Fransız Ekipmanlarıyla Desteklenen Türk Tekstilinin Geleceği

Guinet, ‘’Önümüzdeki Haziran 2022'de İstanbul'daki ITM, salgının yarattığı şiddetli etkiden bu yana ilk ana tekstil ekipmanları sergisi olacak. Bu bizim için Türk ortaklarımızla tanışmak için çok ayrıcaklı bir fırsat.’’

  30 Haziran 2022 08:58 Perşembe
Fransız Ekipmanlarıyla Desteklenen Türk Tekstilinin Geleceği

Fransız Tekstil Ekipmanları Üreticileri Derneği Genel Sekreteri Christian Guinet, dünya lideri bir ekipman üreticisinin pazarlama müdürü olarak uzun yıllar Türkiye'yi dolaştığı için bu pazarı kendisi özellikle iyi tanıyor. Koronavirüs nedeniyle yaşanan küresel çalkantı birçok bireysel ziyareti yavaşlattı ancak yeni iletişim teknikleri sayesinde hem son ürünlerde, hem ekipmanlarda hem de üretim süreçlerinde inovasyon yer almaya devam etti. Christian Guinet konuya ilişkin, “Sektörümüzün konusu pazarda yaşanan değişimlerdir ve her gün karşı karşıya kaldığımız sorunlar ne olursa olsun gitgide hızını arttımaktadır. O halde üyelerimiz, müşterileri ile etkileşime geçebilmek, ihtiyaçlarını anlayabilmek, Ar-Ge'lerini çözüm bulmaya odaklayabilmek, her müşteriye en son teknoloji ürünü ekipman ve en iyi hizmeti sunabilmek için müşterilerine her geçen gün daha yakın iş ortağı olmak ve onlarla daha yakın işbirliği içinde olmak zorundadırlar. Fransız tekstil ekipmanı üreticileri, Ar-Ge ve hizmet meraklılarıdır. Türk müşterileri gibi girişimciler tarafından yönetilen KOBİ'ler oldukları için birbirlerini çok iyi anlamaları ve olağan iş ilişkilerinin ötesine geçmeleri çok kolay” dedi.

Üreticiler, katalogları ve özel yapım ekipmanlarıyla tanınırlar. Ayrıca tek bir mağaza modelinde bir veya birkaç şirketi içeren anahtar teslimi çözümler sunarlar. Özellikle uzun elyaf eğirme (yün, akrilik…), iplik büküm ve kontrolü (teknik iplikler dahil), alan boyama, halı iplikleri için ısıl fiksaj, halı sistemleri, ağartma ve hidro-ekstraksiyon ekipmanları, boyama ve terbiye, finisaj işlemleri için keçeler ve kayışlar, hassas işleme ve tekstil ERP konularında özellikle güçlüdürler.

Fransızlar uzun yıllardır Türkiye pazarında çok aktifler. Gaziantep'te ilk ulusal pavilyonu organize eden onlar oldu, 1995'teydi. İzmir ve Gaziantep'te road showlar düzenlediler. Elbette her ITM'de aktif oldular. ITM Fuarı’nda -14-18 Haziran- yine müşterileriyle buluşma fırsatı yakaladılar.

NSC Elyaftan İpliğe Salon 3 Stant 315E

“NSC elyaftan ipliğe”, germe koparma S200 modeli ve ardından yeni Defelter germe D5GC40 modeli ve GC40 zincir solungaçıyla Tow to Top hatları geliştirmeye devam ediyor. Son işlemci m/c olarak, FMV41/42 dikey ovalamalı finisör makineleri yer alır.

Son zamanlarda, “NSC elyaftan ipliğe”, N. Schlumberger tarafından üretilen SW35 tarak m/c tarak (2,5 m veya 3,5 m genişliğinde) ile yarı kamgarn hatları kurdu, ardından GC 40 modeli zincir solungaçları ve m/c modeli FMV41/42 finişerlerinden oluşan hazırlama hatları takip etti.

“NSC elyaftan ipliğe”, iyi bilinen penye makinesi ERA'yı tarak ve solungaç çekimi arasında tanımlayarak akrilik elyaflar veya melanj elyaflar için geri dönüşüm hatlarını modernize etmeyi teklif ediyor. Penye makinesi ERA'nın katkısı 4 bakış açısına göre ekonomik olarak önemlidir:

-Üretim: 3 denyede günde 1 ton. (3 vardiya)

-Temizlik: PB familyası m/c ile karşılaştırıldığında %25 daha az neps.

-Enerji tüketimi: ekonomik tasarruflu ekipman: Enerji verimli tahriklerin kullanımı.

-Yeni bir kinematik tasarımı sayesinde daha az yedek parça tüketimi.

“NSC elyaftan ipliğe” sürekli olarak Türk müşterilerinin hizmetindedir. En iyi hizmeti verebilmek için BİLGE/Otomasyon firması ile yedek parça organizasyonu kurulmuş ve Türkiye mümessili Samoteks tüm müşteriler tarafından iyi bilinmektedir.

Temsilcisi SAMOTEKS'in standında “NSC elyaftan ipliğe” yer aldı.

SUPERBA Salon 2 Stant 215A

VANDEWIELE şirketler ailesinin bir üyesi olan Superba, halı sektörüne yönelik en son gelişmelerini sundu.

1990'lı yılların başından beri Türkiye pazarında faaliyet gösteren Superba, Türkiye'de satılan toplam 350'den fazla hat ile halı ipliği için ısıyla fiksaj ve alan boyamada liderdir. Müşterilerine kapı eşiği yakınlığında olmak, İstanbul'daki acentesi SAMOTEKS-Makina'nın güçlü desteği ve Gaziantep'te yerleşik tek distribütörü BİLGE-Otomasyon tarafından yönetilen geniş bir yedek parça envanteri ile her zaman Superba'nın gücü olmuştur.

