Dornbirn - MFC’de Biyoteknoloji Konuşulacak

100’den fazla uzmanın konuşmacı olarak katılacağı Dornbirn-MFC’de biyopolimerler ve biyoteknolojinin getirdiği sürdürebilir çözümler ele alınacak

  28 Temmuz 2015 08:00 Salı
Dornbirn - MFC’de Biyoteknoloji Konuşulacak

Dornbirn-MFC Sentetik Elyaf Kongresi’nin 54. edisyonu 16-18 Eylül 2015 tarihleri arasında 30’dan fazla ülkeden 800 katılımcıya ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 100’den fazla konusunda uzman kişinin biyopolimer alanında elyaf ve filament yenilikleri, elyafların ve yüzeylerin fonksiyonelleştirme ve adaptasyonları, nonwoven ve filtrasyon, çevre ve sağlık, gelişmiş elyaf ve işlem teknolojileri konusunda sunumlar yapacağı etkinliğin, yönetimi değişti. Avusturya Sentetik Elyaf Enstitüsü’nün Başkanlığını ve DORNBIRN-MFC Program Komitesi Başkanlığı’nı Heinz Kmonicek’ten Friedrich Weninger devraldı. Lenzing AG Yönetim Kurulu Üyesi olan Robert van de Kerkhof da AUSTRIAN-MFI’nın yeni başkanı oldu.

Görev değişiminin ardından Weninger, Dornbirn-MFC’nin küresel elyaf endüstrisinin yararı ve onun üretim aşamaları için bir fikir dinamosu olacak etkinliğini arttıracağını belirterek, endüstri, üniversiteler, teknik kolejler ve mesleki örgütler arasındaki işbirliğine ağırlık vereceklerini ifade ederek “Bu işbirliği sayesinde, piyasadaki tüm oyuncuların yarına olacak şekilde değer yaratabilir, aynı zamanda kongrenin Avrupalı kalbi ve teknolojisini vurgulayarak muhafaza eden uluslararası karakterini teşvik edebiliriz” dedi.

Dornbirn -MFC Yeşil Etkinlik

“Çabamız, Dornbirn -MFC’yi Avusturya Eko-Etiket kurallarına uygun bir çevreci toplantı ve yeşil etkinlik yapmak. Bu bağlamda, çevre dostu seyahat düzenlemelerine, CO2 azaltmasına, ekolojik catering, çevre dostu konaklama ve malzeme ve atık yönetimi konularına önem veriyoruz. Çevre dostu kağıt ve baskı süreçlerine özel ilgi gösterilerek 2015 için FSC ve TCF sertifikalı kağıtları kullanacağız” şeklinde konuşan Weninger, Dornbirn Sentetik Elyaflar Kongresi küresel bir markaya dönüştüğünü belirterek, bunu en güzel kanıtının her sana artan katılımcı sayısı olduğunu ifade etti.

Etkinliğin sponsorlar sayesinde yürütüldüğü ifade eden Weninger, Kunstuniversität Linz Güzel Sanatlar ve Endüstriyel Tasarım Üniversitesi, Avusturya Ekonomi Ajansı, Alman Hahl/Pedex Group ve Märkische Faser GmbH ile yeni sponsorluk anlaşmaları imzaladıklarını belirtti. Weninger bunun dışında Avusturya Vorarlberg Eyaleti, Dornbirn Şehri, Lenzing AG, CIRFS ve Industrievereinigung Chemiefasern-IVC’nin sponsorluklarının devam ettiğini de sözlerine ekledi.

Biyoteknoloji

Bu yıl organize edilecek olan sempozyumda elyaf sektörü için biyopolimerler ve biyoteknolojinin getirdiği sürdürebilir çözümler, fonksiyonel iplik kullanımı, elyaf iplik uygulamalarının adaptasyonu, nonwoven ve filtrasyon ve elyaf sektöründeki son gelişmeler masaya yatırılacak.

1962 yılından beri gerçekleştirilen bir önceki sempozyumda iletişim ağlarının yaygınlaştığı küresel dünyada, iktisadi dalgalanmalara ve yoğun rekabete odaklanarak, sektörün, pazara yeni ürün sürüm süresi, kaynak, hammadde, enerji, sürdürülebilirlik ve geri dönüşümün oluşturduğu verimlilik ile rekabet etkileri tartışılarak, küresel elyaf endüstrisinde gelecek 10-15 yıl içerisindeki muhtemel gelişmeleri değerlendirmişti. Asya, Amerika ve Avrupa’daki üniversiteler ve araştırma enstitülerinden katılımın yaşandığı sempozyumda, özellikle spor alanında kullanılan suni elyaflar konusunda önemli çalışmalara imza atılmıştı.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.