Fransız Teknolojisi ITMA ASIA + CITME 2018’de Boy Gösterecek

Fransız tekstil makinesi imalatçıları ITMA ASIA + CITME 2018’de, son teknoloji ile hazırladıkları ürünlerini dört ayrı salonda sergileyecekler.

  09 Ağustos 2018 01:00 Perşembe
Fransız Teknolojisi ITMA ASIA + CITME 2018’de Boy Gösterecek

Fransız Teknolojisi ITMA ASIA + CITME 2018; Asya ülkeleri, özellikle de Çin tekstil endüstrisinin Fransız tekstil makinelerinin üreticileriyle bir araya gelmesi adına müthiş bir fırsat. Dünyanın en büyük 6’ıncı tekstil makinesi ihracatçısı konumunda olan Fransız imalatçılar; uzun elyaf iplikçiliği (yün ve akrilik), iplik büküm ve kontrolü (teknik iplikler de dahil), degrade boyama, halı iplikleri için termo-fiksaj, halı sistemleri boyama ve terbiye işlemleri için keçe ve bantlar, nonwoven ürünler, tekstil imalathanelerinin iklimlendirilmesi, bunlara ek olarak da tekstil malzemelerinin geri dönüşümü konusunda dünyanın lider üreticilerindendir.

Fransız Tekstil Makinecileri Derneği (UCMTF) Genel Sekreteri Evelyne Cholet, “Her Çin seyahatimde, yaşanan değişikliklerin hızına daima hayret ediyorum. Mesela, yüksek hızlı tren ile ulaşım artık çok daha kolay, Kirlilik, olduğundan daha az, Çinli erkekler ve kadınlar, ister giyim eşyası ister ev tekstili olsun, yüksek kalite ve moda arayışındalar. Bu eğilimler, gelirlerin artmasıyla birlikte, tekstil sanayicilerinin en iyi makinelere yatırım yapmalarını zorunlu bir hale getiriyor. Yatırım yapılan bu makineler ise verimli, güvenilir, enerji ve çevre dostu olmak zorunda.  UCMTF üyelerinin Şangay'da tanıtılacak makineleri bu özelliklerin tamamına sahip olacak; Çin'de kendi iştirakleri, servis merkezleri ve yerel temsilcileri ile sunacakları hizmetler gerçekten zirvede yer alacak.”

NSC Fibre to Yarn (Salon 1 Stant D35)

Bünyesinde; Schlumberger ve Seydel markaları yer alan NSC Fibre to Yarn, ITMA ASIA 2018’de uzun kesikli elyaflarda yüksek kaliteli iplik üretimi sağlayan yeni GC40 zincir taraklı çekme makinesini sergileyecek. GC40, polyester ve akrilik tarak, yeniden taraklama, eğirme ve çekme işlemlerinde kullanılmakta.

NSC Fibre to Yarn, ürün yelpazesinde oluşturduğu son teknolojik gelişmelere odaklanacak, Yeni GC40 Çekme Makinesi’nin yanı sıra GN8 Arakesit Çekme Makinesi ve geliştirilmiş özellikleriyle Era Penye Makinesi’ni Çinli ve olası diğer küresel müşterileri için sergileyecek.

Firma, ITMA ASIA 2018’de, Zhangjiagang, Jiangsu’da yer alan orijinal yedek parça stokunu tanıtma imkanına sahip olacak ve üretim performansları, kalite standartları, işletme ve bakım maliyetleri gibi konulardaki bazı önemli gelişmeleri de ziyaretçilerle paylaşacak.

LAROCHE (Salon 2, Stant A34)

Tekstil endüstrisi sürekli olarak, çevremizin ve doğal kaynaklarımızın korunması sürecine katılım sağlamalıdır. Bu süreç, geri dönüşüm sektöründe geliştirilecek yeni teknolojiler gerektirmekte. Güncel yaşanan zorluklardan biri giyim, halı, araba koltukları, hava yastıkları ve minderler gibi tüketim sonrası ürünlerini geri dönüştürmek için endüstriyel ve ekonomik olarak uygulanabilir çözümler yaratmaktır.

