EDANA Avrasya, İstanbul’a Geliyor

Nonwoven üretimi konusunda kapsamlı bir hizmet yelpazesi sunan Avrupalı üreticilerin üst kuruluşu EDANA, 2012 yılının Asya bölgesindeki ilk etkinliğini İstanbul'da gerçekleştiriyor

  19 Mart 2013 03:35 Salı
EDANA Avrasya, İstanbul’a Geliyor

Avrupalı nonwoven üreticilerinin çatı örgütü EDANA, gerçekleştirdiği etkinliklerle Avrupa pazarının yanı sıra Asya ve yakın bölgelerde de öne çıkıyor. EDANA, geçen yıl Milan Baveno’da düzenlediği Avrasya Sempozyumu’nu, bu sene İstanbul’da gerçekleştiriyor. Etkinlik 10-11 Mayıs tarihleri arasında Ataköy Sheraton Otel’de gerçekleştirilecek.

1971 yılında kurulduktan sonra, Avrupa bölgesi ve küresel anlamda nonwoven gelişmelerini takip eden bir endüstri kurumuna dönüşen EDANA, 220 üyesi ile etkinlik alanını genişletmek üzere gelişmekte olan ülkelere ve Orta Doğu’ya ayrı bir önem veriyor. Etkinliklerini de bu bölgeye kaydırarak farkındalık oluşturmaya çalışan EDANA, organize ettiği Avrasya Sempozyumu kapsamında kaliteli eğitim, iş ilişkileri, konularını ele alarak tartışacak.

Panele katılan konuşmacılar ise, Türkiye’nin ekonomik, demografik, politik ve sosyal dinamiklerini değerlendirecek. Etkinliğin ilk gün konu başlıklarını; Türkiye’de nonwoven üretiminin durumu, Türkiye’deki yatırım şartları, Türk ekonomisi ve uzun vadeli perspektifleri, modern ıslak (tek kullanımlık) mendil üretim hatları ve ıslak mendil üretimindeki yeni makine trendleri,  ıslak temizleme mendili üretiminde kullanılan koruyucu maddenin sürdürülebilirliği, nonwoven uygulamaları için formaldehit içermeyen bağlayıcıları, kuruserme (drylaid) nonwoven alanındaki son ilerlemeler, spunbond polypropylene de kalsiyum karbonatın performansı, Türk pazarı: Tek kullanımlık hijyen ürünleri, Türk iş dünyasında kadınların rolü ve hijyen sektöründeki önemi, tek kullanımlık ameliyat önlüğü ve ameliyathane perde pazarındaki etkenler, Avrupa Birliği ve diğer bölgelerde düzenleyici uyum oluşturuyor. Sempozyumun ikinci gününde ise; petrol atıklarının çevreden kaldırılmasına yönelik nonwoven sorbentleri, çapraz lamine edilmiş (cross-laminated) nonwovenlar, otomotiv uygulamalarında nonwoven, temizlik bezleri, paketleme ürünlerinde nonvoven kullanımı ve uygulamaları, üç boyutlu dizaynda yeni dönem, yenilik yönetimi, gibi konular ele alınacak.

Akademi 2012’de Sürdürülebilirliğe Odaklanıyor

Nonwoven sektörünün sürekli gelişimine dönük çalışmalarına ara vermeyen EDANA, 19-20 Nisan 2012 tarihleri arasında, İsveç’in Göteborg kentinde gerçekleştirilecek olan Nonwoven Araştırma Akademisi’ne (Nonwovens Research Academy) katılmak isteyen, bu alanda eğitim gören öğrenci, araştırmacı ve akademisyenleri buluşturacak. EDANA nonwoven alanında akademik çalışma yapan öğrencilerin fuara katılımını ücretsiz karşılayacak. Sunumların tam metinlerini teslim tarihi ise Mart ayında doldu.

Nonwoven yüzey bilim ve teknolojileri ile üretim süreçleri ile ilgili temel anlayış ve bilgiyi geliştirmeyi amaçlayan Nonwoven Araştırma Akademisi’nin 2012 yılı temaları şöyle sıralanıyor; Sürdürülebilirlik (kavramlar, ölçümler, çevresel değerlendirmeler), Biyomalzemeler, Nonwoven ve polimer fiber teknolojik gelişmeleri, Modelleme ve test, Nanoteknoloji, emme (absorption) teknolojilerinde gelişmeler. Akademinin genel panoramasında yüzde 46 ile sektör temsilcileri, yüzde 25 araştırma merkezi temsilcileri, yüzde 25 öğrenciler ve yüzde 5 ile de çalışanlar bulunuyor.

2012 yılı içinde Organizasyonlar Devam Edecek

2012 yılında Avrupa genelinde iki organizasyon daha gerçekleştirecek olan EDANA’nın İstanbul’dan sonraki  ilk durağı Barselona olacak. İspanya’da gerçekleştirilecek olan etkinlikte, Kişisel Bakım Ürünleri Konferansı ile Emici Hijyen Ürünleri tedarik zincirindeki tüm oyuncular çeşitli eğitimler alma ve iş bağlantıları gerçekleştirme şansı yakalayacaklar. Barselona’dan sonra ise Almanya’da, filtrasyon alanındaki gelişmeleri değerlendirmek üzere bir organizasyon düzenlenecek. 17-18 Ekim tarihinde gerçekleştirilecek bu organizasyon, filtrasyon için beklenen pazar büyümesini hakkında paneller şeklinde düzenlenecek. Etkinliğin konu başlıkları ise, yeni filtre teknolojileri, pazar eğilimleri, otomotiv, hava, sıvı ve gaz filtrasyon, su arıtma ve emisyon kontrolleri olacak.

YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.