EVTEKS, Sektörle 18. Defa Buluşacak

Türkiye’nin ve bölgenin en büyük ev tekstili fuarlarından birisi olan EVTEKS, 16-20 Mayıs tarihlerinde CNR Expo’da düzenlenecek.

  15 Mayıs 2012 23:09 Salı
EVTEKS, Sektörle 18. Defa Buluşacak

Ev tekstili sektöründe dünyanın en büyük ikinci etkinliği olan EVTEKS’e firmalardan yoğun talep geliyor. Bu yıl 16-20 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek fuara 1000 firma katılıyor. 500 firma ise Evteks’te yer bulabilmek için sıraya girmiş durumda. Türkiye ekonomisinin lokomotif endüstrilerinden olan ev tekstili sektörü, yıllık ihracatının yüzde 50’sini Evteks Fuarı’nda sağladığı iş bağlantıları ile gerçekleştiriyor.

Sektör temsilcileri için bu kadar önemli bağlantıların gerçekleştirildiği organizasyona katılımda önem taşıyor. Bu bağlamda firmalar, 16-20 Mayıs 2012 tarihleri arasında düzenlenecek 18. EVTEKS Fuarı’na katılmak için sırada bekliyor. Şimdiden 500’e yakın firmanın sırada olduğu İstanbul Ev Tekstil Fuarı’na yerli ve yabancı 1000'e yakın firma, 2000 marka ile katılıyor. Uluslararası alanda başarılı çalışmalar yürüten sektördeki devlerden Enzo ve Gruppo Carillo, Verdi, Brillant, Soley, Özdilek, Taç, Vanelli, Sanko, Pierre Cardin, Altınbaşak, Home Sweet Home ve Chakra fuardaki önemli markalar arasında yer alıyor.

20 Ülkeden Alım Heyeti Katılıyor

Tekstil sektöründeki son gelişmelerin sergilendiği, trend ve modaya yön veren ürünlerin ziyaretçilerin beğenisine sunulduğu EVTEKS İstanbul Ev Tekstili Fuarı,  Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (TETSİAD), Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) ve KOSGEB’in desteklerinde CNR Holding kuruluşlarından CNR Uluslararası Fuarcılık tarafından organize ediliyor. 2023 ihracat hedefi 10 milyar dolar olan sektörün en büyük destekçisi konumundaki fuarda, yapılan anlaşmalar yıl bazında değerlendirildiğinde sektör ihracatının yarısından fazlası İstanbul EVTEKS Fuarı’nda gerçekleştiriliyor.

6,5 milyar dolar olan tekstil sektörünün ihracatının yüzde 45’ini ev tekstili oluşturuyor. Türkiye bu rakamlarla dünya ev tekstili pazarından yüzde 5 pay alıyor. Düzenlendiği her yıl fuara Ekonomi Bakanlığı koordinesinde 20 ülkeden alım heyeti getiriliyor. EVTEKS Fuarı'na Afrika dahil olmak üzere dünyanın tüm bölgelerinden ziyaretçi geliyor. Bu yıl 18’incisi düzenlenecek olan fuarın yurtdışı katılımcı ülkelerini İtalya, Fransa, İspanya, Almanya, Romanya, Belçika, Hindistan ve Amerika başta olmak üzere Avrupa ve Yakın Doğu ülkeleri oluşturuyor. İstanbul Ev Tekstili Fuarı'na yurtiçinden ise Bursa ve Denizli başta olmak üzere Kayseri, Adana, İzmir, Ankara ve Diyarbakır'ın aralarında yer aldığı çok sayıda ilden firma katılacak.

