Elyafların Geleceği Dornbirn’de, Tartışıldı

Yapay elyafların tartışma platformu olan Dornbirn-Mfc , 104 farklı konferans ve 30 ülkeden 1000 e yakın katılımcı ile gerçekleştirildi.

  13 Ekim 2013 01:12 Pazar
Elyafların Geleceği Dornbirn’de,  Tartışıldı

Yapay elyaf alanında her yıl büyük bir ilgiyle takip edilen Dornbirn Yapay Elyaf Kongresi  Dornbirn-Mfc 52. edisyonu 11-13 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirildi. Geleceğin yapay elyaflarına odaklanan etkinliğin ana konu başlıkları şöyle sıralandı; ‘İplik sektörü için sürdürülebilir çözümler, geleneksel olmayan iplik uygulamaları, son işleme, spor ve fonksiyonel giyim ve piyasa özel ürünleri’’  Dergimiz Textil Dünyası’nında medya partneri olarak yer aldığı etkinlik katılımcılardan tam not almayı başardı.

Dornbirn Yapay Elyaf Kongresi 52. edisyonunda Kore, Tayvan, Türkiye, Fransa, Portekiz ve İtalya’dan katılımcılar orantılı olarak büyüdü. Japon JCFA ve Koreli KOFOTI gibi milli çatı organizasyonlarla yeni işbirliği önem kazandı.

52.Dornbirn’de Ödülleri

Etkinlikte, 2013 Paul Schlack ödülleri de sahiplerini buldu. , “Piezoelektrik sensör ipliklerin poliviniliden-fluoridi temel alan gelişimi” çalışmasıyla RWTH Aachen’dan, Stephan Walter aldı. Onur ödülü ise , “Filtreleme için ultra ince termoplastik ipliklerin ekonomik üretimi” konulu çalışmasıyla ITV Denkendorf’tan, Bay Till Batt’a verildi.

Katılımcılara Yön Veren Sunumlar

Seul/Kore’den , Huvis firmasından Bay Yoseung Ho, Kore’deki suni iplik endüstrisinin mevcut durumu ve gelişen teknolojinin eğilimleri üzerine bir sunum yaptı.

Alman Yönetim Araştırma Merkezi, Denkendorf’tan Prof. Meike Tielebein, “Yeni tekstil devrimi- Teksil endüstrisinin yeni başlangıcında eğilimler ve sorunlar” konusu üzerinde katılımcılara bilgi verdi.

Genel oturum, San Fransisco/ABD’den Apparel Coalition Inc. firmasından Bay Ryan Young’ın “Higg Endeksi ve giyim sektöründe işbirliği” başlıklı sunumuyla sona erdi.

53. Dornbirn’nin Öne Çıkanları

Başarılı sunumlar ve sektör bilgilendirmeleri ile adından söz ettiren kongrenin bir sonraki edisyonu ise 10-12 Eylül 2014 tarihinde yapılacak. Gelecek kongrenin konularını da, İplik/Filaman Yenilikleri (Yağ ve Bio bazlı fiber hammaddeler, Karbon fiberler/ Diğerleri, İşlevsellikler, Geleneksel olmayan uygulamalar, Atık Yönetimi..), Dokuma olmayanlar/Filtreleme,Otomotiv (Ulaşım-Tren/Gemi/Havayolu),Anahtar teknolojiler (Son işleme, Kaplama, Döndürme, Kalıptan çıkarma),Piyasa özel ürünleri / Yeni iş modellerini oluşturuyor. 2014 yılında, başka çatı organizasyonları ve lider sektörel firmalar ile işbirliğinin yoğunlaştırılacağının da altı çizildi.

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.