Geleceğin Tekstil Mühendisleri Tekstil Profesyonelleri İle Buluşuyor

Ulusal Tekstil Mühendisliği Öğrenci Kongresi’nin (UTMÖK), 15.’si bu yıl 3-5 Mayıs tarihleri arasında Süleyman Demirel Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.

  26 Nisan 2018 01:00 Perşembe
Geleceğin Tekstil Mühendisleri Tekstil Profesyonelleri İle Buluşuyor

2004’ten bu yana her yıl, tekstil mühendisliği bölümünün bulunduğu bir üniversite tarafından düzenlenen Ulusal Tekstil Mühendisliği Öğrenci Kongresi’nin (UTMÖK) 15.’si bu yıl Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek.

Geleceğin tekstil mühendisleri ile sektör profesyonellerini bir araya getirerek tekstil sektörünün gelişimine güç katacak bir dinamik oluşturmayı hedefleyen Ulusal Tekstil Mühendisliği Öğrenci Kongresi, bu yıl da özel bir programla, tekstil mühendisliği öğrencilerini ve sanayicileri bir araya getirmeye hazırlanıyor. 3-5 Mayıs tarihleri arasında Süleyman Demirel Üniversitesi Batı Yerleşkesi’nde bulunan Prof. Dr. M. Lütfi Çakmakçı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan UTMÖK,  öğrencilere mezun olduklarında atılacakları tekstil sektörüne yönelik bilgi vermeyi ve onları sektöre hazırlamayı hedefliyor.

Bu Yılki Ev Sahibi ‘Süleyman Demirel Üniversitesi’

Bu yıl Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Tekstil Mühendisliği bölümü öğrencileri tarafından kurulan Tekstil Topluluğu tarafından organizasyonu hazırlanan UTMÖK,  farklı üniversitelerden yaklaşık 600 öğrenciyi ağırlayacak. Kongre’ye bu yıl Süleyman Demirel Üniversitesi’nin ev sahipliği yapıyor olmasının gurur verici olduğunu belirten SDÜ Tekstil Topluluğu Başkanı Beyza Altıntaş, etkinliğin amacı ile ilgili şu bilgileri paylaştı; “Süleyman Demirel Üniversitesi’nde Tekstil Mühendisliği odaklı tekstile gönül vermiş herkese açık olan, öğrencileri mezun olmadan sektöre adapte etmeyi hedefleyen, bu sırada da üyeleriyle sosyal etkileşim içinde olan bir topluluğuz. Öğrencilerin mezun olduklarında atılacakları tekstil sektörüne hazır olmalarını ve sektöre değer katabilmeleri için ihtiyaçları olan donanımı, yetenekleri, vizyonu ve tecrübeyi yaptığımız projeler ve etkinliklerle onlara kazandırmayı hedefliyoruz. 15. UTMÖK’a ev sahipliği yapmamız, bu amaç doğrultusunda bizim için oldukça önemli. Bu özel organizasyonu gerçekleştirmek üzere bizlere destek olan tüm sponsorlarımıza teşekkür ediyoruz.” sözlerine yer verdi. Bu yıl 15.si gerçekleştirilen Ulusal Tekstil Mühendisliği Öğrenci Kongresi, Süleyman Demirel Üniversitesi’nin yanı sıra Ege Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi, İstanbul Aydın Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Namık Kemal Üniversitesi, Pamukkale Üniversitesi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi, Uşak Üniversitesi ve Çukurova Üniversitesi’nden yaklaşık 600 öğrenciyi ağırlamaya hazırlanıyor.

Etkinlik kapsamında, tekstil sektörünün önde gelen firmalarından yöneticiler, moda tasarımcıları ve akademisyenler, çeşitli konu başlıkları altında öğrencilere bilgiler verecek ve soruları cevaplayacaklar. Yoğun bir katılımla çok sayıda öğrenci ve tekstilciyi ağırlayacak olan etkinlik,  tekstil sektörünün gelişimine güç katacak dinamik bir yapı oluşturmayı hedefliyor.

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.