DuPont Yeni İnovasyon Merkezi’ni Türkiye’de Açtı

Dünyanın en büyük kimya şirketlerinden ABD merkezli DuPont, sürdürülebilir büyüme hedefi çerçevesinde 11. inovasyon merkezini Türkiye’de faaliyete geçirdi

  10 Mayıs 2013 00:58 Cuma
DuPont Yeni İnovasyon Merkezi’ni Türkiye’de Açtı

Dünyanın lider kimya firmalarından DuPont, sürdürülebilir büyüme hedefinde anahtar rol oynadığını belirttiği Türkiye’deki İnovasyon merkezinin açılışını, 11 Nisan 2013 tarihinde İstanbul’da gerçekleştirdiği törenle yaptı. Birçok basın mensubunun katıldığı törenin açılışı, DuPont Koruma Teknolojileri Başkanı Thomas G. Powell, DuPont Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Bölgesi (EMEA) Bilim ve Teknoloji Direktörü Dr. Simone Arizzi,  DuPont Türkiye Ülke Müdürü Halide Aydınlık ve Türkiye Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı İlker Aycı’nın katılımlarıyla gerçekleşti. Türk üreticilere ve Ortadoğu pazarına yakın olmak amacıyla açılan inovasyon merkezinin haricinde, DuPont’un küresel alanda 11 merkezi bulunuyor. Bu merkezlerin bulunduğu alanlar ise; Japonya, Kore, Tayvan, Tayland, Hindistan, Brezilya, Meksika, ABD, Rusya ve İsviçre olarak sıralanıyor.

Türkiye’de açılan yeni merkezle DuPont, ‘küresel alanda güçlü bir Türkiye’nin zeminin hazırlama çalışması’na yardımcı olmayı hedefliyor. Küresel DuPont İnovasyon Merkezleri ağının bir parçası olan DuPont Türkiye, bilim firması DuPont’un dünyadaki on birinci, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EMEA) Bölgesi’nde açtığı üçüncü İnovasyon Merkezi olarak hizmet verecek. Hızla artan dünya nüfusuyla birlikte oluşan zorluklara, yıllık 2.1 milyar Dolar küresel ARGE yatırımı ile yanıt veren DuPont’un açtığı bu son İnovasyon Merkezi; Türkiye’de, gıda, inşaat ve yapı, otomotiv ve enerji sektörlerinde bilimsel çalışmalara dayalı inovasyon faaliyetlerine odaklanıyor.

Türkiye Ofisi Aktif Olarak Çalışacak

Türkiye Ofisi’nin açılış toplantısında önemli konuklarını ağırlayan DuPont yetkilileri açılışla ilgili özel açıklamalarda bulundu. DuPont Koruma Teknolojileri Başkanı Thomas G. Powell yaptığı değerlendirmede, Türkiye’de açılan merkezin dünyadaki 11. , Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Bölgesi (EMEA)’ndeki 3. İnovasyon araştırma merkezi olduğunu belirtti. Ayrıca Türkiye inovasyon ofisi ile şirketin küresel alanda çok önemli bir gelişim atılımı yaptığının altını çizdi. Bilimle desteklenen inovasyonun, şirketleri için önemini belirten Powell, dünyada 10.000’den fazla bilim insanı ve mühendis ile gerçek zamanlı bağlantı ve etkileşim kurduklarına dikkat çekti. Powell, müşteriler, hükümetler, sivil toplum örgütleri, üniversiteler ve diğer stratejik düşünürler ile uzmanlar arasında, bölgesel,  hatta küresel sorunların çözümü konusunda gerçek işbirliği yaratma çabası içinde olduklarını vurguladı. Türkiye’de  açılan merkezden DuPont’un iş ortakları ile dünyadaki binlerce bilim insanı ve mühendisin bağlantıya geçme şansına erişeceğini söyleyen DuPont Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Bölgesi (EMEA) Bilim ve Teknoloji Direktörü Dr. Simone Arizzi ise, bu sayede mevcut ürünlerini yeniden tanımlayıp yeni pazar segmentleri kurma ve inovasyon hızlarını artırma hedefleri olduğunu kaydetti.