Evteks 2012’ye 200 Bursalı firma katılıyor

2013 ev tekstili trendlerinin de sergileneceği fuar, alım grupları ve katılımcı firma zenginliği ile tüm dünyanın ilgi odağında yer alıyor. CNR EXPO'da yapılan İstanbul Ev Tekstili Fuarı, dünyanın en büyüğü olma yolunda hızlı adımlar atıyor. Fuar 160 bin m2 alanda 11 salonda düzenlenecek. Katılımcı ve ziyaretçisi her yıl artan organizasyona bu yıl ulusal ve uluslararası düzeyde 100 bine yakın ziyaretçi bekleniyor. 1.000'in üzerinde katılımcı firmanın stand açacağı fuarda ürünleri görülebilecek yerli ve yabancı markalar arasında Verdi, Brillant, Demor, Linens, Taç, Ter Molst International (Belçika), Guy laroche (Yunanistan), Antecuir (İspanya), Tiıssage De Kalken (Belçika), Thevenon (Fransa), Casa Valentino (İtalya) gibi sektör devleri bulunuyor.

Düzenlendiği her yıl sektörde büyük yankı uyandıran Evteks Fuarı'na yurtdışından çok sayıda ülkeden alım grubu getiriliyor. Bunun yanında ülkemiz tekstil sektöründe en önemli bölgelerden birisi olan Bursa’da da 200 firma katılıyor. Evteks'e İspanya'dan ATEVAL( Association of Textile Companies of the Valencian Community) öncülüğünde 29, İtalya'dan ise 20'nin üzerinde firma katılıyor. Belçika'dan 10'un üzerinde firma da fuarda yer alacak. Belçikalı Ter Molst International ise fuara ilk kez katılıyor.

Ziyaretçilerine sunduğu içerikle de hafızalara kazınan Ev Tekstili Fuarı'nda, 2013 sezon trendlerinin sergileneceği trend alanı ile Türk, Alman ve İtalyan tasarım ofislerinin yer aldığı “DİZAYNİST” bölümü oluşturulacak. Ayrıca fuarda perde mekanizmalarına ilişkin ayrı bir bölüm açılacak. 16 Mayıs’ta başlayarak 5 gün boyunca ziyaretçilerine açık kalacak fuarın ürün gruplarını ise tül perde, brode, döşemelik kumaş, banyo ürünleri, yatak örtüleri, masa örtüleri, duvar kaplamaları, halı ve aksesuarlar oluşturuyor.

Seminerlerle Organizasyon Renkleniyor

Fuara katılan ziyaretçilere sunulan içeriğin oldukça zengin olduğu organizasyonda seminerler ile de bilgilendirme toplantıları yapılacak. Organizasyonda yapılacak seminer konuları ise şu şekilde yer alıyor; Trendler nasıl oluşturulur, Contract Tekstil Trendleri 2013/2014  Ev Tekstili ve İç Dizayn Sektörüne Özel İlkbahar/Yaz 2013 Trendleri, Yeni Mağazacılık Anlayışı, İlkbahar/Yaz 2013 sezonuna ait genel atmosferler, renkler, finisyonlar, dokular, desenler, jakar (havlu, bornoz, nevresim, yatak örtüleri, yastık ve döşemelik kumaş için), 2013/2014 sezonu iç dekorasyon trendleri, LOFT™ Tanıtımı, 2013/2014 sezonuna ait genel atmosferler, renkler, dokular, desenler, materyaller, jakar (perde, havlu, nevresim ve döşemelik kumaş için), 2013/2014 sezonuna dair genel atmosferler, yaşam şekilleri ve bunların doğrultusunda renkler, kumaşlar, desenler ve formlar, genel kavramlar, 2013/2014 Sonbahar/Kış sezonu Genel Trendleri, 2013/2014 sezonu iç dekorasyon trendleri, Duvar kağıdının dekorasyondaki yeri ve önemi, Pantone – İlkbahar – Yaz 2013 Renk Tahminleri, Global pazarlar için renk stratejileri – renklerin psikolojik etkileri, 2013 Ev tekstil Trendleri ‘Yansımalar’, Tekstil ürünü ne zaman bitmiş üründür, Umudu Tasarlamak.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.