Domotex’te Özel Tasarımlar Öne Çıktı

Almanya’nın, Honnover kentinde her yıl düzenlenen DOMOTEX Uluslararası Halı ve Zemin Döşeme Fuarı ‘isteğe bağlı yaşam’ temasıyla 14-17 Ocak 2012’de gerçekleştirildi.

  20 Mart 2013 23:33 Çarşamba
Domotex’te Özel Tasarımlar Öne Çıktı

Halı, yün halı, zemin kaplama, döşeme, parke, ahşap zemin ürünleri, doğal taş, seramik zemin, laminant, elyaf, iplik gibi halı ve yer döşeme endüstrisinin tüm segmentlerden katılımcı ve ziyaretçileri bir araya getiren DOMOTEX 2012 Uluslararası Halı ve Zemin Döşeme Fuarı 14-17 Ocak 2012 tarihleri arasında başarılı bir edisyona imza attı. 1989 yılından bu yana düzenli olarak gerçekleştirilen fuar her yıl katılımcı sayısını arttırmayı başardı. Deutsche Messe tarafından düzenlenen Dometex’de geçen yıl 1.350 katılımcı yer alırken, bu yıl katılımcı sayısı 1.371’e yükseldi.

Uluslararası alanda birçok firmanın yeni ürünlerinin lansmanını yaptığı fuarı geçen yıl 40.000 kişi ziyaret ederken bu sene bu sayı aşılarak hedeflenen seviyeye ulaşıldı ve ziyaretçi sayıyı 45.000’e çıktı. Domotex yetkilileri katılımcı ve ziyaretçi sayısından oldukça memnun olduklarını belirtti. Gelen ziyaretçiler özellikle, Doğu Avrupa, Kuzey Amerika ve Uzak Doğu, kökenli firmalardan oluştu. Deutsche Messe AG adına bir açıklama yapan Yönetim Kurulu Üyesi DR. Andreas Gruchow; katılımcıların medya çalışanlarıyla, ziyaretçilerle önemli ilişkiler kurduğunu belirtti.

Domotex 2012, ‘Ahşap Parke Zirvesi’nin kutlaması dahil olmak üzere; halı tasarım ödül törenine, konferansa ve toplantıya ev sahipliği yaptı. Fuarın takipçilerine sunduğu ürün sergi kategorileri ise şöyle tanımlandı; Dokumaya Elverişli Maddelerden Yer Kaplamaları,  Esnek Zemin Kaplamaları ve Muşamba, Ahşap Parke ve Lamine Zemin Kaplamaları, Doğal Taş-Mermer, Seramik, Karo, Cam, Kauçuk, Metalik Zemin Kaplamaları Mimarisi İçin Yeni Malzemeler, Sözleşme Mobilya Sektörü İçin Yeni Malzemeler.

Dünyanın en prestijli zemin kaplama fuarı olarak kabul edilen Domotex’e, bu yıl el dokuma halıların damga vurdu. Dünyanın önde gelen zemin kaplama üreticilerini buluşturan etkinlikte el dokuma halılar; 19, 20, 21 ve 23 numaralı salonlarda sergilendi.

Bu yılki DOMOTEX katılımcıların çoğunluğu, perakende ve toptan satış sektöründen alıcılar, zanaat üyelerinin yanı sıra, mimarlar ve iç mimarlardan oluşurken, katılım sağlayan firmalar oldukça başarılı ve prestiji olan bir fuara katılmaktan mutluluk duyduklarını belirtti. Fuara bu yıl Türkiye’den 151 firma ilgi gösterdi. Halı ve zemin tekstilleri üreticilerinin yanı sıra makine ve ekipman üreticilerinin de yer aldığı bu Türk firmaları,  standlarında ziyaretçilerine yeniliklerini tanıttı. Türkiye’den katılan firmalar arasında şunlar dikkati çekti; Ağteks, Akteks Akinal Tekstil, Akrilik İplik, Bahariye Mensucat, Boyteks Tekstil, Dinarsu İmalat ve Ticaret, Elsan Elyaf, Eruslu Tekstil, Günay Makine, Hadeks Halı Deri Tekstil, İTKİB, Kaşmir Halı, Merinos, Mitaş Gaziantep Makine, Örnek Makine, Royal Halı, Saray Halı.