LAROCHE, tekstil atıkları geri dönüşümü ve hava geçirmeyen nonwoven alanın önemli bir oyuncusu olmuş konumda ve tüketim aşaması tamamlanan ürünleri, değerli ürünlere dönüştürmeye yönelik teknolojilerle ilgilenmekte.

Örneğin; özel üretim hatları, kullanılmış giysileri, metal ve plastik kirleticilerden arındırırken yeniden elyaflara dönüştürebiliyor. Elyaflar daha sonra otomotiv, yatak takımları ve mobilya endüstrileri için keçe haline getirilebiliyor ve termal bağlama yöntemi ile şilteler için birleştirilebiliyor.

Eski yataklar deforme olabilir, köpük parçalara bölünebilir, tekstil kısmı tekrar elyaflara açılabilir ve her ikisi de yeni şilteler için bir araya getirilebilir..

LAROCHE, geri dönüşüm ve airlaid nonwoven süreçlerindeki engin deneyimi ile dünyadaki kaynaklarımızın korunmasına önem veriyor.

 

SUPERBA (Salon 3 Stant C01)

VANDEWIELE ailesinin üyesi olan SUPERBA, halı iplikleri (PP, PES, PAN, yün ve karışımları) için alan boyama ve ısı ayarlarında dünya lideridir.

1992'den beri Çin piyasasında aktif olarak yer alan SUPERBA, Sangay’da (SSRO) satış desteği ve teknik destek sunan Çinli teknisyenlerden oluşan bir ekibe ve yüksek seviyede hizmet sağlayabilecek bir yedek parça stokuna sahip bulunmakta.

Çin pazarı 2016'dan bu yana tatmin edici seviyelere ulaşmıştır ve satılan SUPERBA termofiksaj hatlarının sayısı da sadece üretim kapasitesini genişletmeye istekli olan firmalara değil aynı zamanda yeni girişimcilere yönelik olarak da artış göstermiştir.

Çin halı pazarı, kilim üretimi için polyester ve poliamid elyafların kullanımına odaklanmış durumdadır; iç pazarda en çok rağbet gören ürünlerin başında püsküllü baskılı halılar gelmektedir. Bu tarzdaki halılar, hassas baskılı bir çizim elde etmek için iyi tanımlanmış bir pim noktası etkisine ihtiyaç duyar. SUPERBA TVP3 Termofiksaj Hattı, doymuş buhar işlemiyle en yüksek pim noktası etkisini sunar.

SUPERBA’nın degrade boyama teknolojisindeki son gelişmelerinin, iki renkli baskı ya da boyama polyester ipliği gibi yenilikçi teknolojik ürünleri arayan Çinli üreticiler arasında büyük bir ilgi çekmesi olasıdır.

SUPERBA çalışanları, WANDEWIELE birlikte yer alacakları stantta, projelerini müşterileri ve tüm ziyaretçilerle paylaşacaklar.

 

FIL CONTROL (Salon 1 Stant D06)

FIL CONTROL, 35 yıldan uzun bir süredir hem makine üreticileri (OEM) hem de tekstil sanayicileri için elektronik cihazlar geliştiriyor ve üretiyor. Şirket, halen şu dört ana alanda market lideri konumundadır: Her türlü sipariş talebini karşılayabilen iplik kesici, gerilim sensörü gibi ürünlerde kapasitif, optik, yansıtıcı ve piezoelektrik teknolojisini kullanan iplik sensörü, Hall Effect Sensörü, motor devir sayımı gibi çok çeşitli uygulamalara yüklenebilir, gerilim sensörü ve dijital uzunluk ölçen kalite kontrol cihazları.

Bordeaux yakınlarındaki Montbron'da bulunan, dünya çapında satış ve Ar-Ge ekibi FIL CONTROL ile Wuhu (Anhui Eyaleti, Çin) merkezli bir üretim tesisi ve Asya satışları birimiyle, müşterilere en iyi fiyata en kaliteli ürünleri sunmak için en başarılı ekip üyeleriyle çalışmaktadır. FİL KONTROL, Asya pazarı için Reyes Asia'ya bağımlıdır

ITMA Asia 2018'de, FIL CONTROL yeni bir gerilim sensörü olan MYT-T'yi sunacak. MYT-T, katlama, sarma ve tekstüre işlemlerine ayrılmış bir yük hücresi sensörüdür: yüksek iplik numarası (400 - 10.000 DTex) ve yüksek gerginlikte iplik (4,000 g'a kadar). Sensör, iplik gerilimine orantılı analog sinyali verir. Bu veriler, iplik gerginliğini sabit tutmak veya gerilim normal çalışma aralığının dışında olduğunda iş milini durdurmak  için makine kontrolörü tarafından kullanılır.