Halıda kullanılan iplik giderek incelmekte, yeni elyaf türleri kullanılmakta, yeni iplik türleri oluşturmak için yeni ekstrüzyon yöntemleri uygulanmaktadır. Bu kalıcı evrim, yeni, özelleştirilmiş özelliklere sahip ürünlerin geliştirilmesine olanak sağlamak için uyarlanmış süreçler, daha verimli ve bağlantılı makineler gerektirir.

Superba, tüm bu talepleri karşılamak için geniş bir makine ve süreç yelpazesi sunuyor ve yeni tekstil süreçlerini devreye sokuyor.

Tanınmış TVP3'leri sayesinde basınç altında doymuş buharla ısı ayarlamalarında zaten lider olan Superba, şimdi de DHS3 serisiyle sıcak hava ısı ayarı çözümünü sunuyor.

Bu üç katmanlı ısı ayarlamaları süreci, emsalsiz bir düzgünlük seviyesi ve ipliğe oldukça homojen bir fikseleme özelliğinin yanı sıra leke direnci veya artırılmış hacim sağlar. DHS3 serisi, azaltılmış zemin alanında yüksek enerji tasarrufu süreci sunar.

Superba, ürün yelpazesini tamamlamak için yeni B403 otomatik sarım makinesini de tanıttı. Uygulama alanını halı ipliği alanının ötesine genişleten B403, bireysel iğ motorizasyon tahriki ile gerçek bir teknolojik atılıma işaret ediyor; sürekli tansiyonda sarım işlemi, doğru bir bobin uzunluğu ölçümü ve her bir iplik konumu için benzersiz bir kalite kontrolü sağlar. Sarıcı, Factory 4.0 konseptine uymak için bulut tabanlı yazılım desteğiyle VANDEWIELE “Texconnect” yönetim sistemine bağlanabilir.

Son olarak, VANDEWIELE'nin BXE ekstrüzyon hattı, MF400 tekstüre makinesi ve ısıyla fiksaj öncesi tamamlayıcı işlemler olarak MCD3 alan boyama makinesi ile, superba hatları ile halı endüstrisi, yenilikçi iplik çeşitlerini üretmek için gerekli tüm donanıma sahip oluyor ve üreticilerin en kaliteli halıları en ekonomik fiyatlarla üretmelerini sağlıyor.

DOLLFUS & MULLER Salon 12 Stant 1219B

Dollfus & Muller artık 200 yaşından büyük. Özelleştirilebilir teknik tekstiller üretiyorlar: sonsuz keçeler ve sonsuz kayışlar.

Dynajet, Dollfus & Muller'in bir satış departmanıdır, mürekkep püskürtmeli yazıcılar için kumaşlar ve tiyatrolar ve etkinlikler için geniş en kumaşlar konusunda uzmanlaşmış bir departman.

Sonsuz keçeler ve kurutma bantları, tekstil terbiye ve dokunmamış kumaş fabrikaları için tasarlanmıştır:

- örgü terbiye için sıkıştırma keçeleri

- denim ve dokuma kumaşların terbiyesi için sanfor keçeleri

- tekstil baskısı için baskı kurutma bantları

- transfer baskı için süblimasyon battaniyeleri

- yün terbiyesi için dekatür keçeleri

- termo yapıştırma fırınları için kurutma bantları

- örgü terbiyesi için gerilimsiz kurutma bantları

Dollfus & Muller, boyamahanelere daha iyi hizmet verebilmek için büyük gelişmelerle örgü terbiyesi için sıkıştırma keçesini geliştiriyor. Sıkıştırma keçesi kalitesi, en pürüzsüz yüzeyi sayesinde kumaşlara özel bir özen kazandırmakta, yeni özel sıkıştırma keçe tasarımı ile mükemmel bir kılavuz ve en iyi sıkıştırma oranına sahiptir.

Dollfus & Muller sanforlama palmer keçeleri, Denim üreticileri için idealdir. Dollfus & Muller Sanfor keçeleri, önde gelen makine üreticilerinin çoğu tarafından en iyi keçeler olarak kabul edilmektedir.

Ayrıca Dollfus & Muller, dayanıklı baskı kurutma kayışı kaliteleri üretmektedir. Bu baskı kurutma bantları, yatak çarşaflarının pigment baskısı için özel olarak tasarlanmış en dayanıklı baskı kurutma bantlarıdır. Dollfus & Muller, ince kumaşların, eşarpların, bayrakların üretimi için özel olarak tasarlanmış özel baskılı açık örgü kayışına sahiptir, bu kayışlar arka kısımdaki partiküllerden de kaçınabilen özel iz bırakmayan yüzeylere sahiptir. Dollfus & Muller, en geniş baskı kurutma bantları yelpazesine ve en güçlü kurutma bantlarına sahiptir.

Son olarak, Dollfus & Muller transfer baskı keçesini geliştirdi. Bu keçe, ısıya ve boya ekipmanına karşı dayanıklıdır ve renklendiricilerin kumaşlara mükemmel bir şekilde transferini sağlar.

2013 yılından bu yana M. Ali Çetin, Türkiye'de sıkıştırma keçelerinin temsilcisidir. O zamandan beri müşteriler, Dollfus & Muller keçelerinin daha iyi çekme kontrolü ve kullanım ömür sağladığını fark ettiler. Fiyat tekdüzeliği ve tarafsızlığı da tanıtıldı.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.