Fransa’da Türk modası rüzgârı esti

Dünya’nın en büyük moda fuarının en büyük katılımcısı Türkiye oldu. Fransa’ya hazırgiyim ihracatımız 1 milyar dolara koşuyor.

  19 Şubat 2019 00:00 Salı
Fransa’da Türk modası rüzgârı esti
Türkiye’ye yıllık 18 milyar dolara yaklaşan döviz kazandıran Türk Hazırgiyim ve Konfeksiyon Sektörü, Paris’te Premiere Vision  Manufacturing Paris Fuarı'nda Türk modası rüzgârı estirdi.

TÜRKİYE, EN BÜYÜK KATILIMCI
Dünya genelinde konfeksiyon sektörünün en prestijli fuarı konumunda olan Premiere Vision  Manufacturing Paris Fuarı'nın en büyük katılımcısı 32 firma ile Türkiye olurken, Türk firmaları İlkbahar  – Yaz 2020 sezonu koleksiyonlarını dünyanın dört bir tarafından gelen ithalatçıların beğenisine sundu.
1550583642_eib66-1.jpg
EİB, 8. KEZ DÜZENLEDİ
Ege İhracatçı Birlikleri’nden yapılan yazılı açıklamaya göre; 12-14 Şubat 2019 tarihlerinde Fransa’nın Başkenti Paris’te düzenlenen Premiere Vision  Manufacturing Paris Fuarı'nın Türkiye Milli Katılım Organizasyonu’nu Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği 8. Kez düzenledi. Premiere Vision  Manufacturing Paris Fuarı'nın her yıl Şubat ve Eylül aylarında olmak üzere iki kez düzenlendiği bilgisini veren Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Burak Sertbaş, bu yıl 29 firma ile katılım sağladıklarını ve bugüne kadarki en yüksek katılımla Paris’te olduklarını kaydetti.
1550583273_eib-baskan-1.jpg
FRANSA'YA İHRACATTA HEDEF 1 MİLYAR DOLARI GEÇMEK
Türkiye’nin konfeksiyon ihracatında Fransa’nın en büyük 5. pazar olduğunu anlatan Sertbaş, “Fransa’ya 2018 yılında 888 milyon dolar ihracat gerçekleştirdik. Kısa vadeli hedefimiz 1 milyar dolar barajını geçmek. 2019 yılında bu hedefe ulaşmak için çalışacağız. Her ürün grubunda dünya genelinde büyük alıcılar PV Fuarı’nı ziyaret ettiler, fuara120 ülkeden 55 bin ziyaretçi geldi. PV Fuarı’na katılarak sadece Fransa’ya yaptığımız ihracatta değil, diğer ülkelere gerçekleştirdiğimiz ihracatta da artışlar bekliyoruz” şeklinde konuştu.

TÜRKİYE FUARIN EN PRESTİJLİ YERİNİ İSTİYOR
Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği olarak, PV Fuarı’na ilk katıldıkları 2015 yılında 10 firma ile Milli Katılım Organizasyonu yaptıkları bilgisini paylaşan EHKİB Başkanı Burak Sertbaş, sonraki yıllarda katılımcı sayılarının sürekli artarak, 2019 yılında 29 firmaya ulaştıklarını dile getirdi. Sertbaş açıklamasını şöyle sürdürdü; “Türkiye, bireysel katılım sağlayan Türk firmaları ile birlikte 32 firma ile PV Fuarı’nın en büyük katılımcısı konumuna geldi. PV Fuarı’na hayat veriyoruz. O nedenle, fuar idaresi ile yaptığımız toplantıda fuar alanının en prestijli yerini istedik. Firmalarımızın konumunun iyileştirilmesi yanında standart olan stantların firmalarımızın daha iyi sunum yapabilmeleri için daha özellikli olması konusunda talebimizi ilettik. 2020 yılı Şubat ayındaki fuarda bu taleplerimizin yerine getirileceği sözünü aldık.” İplik, kumaş, deri, hazır giyim, aksesuar, tasarım sektörlerini bir araya getiren Premiere Vision  Manufacturing Paris Fuarı'na 30 ülkeden yüzde 71’i uluslararası alıcı olmak üzere 1.750 firma ve kuruluş katılırken, 120 ülkeden 55 bin profesyonel tarafından ziyaret edildi.
1550583587_eib77-1.jpg
GENÇ TASARIMCILAR SON TRENDLERİ YERİNDE GÖRDÜ
Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği tarafından düzenlenen “EİB 13.Moda Tasarım Yarışması”nda finale kalan tasarımcılar, Fadime Yıldırım, Yağmur Aysan, Ezgi Vural ve Elif Doğu, EHKİB Organizasyonu’nda Premiere Vision  Manufacturing Paris Fuarı'nı ziyaret etme ve konfeksiyon sektöründeki son trendleri görme fırsatı yakaladı. Premiere Vision  Manufacturing Paris Fuarı'na katılan Türk firmaları ise şunlar oldu; “AKCAKAYA GROUP TEKSTIL A.S., AKCINAR GIYIM URETIM SAN TIC LTD STI, APAZ TEKSTIL DIS TICARET SAN.LTD.STI, AYDIN SCV TEKSTIL GIYIM A.S, BAGGI TEKS.ITH.IHR.SAN.TIC.VE.A.S., BOSPORUS TEKSTİL SAN. İTH.İHR.İÇ VE DIŞ TİC.LTD.ŞTİ., CBF TEKSTIL VE DIS TIC A.S, DERA GIYIM KUYUMCULUK INS. TEKSTIL SAN. VE TIC. LT, DND TEKSTIL IC VE DIS TIC.LTD.STI., EGEDENIZ TEKSTIL SANAYI VE TICARET A.S., EKEN TEKSTIL SANAYİ VE TİCARET A.Ş., EKPEN TEKSTIL SANAYI VE TICARET A.S., FIRATTEKS TEKSTIL SAN.VE.TIC.LTD.STI., GULSEN TEKSTIL SAN VE TIC LTD STI, IYA TEKSTIL SANAYI VE TICARET LIMITED SIRKETI, KEFELI Giyim San. ve Tic. Ltd. Şti., KOSTÜM GIYIM SAN VE TIC AS, LAMODA TEKSTİL San.Tic. Ltd., LARMA TEKSTIL SAN. VE TIC. AS, LEANA TEKSTIL SAN VE TIC AS, MERGU TEKSTIL KONF. SAN. TIC. LTD. STI., MODALT TEKSTIL KONFEKSIYON SAN.VE TIC. LTD STI, MOSI TEKSTIL SAN. VE TIC. LTD. TI., PRF TEKSTIL PAZARLAMA SAN TIC LTD STI, SEYFELI DIS TICARET LTD STI, TRIO GOMLEK SAN.TE.LTD.STI, TULINE TEKSTIL SAN TIC AS, VERSION TEKSTIL TURIZM SAN.VE DIS TIC A.S, YILMAZ TEKSTIL SANAYI  VE TICARET  A.S.”
1550583249_eib-damat-1.jpg

YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.