Fashion Tech Fuarı İzmir’de Yapılacak

Hazır-Giyim ve Konfeksiyon sektörü için dev işbirliği; Tekstil sektöründe güç birliği.

  18 Ağustos 2021 09:00 Çarşamba
Fashion Tech Fuarı İzmir’de Yapılacak

Türkiye’de tekstil sektörünün tüm ihtiyaçlarının aynı anda sergilendiği ilk fuar olan Fashion Prime Fuarı, tekstil makineleri ve teknolojileri alanında sınırlarını genişletiyor. İZGİ Fuarcılık ile güç birliği yapan İZFAŞ, 15-17 Eylül 2021 tarihleri arasında Fashion Tech Fuarı’nı düzenleme kararı aldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen ve sektörün tüm bileşenlerini buluşturan Fashion Prime –  Tekstil, Hazır Giyim Tedarikçileri ve Teknolojileri Fuarı; dördüncü yılında güçlenerek büyüyor. Bünyesindeki yeniliklerle fuarcılık sektörüne katkıda bulunan İZFAŞ, İZGİ Fuarcılık Ltd. Şti. tarafından Denizli’de düzenlenen ve Avrasya Bölgesi’nin en büyük tekstil makineleri ile teknolojileri üreticilerini buluşturan EGE TMF Fuarı ile güçlerini birleştiriyor. 4. Fashion Prime ile eş zamanlı olarak düzenlenecek Fashion Tech Fuarı, sektörün makine ve teknoloji üreticilerini 15-17 Eylül tarihleri arasında Fuarizmir’de buluşturacak. Fuarda, hazır giyim ve konfeksiyon üretiminde kullanılan makine ve teknolojilerin yanı sıra tekstil makineleri ile tekstil baskı teknolojileri sergilenecek.

İşbirliklerine önem veriyoruz

Fuarcılık sektöründe iş birliklerine önem verdiklerini belirten İZFAŞ Genel Müdürü Canan Karaosmanoğlu Alıcı, “Kendi bünyemizde de bir kent koalisyonumuz var. Sektörlerimize iyi gelecek, onların ticaret hacmine katkı sağlayacak her projede biz varız. Güçlenerek büyümenin, birlikteliklerden doğacağını biliyoruz. Fashion Prime Fuarımızın ürün grubu olan tekstil ve konfeksiyon makinelerinin, ayrı bir fuar olarak düzenlenmesinin heyecanını sektörümüze müjdelemek isteriz. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tam desteğini alarak, İZFAŞ ve İZGİ Fuarcılık işbirliği ile düzenleyeceğimiz Fashion Tech - Hazır Giyim, Konfeksiyon ve Tekstil Makineleri, Tekstil Baskı Teknolojileri Fuarı Fuarizmir’de 15 – 17 Eylül’de kapılarını açacak. Fashion Prime ile eş zamanlı olarak gerçekleşecek Fashion Tech’te kumaş, aksesuar, konfeksiyon yan sanayi, hazır giyim ve makine sektörünün bir arada olması moda sektörüne de yön verecek. Fuarımız için sektöre özel Balkanlar, Türki Cumhuriyetleri, Kuzey Afrika, Ortadoğu, Rusya ağırlıklı ziyaretçi çalışmamız olacak. Güvenli Alan sertifikalı fuar alanımız Fuarizmir’de; Fashion Prime ve Fashion Tech fuarlarını bir arada düzenleyerek 2022 sezonuna ilk adımı atacağız” ifadelerinde bulundu.

Sektörde büyük bir eksik kapanacak

İzgi Fuarcılık Ltd. Şti. Yurt İçi ve Yurt Dışı Fuarlar Sorumlusu Mustafa Kemal Hızarcıoğlu yapmış olduğu açıklamada şunları belirtti:

“Öncelikle bizlere güvenerek ve inanarak iş birliğine giren İZFAŞ yönetimine teşekkürlerimizi sunarız. Türkiye bir tekstil ve moda ülkesidir.  Dünyanın en iyi markalarının üretim merkezi olmasının yanı sıra, aynı zamanda bu üretimlere yönelik en iyi teknolojileri de kullanabilen ve takip eden nadir ülkelerindendir.  İZFAŞ ve sektörel dernekler yapmış oldukları etkinlikler ile teknoloji üreticilerini sektörle bir araya getirmeye çalışırken, uzun yıllardır büyük bir fuarın olmaması İzmir kenti için önemli eksikliklerden birisi olarak dikkat çekmiştir. Bugün Fashion Tech Fuarı ile birlikte hem ülkemizin hem de İzmir’in bu alandaki fuar eksikliğini kapatarak, sektörü bir araya getirmeye ve pandemi sürecinde zor günler geçiren firmalarımızın bir nebze olsun nefes almasını sağlayacağız.’


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.