AESA Air Engineering (Salon 1 Stant D14)

AESA, doğal elyafların, sentetik elyafların ve filamentlerin tüm tekstil üretim süreçlerinin farklı aşamalarındaki hava mühendisliği alanında dünya lideridir: iplik, örme, dokuma, çorap, nonwoven ve elyaf üretimi gibi farklı türlerin yanı sıra, boyama ve terbiye de bulunuyor.

AESA, tekstil endüstrisi ve diğer çeşitli endüstriyel süreçler için iklimlendirme ve atık toplama sistemleri sağlamaktadır. Daha yüksek bir enerji ve çevre verimliliği hedefleyen müşteriler, genel üretim faydaları ve maliyet tasarrufu ile çevresel faktörlerin daha hafif etkisi için hava basıncı santrallerinin tasarım ve uygulamasında AESA teknolojik birikimi ve deneyimini kullanıyorlar.

İplik ve dokuma fabrikalarında tam invertör kontrollü sistemlerin uygulanmasına yönelik eğilim devam etmekte ve bu da gerçek ihtiyaçlara göre enerji tüketiminin optimize edilmesine olanak sağlamaktadır. Ayrıca, bilinen WEAVE DIRECT sistemleri, her tezgahın üstünde difüzörlere sahip özel bir hava dağitim kanalı sistemi sayesinde, dokuma tezgahlarında doğru süreç koşulları ile birlikte güç tüketiminde önemli azalmalar sağlar. Kullanıcı dostu ve hassas DIGIVENT kontrol ve izleme sistemi, interaktif ekran fonksiyonlarında iletişim kuruyor. Analiz, istatistik ve kat hizmetleri için kayıtlı verilerin geniş bir şekilde kullanılmasını mümkün kılıyor.

Bu sürekli adımlar, AESA’nın bu özel alanlarda dünya çapında elli yılı aşkın süredir uzmanlığına dayanarak bir kazan-kazan ortaklığı sağlıyor ve daha iyi bir gelecek için yol gösteriyor.

DOLLFUS & MULLER (Salon 6 Stant D16)

DOLLFUS & MULLER, 200 yılı aşkın tecrübesi ile tekstil terbiye ve nonwoven fabrikaları için süregelen keçe ve kurutma bantlarının lider üreticisidir: Firmanın çözümleri arasında; Örme terbiye için örme sanfor keçeleri, Denim ve dokuma kumaşları terbiyesi için sanfor keçesi, Tekstil baskısı için baskı kurutma bantları, Transfer baskı için sublimasyon battaniyeleri, Yün terbiyesi için dekatür keçeleri, Termo-bağlama fırınları için kurutma bantları, Örgü terbiye için gerilimsiz kurutma bantları…

DOLLFUS & MULLER, büyük dönüşümler ile örme terbiyesi için örgü sanfor keçelerini özellikle geliştirdi. Yumuşak yüzeyi sayesinde kalitesiyle kumaşlara özel bir özen gösteriyor. Yeni özel kompakt keçe tasarımıyla mükemmel bir yönlendirme ve en iyi sanfor oranına sahiptir. DOLLFUS & MULLER sanforlama palmer keçeleri ise, denim üreticileri için idealdir.

Ayrıca, DOLLFUS & MULLER kaliteli ve dayanıklı baskı kurutma bantları üretiyor. Bu bantlar, yatak örtülerinin pigment baskısı için özel olarak tasarlanmıştır ve dayanıklılık yönünden en önde gelen seçenektir.

DOLLFUS & MULLER, ince kumaşlar, eşarplar, bayraklar için özel olarak tasarlanmış özel baskı açık örgü bantlarına sahiptir. Bu bantlar arka taraftaki partikülleri de önleyebilecek özel işaretleme yüzeylerine sahiptir. DOLLFUS & MULLER, en geniş ve en güçlü kurutma bantlarına sahiptir.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.