Fashion Connection Hazır Giyim ve Moda Fuarı İstanbul’a Yakıştı

İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) ve İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) işbirliğiyle İstanbul Fashion Connection Hazır Giyim ve Moda Fuarı (IFCO) gerçekleştirildi.

  11 Nisan 2022 09:40 Pazartesi
Fashion Connection Hazır Giyim ve Moda Fuarı İstanbul’a Yakıştı

600'e yakın firmanın katılımı ile  İstanbul Fuar merkezinde gerçekleştirilen fuar sektör mensupları tarafından beğeni ile karşılandı. Yerli ve yabancı ziyaretçi yoğunlu ile dikkat çeken fuarın açılış konuşması yapan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, "2021 ve 2022'de gördüğümüz tablo şu ki; bu ülkede bir şeyler oluyor. Bu ülkede kabına sığmayan bir şeyler var. Kıpır kıpır içine sığmamak, dışa açılmak, daha büyük şeyler yapmanın heyecanı var. Bu heyecanı fuarlarda görüyoruz." dedi.

"Türkiye Üretim ve Cazibe Merkezi"

İsmail Gülle, hazır giyim ve konfeksiyon sektörünün 2022 yılı için 23 milyar dolarlık hedefini az bulduğunu belirterek, "25 milyar dolar bu sektörün yapabileceği bir kapasite. Geçen yıl pek çok firmamızda şuna şahit olduk; siparişlere yetişememek, çok fazla sipariş almak... Türkiye'ye şu ana kadar sipariş geçmemiş pek çok markanın artık iş yapmak için Türkiye'ye döndüklerini ve çok fazla sipariş bıraktıklarını gördük." şeklinde konuştu.

"Sektörün İhracat Hedefini 25 Milyar Dolara Çıkartmayı Teklif Ediyorum "

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç de hazır giyim ve konfeksiyonun, ülkeye sağladığı katma değer ve istihdam anlamında birinci sektör olduğunu belirterek, sektörün 2022 için belirlediği 23 milyar dolar ihracat hedefini mütevazı bulduğunu, bu hedefi 25 milyar dolara çıkartmayı teklif etmek istediğini söyledi.

"IFCO, sadece bir İstanbul markası değil, önce bölge markası, sonra da bu sektörde dünya markası olacak" ifadesini kullanan Avdagiç, yakın zamanda Paris'te gerçekleştirilen iki fuara katılan firma sayısının yarı yarıya azaldığını, Türkiye'deki fuarlara katılan firmalarda yüzde 10-15'lik artış olduğunu, Türkiye'nin önemli bir potansiyeli bulunduğunu kaydetti.

"2021 Sipariş Aldığımız Bir Yıl Oldu"

İHKİB Başkanı Mustafa Gültepe ise bu fuarla birlikte moda endüstrisinin bir hayalini gerçeğe dönüştürmenin mutluluğu içerisinde olduklarını ifade etti.Salgın sürecinde sektörün farkını bir kez daha ortaya koyduğunu belirten Gültepe, şunları kaydetti, "Özellikle Avrupa merkezli markalarda Türkiye, güvenilir bir liman haline geldi. 2021 yılı içerisinde bütün sektör yoğun bir sipariş dalgası ile karşı karşıya kaldı. Gerçekten bazen talepleri karşılayamayacak duruma geldi. Sektörümüzde 20,3 milyar dolar ihracat ile rekor kırdık. Sektöre donanımlı iş gücü geliştiriyoruz. Tasarım kapasitemizi hep beraber güçlendirmeye çalışıyoruz. Makro üretim ve ihracatı hep destekledik, desteklemeye devam edeceğiz. AB destekli projelerimizle sektörümüzü gerçekten dijitalleştiriyoruz. Sürdürülebilir üretim altyapımızı genişletmeye ve geliştirmeye çalışıyoruz."

‘’Yoğun Katılım Oldu’’

Gültepe, ilk fuar için 300 firma katılımı öngördüklerini, zamanın sınırlı olmasına rağmen 600'e yakın firma ile bu fuarı gerçekleştirdiklerini aktararak, kadın, erkek ve çocuk giyim, iç giyim, gelinlik, abiye, deri konfeksiyonunu tek çatı altında topladıklarını, ses getirecek tasarımları, trend ve markaları küresel vitrine çıkaracakları bir organizasyona imza atmış olduklarını söyledi.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.