Fespa 4.Kez İstanbul'da

Dijital baskı alanında önemli etkinliklere imza atan Fespa, baskı sektöründeki son gelişmeleri ve yeni trendleri İstanbul’da tanıtıyor.

  08 Kasım 2016 10:00 Salı
Fespa 4.Kez İstanbul'da

Geniş format dijital baskı, serigrafi baskı, endüstriyel reklam, tekstil baskı ve konfeksiyon süsleme sektörlerine yönelik fuarlar düzenleyen Fespa, bu yıl İstanbul’da 4.kez düzenlenen Fespa Eurasia Fuarı'na ev sahipliği  yapıyor. Fuarda dijital baskıs endüstrisi için yeni makine, mürekkep ve yazılımlar sergileniyor. Fuarda uluslararası firmaların yanı sıra Türk tekstil firmaları da yerini aldı.

8-11 Aralık tarihinde CNR Expo’da düzenlenen fuar ile ilgili olarak ; Fespa Grup Fuarlar Müdürü Michael Ryan, yayın grubumuzun sorularını yanıtladı.

“Türkiye, İyi Yapılandırılmış Tekstil Sektörüne Sahip”

İstanbul’un bölgedeki en modern şehirlerden birisi olduğunu ve sahip olduğu seyahat bağlantıları ile uluslararası bir merkez haline geldiğini söyleyen Michael Ryan Türkiye, küresel piyasalarda rekabetçi kalabilmeyi sağlamak için  ileri teknolojilere yatırım yapmaya hazır tekstil firmalarının olduğu, iyi yapılandırılmış bir tekstil sektörüne sahip” dedi.

“Yenilikçi Olmak İsteyen Şirketler Kesinlikle İstanbul’a Gelmeli”

Baskı sektörünün teknolojik gelişmeler ile birlikte ilerlediğini ve Türkiye’nin bu noktada dijital baskı sektöründe iyi bir konumda olduğunu belirten Ryan,bu yıl Fespa’ nın  İstanbul’da gerçekleştireceği fuarın önemini vurguladı.

Birçok tekstil alıcılarının ürün tedarik etmek için Türkiye’ye yöneldiğini söyleyen Ryan, Türk tekstil firmaları küresel çapta, kaliteli ürünleri rekabetçi fiyatlarda sunan bir üne sahip. Dijital tekstil baskı teknolojisine erken adaptasyon konusunda da İtalya ile birlikte zirvede. Doların yükselmesiyle birlikte Asya'dan yapılan ithalatlar maliyetleri arttırdı. Şu an birçok küresel alıcı, tekstil ürünleri, deri ve halıları tedarik etmek için yüzünü Türkiye'ye çevirmiş durumda” dedi.

Tekstil ürünlerinin basımı konusunda bugün çok ileri seviyelerde olunduğu ifaden eden Ryan,  İthalatçılar artık, yarın modası geçebilecek bir stil veya tasarım için çok hacimli siparişler vermek istemiyor. Tekstil baskına yönelik dijital teknolojisinde çok büyük bir büyüme meydana geldi ve yenilikçi olmak isteyen şirketler Aralık ayında İstanbul'a kesinlikle gelmeli” dedi.

“Herkesin İlham Alacağı Bir Şey Var”

Fespa Eurasia’ da sunulacak ürün ve teknolojiler hakkında konuşan Michael Ryan, "Bu yıl gerçekleşmesini tahmin ettiğim trendler arasında dijital baskı ve terbiye ekipmanları ile büyük bir ilgi odağı haline gelen süblimasyon ve ayrıca iç dekorasyon var.  Şu an tüm dünyadaki trend, hızlı moda ve kişiselleştirme üzerine ve piyasadaki mevcut makineler artık her şeyi mümkün hale getiriyor. Bir adet baskı çok daha fazla karlı ve tüm tekstil ürünleri üreticileri için büyük pazarlar açıyor.  Tasarımdan nihai ürünlere kadar her şey, ziyaretçileri fuarda bekliyor. Özellikle film baskı ve dijital tekstil baskı üzerine seminer ve atölye çalışmalarının yer alacağı oldukça bir programımız da var. Yani herkesin ilham alacağı bir şey var burada” diyerek  firmaların katılımlardan memnuniyeti ifade etti.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.