Halı Tasarım Ödülleri Finalistleri Seçildi

2013 Halı Tasarım Ödülleri finalistleri, 233 el yapımı halı arasından seçildi. En İyi Koleksiyon, En İyi İç Dekor ve En İyi İletişim temaları da kategorilere eklendi.

  23 Ocak 2019 00:00 Çarşamba
Halı Tasarım Ödülleri Finalistleri Seçildi

2019 Halı Tasarım Ödülüne 15 ülkeden toplam 233 el yapımı halı aday gösterildi. Bu sayının yanı sıra, uluslararası tasarım jürisi ve halı sektörü uzmanları en iyisini seçerek, 24 finalistin dünyanın en prestijli halı tasarım ödülüne layık görüldüğünü belirtti. Ödülün sekiz kategorisinin her biri için jüri, tasarım, kalite ve işçilik açısından geri kalanıyla öne çıktığına inandıkları üç özel kreasyon seçti.

Bu finalistler, her kategoride bir tane olmak üzere sadece sekiz genel galibiyete indirilecekler ve  ödüllerini  “Framing Trends” temasıyla düzenlenen özel bir DOMOTEX etkinliği töreninde aldılar. 12 Ocak 2019'da sergilenen modern ve el yapımı halılarla ilgili kategorinin en önemli ögelerinden biri olan Halı Tasarım Ödülleri, uluslararası halı çevrelerinde son derece değerli ve sonuçlar için büyük bir beklenti konusu oldu. Ve bir kez daha, ziyaretçiler favorileri için oy kullanabildiler. En fazla oyu alan halı, gösterinin kapanışında “DOMOTEX Ziyaretçilerinden En Beğenilenler” ödülüyle sunuldu.

En İyi Koleksiyon, En İyi Kategori ve En İyi İletişim Kategorileri

Bağlanılabilirlik teması, Halı Tasarım Ödülleri'nin birçok bölümünde, özellikle “En İyi Koleksiyon”, “En İyi İç Mekan” ve “En İyi İletişim” kategorilerinde ifade buluyor.Bu sekiz kategori bir dizi üretim yöntemini, fiyat noktalarını ve tasarım prensiplerini kapsamakta ve ödülün, halı endüstrisini bir bütün olarak nitelendiren çeşitliliği geniş ölçüde temsil etmesini sağlamaktadır.

Her kategoride kısa süreli halı ve tasarımlar, En İyi Stüdyo Sanatçı Tasarımı, En İyi Modern Tasarım Üstün, En İyi Modern Tasarım Deluxe, En İyi Geçiş Tasarımı, En İyi Düz Dokuma Halı Tasarımı, En İyi Koleksiyon, En İyi İç Mekan, En İyi İletişim'dir.

Seçim Jürisi'nden Michael Mandapati

Bu seçim jürisi ikinci kez halı uzmanı ve New York Warp & Weft'in kurucusu ve başkanı Michael Mandapati tarafından yönetiliyor. “Şimdiye kadar CDA için harika bir yıl oldu. Gönderilen yüzlerce girişin sadece 24'e indirilmesi kolay bir iş değildir, ancak bu yıl sunulan kalite özellikle yüksektir. Uluslararası halı pazarında devam eden zengin iş çeşitliliğini görmek harika ve CDA yargılama sürecinin bir parçası olmaktan gurur duyuyorum.” dedi.  Michael Crownpati, “Son galipleri Ocak'taki sergiyi seçmek için sabırsızlanıyorum” diye ekledi.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.