Dünya Türk Havlu ve Bornoz Festivali Kutlandı

Bu yıl 7. kez düzenlenen Dünya Türk Havlu ve Bornoz Festivali’nin İstanbul organizasyonu gerçekleştirildi.

  03 Mayıs 2018 01:00 Perşembe
Dünya Türk Havlu ve Bornoz Festivali Kutlandı

Her yıl Mart ayı içerisinde Denizli, Buldan, Babadağ ve İstanbul’da gerçekleşen, Dünya Türk Havlu ve Bornoz Festivali, İstanbul’da Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nin (TETSİAD) ev sahipliğinde Sultanhamam’da kutlandı. Yedi yıl önce hayata geçirilen Dünya Türk Havlu ve Bornoz Festivali ile Türk havlu ve bornozunun kalitesini, değerini ve bilinirliğini arttırmak amaçlanıyor.

Festivalde konuşan TETSİAD Başkanı Ali Sami Aydın, “Bildiğiniz gibi Türk adının tüm dünyada gururla anılmasını sağlayan ve önce ülke markasına, ardından da Türk ekonomisine değer katan pek çok ürünümüz bulunuyor. Bunlardan biri de temelinde binlerce yıllık bir dokuma geleneğinin ve Türk Hamamı kültürünün en önemli parçalarından biri olan Türk Havlusu...” dedi. Aydın, Türk havlusunun, iyi su çekmesi, kolay kuruması, antibakteriyel kalitesi gibi özellikleriyle tüm dünyada tüketicilerin gerçek havlu tercihinde ilk sırada yer almayı başardığını aktardı.

Festivalin tüm üretici ve ihracatçıları için önem taşıdığını belirten Aydın, “Daha geniş pazarlara ulaşmak için tasarım, inovasyon ve doğru sunum tekniklerini geliştirmeli; ürün kalitesine tasarım ve koleksiyon ekleyerek markalı ihracatı arttırmanın koşullarını yaratmalıyız.” dedi. Festivalin İstanbul ayağına katılan Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği (DETGİS) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koltuksuz ise, başta Denizli olmak üzere Türkiye’ye önemli bir festival kazandırdıklarını vurguladı. Konuşmaların ardından kırmız/beyaz bornozlar giyilerek Sultanhamam Meydanına doğru kortej yürüyüşü yapıldı.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.