FESPA Avrasya 2013 Geliyor

Küresel baskı sektörünün yakından takip ettiği en önemli organizasyon olan FESPA, 2013 yılından itibaren İstanbul’un evsahipliği yapacağı FESPA Avrasya fuarını düzenlemeye başlıyor.

  15 Ekim 2012 23:22 Pazartesi
FESPA Avrasya 2013 Geliyor

Baskı teknolojilerinin en önemli etkinliği kabul edilen FESPA, küresel pazardaki etkinlik lokasyonlarına bir yenisini ekliyor. 2013 yılında FESPA Avrasya adıyla düzenlenmeye başlanacak olan etkinliğe İstanbul evsahipliği yapacak. 3-5 Ekim 2013 tarihinde İstanbul’daki CNR Expo’da düzenlenecek olan etkinlik, baskı teknolojileri ve süreçleri konusunda Türkiye, Kafkaslar, Ortadoğu ve diğer çevre ülkeleri hedef grup olarak belirledi. 1962 yılından bu yana Avrupa ve küresel pazarın önemli birçok baskı sektörünün çatı örgütü olan FESPA tarafından organize edilen FESPA fuarları, baskı sektörünün yeniliklerle buluştuğu bir platform olarak kabul ediliyor.

Avrupa ve Asya’yı birleştiren coğrafi konumu ve tarihsel-kültürel mirası nedeniyle FESPA tarafından tercih edilen İstanbul, aynı zamanda ziyaretçiler için sağlam bir altyapıya sahip olduğu da vurgulanıyor. İstanbul’un havayolu ile bütün bölgenin direkt kısa sürede ulaştığı bir merkez olmanın yanı sıra, CNR Expo fuar merkezinin de Atatürk Havaalanı’na 10 dakika uzaklıkta olmasının bu kararda etkili olduğu dile getiriliyor. 7 bin metrekarelik alanda düzenlenecek olan FESPA Avrasya 2013, 8 bin ziyaretçi hedefiyle yola çıkıyor. Fuarda, yenilikçi ürünler, teknoloji ve uygulamalar ile, yeni sezon pazar trendleri ve taleplerine göre oluşturulmuş konferans programı bulunacak. Fuarda,  dijital baskı, işaret sistemleri, tabela, giysi dekorasyonu ve film baskı-serigrafi formatlarının tümü ziyaretçilere sunulacak.

Türkiye Hızla Büyüyor

Türkiye’nin Avrupa’nın en hızlı büyüyen ekonomilerinden biri olduğuna dikkati çeken FESPA Fuar ve Organizasyon Müdürü Neil Felton yaptığı açıklamada, 2050 yılında Rusya’dan sonra Türkiye’nin Avrupa’nın en büyük ikinci ekonomisi olacağının tahmin edildiğinin altını çizdi. Felton; “Bu bölgedeki perakende sektörü büyük bir büyüme yaşıyor; sadece Türkiye’de perakende sanayinin 50 milyar dolarlık bir hacmi vardır, bu da satış noktaları (POS), dış mekan (outdoor) reklamcılığı ve dijital görüntü (digital display) pazarlarının büyümesini sağlıyor.” dedi.

İstanbul’daki organizasyonu için hem buradaki satış temsilcilerinin hem de Birleşik Krallık’ta bulunan FESPA ekibinin birlikte çalışacağını açıklayan Felton, Türkiye ve çevre ekonomilerin, baskı endüstrisi için çok büyük büyüme içinde olan pazarlar olarak öne çıktığını belirtti. FESPA 2010 fuarına bu bölgeden 1500 ziyaretçinin geldiğini, yine FESPA 2012’nin en çok ziyaretçi ilk12 ülke arasında Türkiye’nin yer aldığını aktaran Felton, özellikle giyim dekorasyon pazarında Türkiye’nin güçlü bir konumda bulunduğunu, FESPA Avrasya fuarında da bu bölümün öne çıkacağını kaydetti.

FESPA Yönetim Kurulu üyesi ve görsel haberleşme uzmanı AlVisual’ın sahibi Yaşar Güvenen ise etkinlikle ilgili şu açıklamayı yaptı; “Bu endüstrinin büyümesi ile birlikte, FESPA gibi önemli bir fuarın bilgi birikimi ve deneyimini bizimle paylaşıyor olması, pazarın gelişmesine yardımcı olacak en iyi uygulamadır. Bu bölgedeki baskı faaliyetleri ile uğraşan camiaya yeni teknolojileri ve en son gelişmeleri görme fırsatını sağlayarak, bu sektörün büyümesine de fırsat sunmaktadır”.

Türkiye ve bölgesinde baskı pazarı ve baskı malzemeleri satışlarının sabit bir şekilde büyümesini sürdürdüğüne dikkati çeken sarf malzemesi üreticisi Optimum Digital Planet’in sahibi Taner Güven de, fuarın sektöre olumlu katkı yaratacağını vurguladı. Güven; “Birçok baskıcı Schengen Vizesi olmadığından FESPA şovlarına katılamıyor. FESPA İstanbul etkinliği ile ziyaretçiler Avrupa ve Asya’da ulaşamadığı baskıcılara ulaşabilecek.” diye konuştu.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.