Dornbirn-MFC Gençlerin Dinamizmini Önemsiyor

Yapay elyaf sektöründe yaşanan gelişmelerin tartışıldığı en etkin platform olan Dornbirn-MCF 11-13 Eylül 2013'te Avusturya’da yapılacak. 52. edisyonun 800’den fazla katılımcıyı ağırlaması bekleniyor.

  11 Temmuz 2013 23:58 Perşembe
Dornbirn-MFC Gençlerin Dinamizmini Önemsiyor

Yapay elyafın geleceği, 11-13 Eylül 2013 tarihleri arasında, Avusturya’da 52. defa gerçekleştirilecek olan Dornbirn-MFC’de tartışılacak. Tekstil Dünyası Yayın Grubu’nun editörleri ile yerinde izleyeceği kongre;  sürdürülebilirlik, yenilikçilik, aynı zamanda gelecek nesillerle iletişim gibi temalara yönelik konuları kapsıyor. Yapay elyaf pazarı uzmanları tarafından her yıl merakla beklenen kongrenin, bu yılda başarılı bir edisyonla sunulacağı tahmin ediliyor. Katılımcı oranını her sene yapılan edisyonlarında artıran Dornbirn, özellikle yaşam döngüsü analizleri konusunda genel bir bakış açısı kazanma adına beklentilere yanıt verecek. Bunun dışında program komitesinin akademik/araştırma, kurum ve çatı kuruluşlarla yaptığı koordineli çalışmalar, etkinliğe olan ilgiyi artırıyor. Kongrede; uzmanlar tarafından düzenlenecek 100’den fazla konferans,  yapay elyafın yenilikçi gücüne bir bakış açısı,  birden çok uygulama alanı ve etkili çözümler için yeni yaklaşımlar sunacak. Kongrede; nihai ürün için işleme zincirinin çeşitli aşamalarının katkısı konusunda temel seçkilerden oluşan konferanslar gerçekleştirilecek.

Bu sene organize edilecek olan kongrenin temalarını ise; Elyaf sektörü için sürdürebilir çözümler (Bio Polimerler ve Bio Teknoloji, çevreyi koruma amaçlı sentetik elyaflar), Elyafta yenilikler (İplik), Geleneklerden farklı elyaf uygulamaları, Finishing (Avivaj), Spor ve fonksiyonel giyim ve Kore, Hindistan, Endonezya piyasa incelemesi oluşturuyor. Ayrıca etkinlikte 30 ülkeden yaklaşık 800 katılımcının hazır bulunması bekleniyor. Kongrenin sürprizlerinde birisi de açılış gününde yapılması beklenen defile olacak. HTL Dornbirn öğrencilerinin Lenzing'in Tencel® elyafından yaptığı elbiseleri özel bir etkinlik çerçevesinde sunması bekleniyor.

Konferanslar Katılımcıları Bilgilendirecek

Kongrenin açılış oturumunda, Almanya Denkendorf Enstitüsü Yönetim Araştırma Departmanı’nın bir konferans gerçekleştirmesi planlanıyor. Bu konferansta;  tekstil sektöründeki trendler, yeni iş modelleri, kalkınma/gelişim iş birliği ve geleceğin işleme zincirindeki suni elyaf endüstrisinin rolü ele alınacak. Bir başka konferans ise ABD Sürdürülebilir Giyim Koalisyonu tarafından, dağıtım dahil olmak üzere, elyaftan (fiber) son ürüne kadar çevre dostu giysiler konusunda verilecek. Dornbirn Yapay Elyaf Kampüsü; genç öğrenciler yönelik, çalışmalarını uzmanların da bulunduğu bir konferansta, kısa bir sunumla sergileme imkanı sunacak. Bunların yanı sıra bireysel konferanslara da yer verilecek.

52. Dorbirn-MFC’ye paralel olarak, CIRFS/Brüksel, The European Man-Made Fibers Association (Avrupa Yapay Elyaflar Derneği) ve IVC/Frankfurt, Almanya, Avusturya ve İsviçre’deki büyük yapay elyaf üreticilerinin temsilcileri Dornbirn’de toplantılar gerçekleştirecek. Etkinlikte; Amerikalı Elyaf Üreticileri Derneği (AFMA), Japonya Kimyasal Elyaflar Derneği (JCFA) ve Kore Tekstil Endüstrisi Federasyonu (KOFOTI) gibi delegasyonlar tarafından konuşmaların yapılması bekleniyor.

ITMF Yıllık Konferansını Gerçekleştirecek

Dornbirn-MFC ile bağlantılı olarak, Uluslararası Tekstil Üreticileri Derneği (ITMF) 8 Eylül’den 10 Eylül’e kadar, Bregenz’de yıllık konferansını gerçekleştirecek. Üç gün sürecek bu konferans süresince; elyaf, tekstil makinaları gruplarından yaklaşık 200 karar alıcı, daha fazla ekonomik kalkınma konusunda görüş alışverişinde bulunacak. ITMF’in yıllık konferansının katılımcılarının, Dornbirn-MFC’de de yer alması öngörülüyor. Böylece, pamuk ve yapay elyaf kullanıcıları arasındaki görüş alışverişinin teşvik edileceği düşünülüyor. Bunun dışında elyaf üretimi konusunda lider firmalar arasında yer alan Lenzing AG, Dornbirn-MFC'ye paralel olarak; Asya ve Uzak Doğu'dan yaklaşık 70 önemli müşterinin katılacağı bir workshop düzenleyecek.  Ayrıca kongreye katılacak uzmanlar, uluslararası yapay elyaf dünyasındaki son gelişmeleri ve trendleri takip etme fırsatı yakalayacak. 30'dan fazla ülkeden 800'den fazla katılımcının beklendiği etkinlikte, katılımcılar know-how bilgi ağını güçlendirme fırsatı yakalayacak.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.