2.1 Milyar Dolarlık AR-GE Bütçesi

Etkinlikte Türkiye’nin seçilmesi ile ilgili değerlendirmeler yapan Arizzi, Türkiye ekonomisinin büyümeye odaklı yapısıyla, cazibe merkezi olduğunu ifade etti. Türkiye ekonomisinin önümüzdeki 10 yıl içinde, en iyi 10 ekonomi arasında olacağını dile getiren Arizzi, Kredi Derecelendirme Kuruluşu S&P’den gelen olumlu veriler ve BB+ notu ile de bu güvenin onaylanmış olduğunu sözlerine ekledi. Ayrıca merkezin çalışmaları ile önümüzdeki dönemde, endüstri temsilcilerinin katılımıyla yapılacak müşteri toplantıları ve yeni DuPont ürünleri ile teknolojilerinin tanıtılacağı seminerleri kapsayan tematik sempozyumlar planladığını belirtti.

NOMEX® İle 1000 Derecelik Isıya Karşı Koruyucu Kıyafet

Açılışta, Cenevre’deki DuPont araştırma merkezine canlı bağlanılarak, DuPont’un ürettiği yenilikçi NOMEX® kumaşından yapılan itfaiye kıyafeti ile ilgili deneme gösterisi büyük beğeni topladı. Bu gösteriyle, DuPont Ar-Ge çalışmaları sonucunda üretilen son teknoloji NOMEX® kumaşının ateşe olan dayanıklılığı gözler önüne serildi. İsviçre’deki laboratuvarda 1000 derecelik alevlere 8 saniye boyunca maruz bırakılan NOMEX® kumaş kaplamalı itfaiye elbisesinin dayanıklılığı interaktif olarak yapılan denemeyle canlı olarak gösterildi. Kumaşın dış kaplamasının ısıyı absorbe ederek içeri girmesini engellediği ve kişiye verdiği zararın minimuma indirgendiği anlatıldı. Cenevre’deki bu merkezde uluslararası standartlarda geliştirilen ürünlerin uygulanabilirlik, bilgi birikimi, tasarım gibi faktörleri de içerdiği vurgulandı. Bu kumaş yüzeylerindeki korumayı arttırıcı yenilik testlerinin devletler tarafından da desteklendiği belirtildi.

DuPont’tan İş Güvenliğine Yönelik Fonksiyonel Elyaflar

DuPont son ürünü olan Nomex dışında da işçi güvenliğine yönelik özel ürünleri piyasaya sunuyor. TYCHEM®, TYVEK®, KEVLAR® gibi fonksiyonel özellikler taşıyan ürünler hem firmaların hem de çalışanların beklentilerini karşılıyor. Kimyasal koruyucu giysi kategorisinde yer alan TYVEK®, malzeme yapısı gereği doğal bir bariyer özelliği sunuyor. Çok yönlü bir malzeme olarak tanıtılan TYVEK®, aynı zamanda dayanıklı hafif ve yumuşak oluşuyla dikkat çekiyor. DuPont tarafından üretilen TYCHEM® malzemesi çok yönlü kimyasal ve biyolojik koruma sunarken, ürün serisi düşük toksik seviyede kimyasallarda toksik gazlara ve tehlikeli biyolojik maddelere kadar çok geniş bir yelpazede koruma sağlıyor. DuPont KEVLAR® markalı elyaflar ise; kesilmelere, aşınmaya ve ısıya karşı yüksek dayanıklılığı ile biliniyor.

Kesilmeye ve yüksek sıcaklığa dayanıklı KEVLAR® elyaftan yapılan koruyucu giysi yaralanmaları, iş kazalarından meydana gelen zaman kayıplarını ve beraberindeki üretim kayıplarını önlemeye yardım ediyor. KEVLAR®’ın hafifliği, esnekliği ve konforu sayesinde çalışanlar hareket özgürlüğü kazanıyor. KEVLAR® marka elyaftan yapılan eldivenler, kolluklar ve diğer koruyucu ekipmanlar kesilmelere karşı mükemmel dayanım, esneklik ve hafifliğin sağladığı konforun ideal bir bileşimini sunuyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.