaladı. Dokuzuncu yılında ‘Heimtextil Şehre iniyor’ (Heimtextil Goes City) adıyla bir tüketici kampanyası düzenleyen Heimtextil, 2000’den fazla tüketici ve ev dekorasyonu meraklısını Frankfurt şehir merkezine topladı. ‘Cumartesi Trend Günü’ mottosundan hareketle yapılan etkinlikte 25 iç dekorasyon ve yatak firması ve daha birçok kurum fuardaki ürünlerini, trend odaklı dekorasyon fikirlerini sundu. Bir sonraki Heimtextil Uluslararası Ev Tekstiller Fuarı Frankfurt’ta 8-11 Ocak 2014’te düzenlenecek.  Ayrıca Messe Frankfurt portfolyosunu Haziran 2014’te Bombay, Hindistan’da düzenleyeceği Heimtextil India ile genişleteceğini belirtti. Bu etkinlik ile Messe Frankfurt fuar kapasitesini de 40’a çıkarmış olacak.

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.