Ev Tekstilleri Heimtextil’de Buluştu

Ev tekstilleri ve kontrakt tekstilleri fuarı Heimtextil Frankfurt, 11-14 Ocak tarihleri arasında organize edildi.

  18 Mart 2013 19:33 Pazartesi
Ev Tekstilleri Heimtextil’de Buluştu

Dünyanın en büyük ev tekstilleri fuarı Heimtextil 2012 Frankfurt, yeni edisyonunda da küresel pazarı bir araya getirmeyi başardı. Messe Frankfurt tarafından 11-14 Ocak 2012 tarihleri arasında düzenlenen fuar, sürdürülebilirlik kavramına odaklandı.61 ülkeden 2.634 katılımcıya ev sahipliği yapan fuarı 70 bin kişi ziyaret etti. Fuara; Çin’den 441, Hindistan’dan 385, Almanya’dan 344 ve Pakistan’dan 291 ve Türkiye’den 172 firma katıldı. Fuarın açılış gününde yapılan konferansta, fuar sürecinde oluşturulacak iş hacminin 500 milyon Euro’dan fazla olduğu belirtildi. Textil Dünyası Dergisi’nin katıldığı fuarda, dergi yöneticileri Songül Saruhanoğlu ve Musa İmdat sektör temsilcileriyle birebir görüşmeler gerçekleştirdi.

 

19 salonda gerçekleştirilen Heimtextil 2012, mutfak, banyo tekstili, duvar kaplamaları, halılar, dekoratif kumaşlar, güneş koruma sistemleri gibi başlıklar altında organize edildi. Küresel pazardan önemli satın alıcılar, iç mimarlar, dekoratörler, perakendeciler, mobilya üreticileri, toptancılar ve tasarımcılar fuarın önemli ziyaretçileri arasında yer aldı.

 

Heimtextil 2012’de tanıtılan Montage ismi verilen 2012/2013 sezonu trendinde; Renklerin İsyanı (Colour Riot), Koyu Lüks (Dark Lux), El Sanatı Endüstrisi (Craft Industry) ve Ayrışık Netlik (Split Clarity) başlığıyla 4 tema bulunuyor. Sürdürülebilirliğin vurgulandığı Heimtextil 2012’de çevre dostu ürünler ve sürdürülebilir üretim süreçlerine odaklanan firmalar kendilerine seçkin bir yer buldu. Fuarda geçen yıl ilk kez sunulan Yeşil Rehber (Green Directory) bu yıl da yayınlandı. Bu katalog, fuara katılan ve çevreci-sürdürülebilir üretim gerçekleştiren firmaları kapsadı. Heimtextil 2012’de duvar kağıtları özel ilgi gördü. Bu alanda tanınmış bir çok firma yeni koleksiyonları Salon 3.1’de sergiledi.

Heimtextil’in geçen yılki edisyonuna 155 Türk firması katılırken, 2012’de bu rakam 172’ye çıktı. Türk tekstilciler fuarda ağırlıkla 4., 3. ve 8. Salonlarda ev tekstil ürünlerini sergiledi. Türk firmalarının büyük çoğunluğu İstanbul, Bursa ve Denizli gibi geleneksel tekstil kentlerinden geldi.

 

Katılımcılar ve Ziyaretçiler Memnun Ayrıldı

Fuar yetkilileri devam eden ekonomik belirsizliğe rağmen Almanların fuara ilgisinin hem ziyaretçi hem de katılımcı anlamında olumlu sinyaller verdiğini belirtiyor. Fuara geçen yıl Almanya’dan 341 firma katılırken, bu yıl 344 firmaya yükseldi. Bu verilerin 2012 yılına umutla başlanmasına neden olduğunu belirten uzmanlar, 2011 sonunda satışlarda yüzde 4.6 oranındaki artışın iç talepteki büyümeye dayandığını kaydediyor. İç talepteki büyümenin bu yıl da süreceğin savunan uzmanlar, 2009 yılından itibaren, elektronik eğlence ürünleri ile karşılaştırıldığında ev tekstillerine (yatak, banyo ve masa örtüleri, tekstil zemin kaplamaları, perde, dekoratif kumaş ve duvar kağıtları) olan talebin daha hızla artacağı belirtiliyor. 2010 yılında Alman hane halkı ortalama 224 Euro değerinde ev tekstili satın alırken, 2012 yılında bu değerin 242 Euro’ya çıkması öngörülüyor. 

Fuarın ziyaretçi profili içinde hedef grupların yüzde 12’den yüzde 79’a, ziyaretçi kalitesinin de yüzde 69’dan yüzde 86’ya çıkması hem Alman ekonomisi hem de Alman ev tekstil sektörü için olumlu gelişmeler olarak kaydediliyor. Fuarda gerçekleştirilen ankette, Alman katılımcıların sadece 8’i kötümser bir ekonomik öngörü de bulunurken, Almanya dışından gelen katılımcıların kötümser ekonomik öngörüsü ise yüzde 27’lere çıkıyor. Almanya dışından gelen katılımcıların yüzde 81’i fuarda hedeflerine ulaştıkları için memnun olduklarını belirtti.

Bir sonraki Heimtextil Frankfurt Ev Tekstili Fuarı, 9 - 12 Ocak 2013 yine geleneksel mekanı, Frankfurt am Main’de yapılacak.

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.