Fast Fashion Londra’dan Gençlere Özel İlgi

Avrupa ve Akdeniz Bölgesi’ndeki ülkelerin yoğun ziyaret akışı sağladığı Fast Fashion Londra 23-24 Ekim tarihleri arasında İngiltere’de gerçekleştirildi.

  15 Eylül 2012 20:13 Cumartesi
Fast Fashion Londra’dan Gençlere Özel İlgi

İngiltere’nin en önemli etkinliklerinden olan Fast Fashion Londra 23-24 Ekim tarihleri arasında Olympia National Hall’de düzenlendi 2013 yılı moda trendlerinin sergilendiği etkinlikte çok sayıda hazır giyim üreticisi firmanın yer aldığı belirtiliyor. Küresel alanda profesyonel alıcıların olduğu edisyonda iş kıyafetleri, spor giyim, dokuma ve örgü ürünler, iç giyim, günlük giyimler, deniz giyim, deri ürünleri gibi alanlarda üreticiler tanıtımlarını yaptı.

Fuarın Ekim ayında yapılan edisyonunda 850 profesyonel ziyaretçi olarak yer aldı. Etkinliğe katılım geçen yıla oranla yüzde 15’lik ziyaretçi kaybına uğradı. Yaşanan bu gerilemenin sebebi ise ülkelerin kriz döneminden geçmesi olarak açıklandı. Perakendecileri ve moda tasarımcılarını ağırlayan fuarda ziyaretçilerin yüzde 85'lik kısmı İngiltere’den geldi. Uluslararası ziyaretçi sayısına bakıldığında ise Fransa yüzde 8 ile ikinci, Belçika yüzde 4 ile üçüncü sırada yer aldı. Fast Fashion Londra'da katılımcıların geldiği ülkelerde organizatörleri şaşırttı. Romanya, Fas, Türkiye, İtalya, Litvanya ve Pakistan bölgelerinden fuara önemli katılımcılar oldu. Özellikle Fransa 17 firma ile katılım gösterirken, Portekizli üreticiler 15 firma ile pavilyonda ürünlerini sergiledi. Fuarda yapılan ankete göre ziyaretçilerin yüzde 29’u mevcut tedarikçilerle görüşmek için, yüzde 19'u tasarım örneklerini görmek için, yüzde 15’i sipariş takibi için, yüzde 12’si ise yeni tedarikçilerle tanışmak adına etkinlikte yer aldı.

Fuarda boy gösteren büyük katılımcı markalar arasında ise; Ais, Asos, Berwin & Berwin, Boden, Bordelle, Burberry, Casimi Christopher Kane, Coast, Day 22 Limited, Eveden Limited, Figleaves, Jack Wills, Jane Norman, Jigsaw, John Lewis, Joy, Monsoon Accessorize, Paragon Clothing, Pomodoro, Price &Buckland, Rare, Ted Baker, Warehouse , Wolsey, Beaumanoir, Cevimod, Galec, Leclerc, Promod, Paprika, Gerhard Roesch yer aldı. Fast Fashion Londra’ya katılan Türk firmalardan bazıları Ay-Mu Tekstil, Baymen Tekstil, Çalık Denim, Kumash Tekstil, Larma Tekstil, Tekstüre Çorap Sanayi olarak açıklandı.

Eurovet tarafından organize edilen Fast Fashion Londra’nın odaklandığı noktalara bakıldığında Quality (Kalite), Proximity (Coğrafi Yakınlık), Reactivity (Tepkime), kavramlarının öne çıktığı ifade ediliyor. Özellikle Avrupa ve Akdeniz Bölgesi’nden gelen katılımcılara ev sahipliği yapan etkinlik, aynı zamanda en iyi koleksiyonları sunarken eş zamanlı olarak ta konferanslar ile sezonun önemli renklerini tanımladı.

Fuara katılanların önemli bir kısmı yeni sezon renk ve trendlerini görmek için yer aldıklarını belirtirken, etkinlik kapsamında düzenlenen genç moda tasarımcıları ödülleri de ilgi çekti. Fast Fashion Londra, İngiltere’nin genç ve yaratıcı tasarımcılarını belirlemek üzere bir yarışma düzenledi. Uluslararası moda gazetecisi Hilary Alexandre adına Büyükelçilik liderliğindeki Genç tasarımcı yarışması İngiltere’nin en genç ve yaratıcı moda tasarımcısının belirlenmesi için yapılıyor. Yarışma aynı zamanda 5 yeni İngiliz moda mezununun tasarımlarını, uluslararası alanda profesyonellere tanıtmasını sağlıyor. Yarışmada dereceye girenler Hilary Alexander tarafından ve önemli uzmanlar tarafından değerlendirilerek belirlendi. Derby Üniversitesi’nden Aduu Juma Masudi erkek giyim koleksiyonu ile kazandı.

24 Ekim tarihinde açıklanan sonuç ile kazanan Masudi, 10-11 Nisan tarihleri arasında Fransa'da düzenlenecek olan Fatex gösterisini yakından görme imkanı bulacak. Etkinlikte ikincilik ödülünü ise Liverpool John Moores Üniversitesi'nden Matthew O'Brien aldı. Matthew, İngiliz Ordusu için tasarlanmış koruyucu giysilerden esinlendiği koleksiyonu ile, Fast Fashion Lille etkinliğine bir gezi kazandı.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.