Domotex 2012 Teması: ‘isteğe bağlı yaşam’

Deutsche Messe AG tarafından organize edilen ve 4 gün süren etkinlikte, katılımcılara halı ve zemin döşeme endüstrisinde gerçekleşen yenilikler ilgi çekici sunumlar ile aktarıldı. Deutsche Messe AG Yönetim Kurulu Üyesi DR. Andreas Gruchow, çağdaş eğilimlerin, farklı olma arzusunun ve bireysel yaşam alanı yaratma fikrinin benimsendiği çağımızda özelikle iç mekan tasarımının önem kazandığını belirtti. Gruchow; “Merkezimiz konsepti belirlerken, insanların kendi bireysel stilini kendisi gerçekleştirme amacını takip ettik ve bu yönde karar aldık” dedi.

‘İsteğe Bağlı Yaşam’ temasıyla sektördeki yenilikleri tanıtmaktan mutlu olduklarını belirten Gruchow; “Günümüzde müşterilerin renk, tasarım gibi pek fazla seçeneği yok, insanlar artık kişisel yaşam tarzlarına uygun seçimler yapmak istiyor, bizde bu talebi karşılama amacıyla yeni seçenekler sunmaya çalıştık “ dedi.      Gruchow sözlerini şöyle sürdürdü; “Halı ve zemin kaplamaları sınırsız tasarım imkanı sunmaktadır, her birey için şık bir etki sağlamak artık daha kolay, yünden ipeğe, geleneksel desenden fütüristik modern tasarıma kadar seçenekler mevcut, dolayısıyla artık herkes kendi yaşam tarzına göre seçimlerde bulundu.”

Ahşap, taş, seramik zeminlerin, çekici ve çok yönlü olduğunun altını çizen Gruchow,  renklerin, stillerin ve kombinasyonların iç mekan tasarımı konusunda farklılık yarattığını söyledi. Gruchow; “Katılımcıların ve ziyaretçilerin, ‘Ahşap Parke Zirvesi’ galasında yüksek beklentileri vardı. 2012 yeniliklerini göstermek için yapılan bu zirvede, tüm pazar liderleri beklentilerimizi karşıladı, Zirve forumu, Katılımcıların, stand tabanlı sunumları ile birlikte, ziyaretçiler için ilham veren fikirler ortaya çıkardı” dedi.

Gelecek yıl ‘Floorforum’ trendi üzerinde durulacak

Hollandalı ünlü tasarımcı Ulf Moritz’de fuarın geleceği konusunda ipuçları verdi. Moritz; “ yeni eğilimler artık kişisel zevklere göre belirleniyor. İnsanlar kullandıkları alanlarda kendi seçimlerini görmek istiyorlar” dedi.  Moritz, gelecek yıl ‘Floorforum’ eğilimi üzerinde durulacağını belirtirken, 2012-2013 sezonunda üç temel eğilimin öne çıkacağını, bunların; ‘ilkel doğa anlayışı’ , ‘klasik kentsel çağrışımlar’ , ‘renk çeşitliliği’ olacağını söyledi.

‘DOMOTEX Orta Doğu’ İstanbul’a Geliyor

DOMOTEX Fuarı 2012 yılı içinde dünyanın çeşitli bölgelerinde yapılmaya devam edilecek. Sırasıyla DOMOTEX Asya / Chinafloor 27 - 29 Mart 2012 Şangay’da, DOMOTEX RUSYA 26 - 28 Eylül 2012’de, Dubai’den İstanbul’a taşınan Domotex Orta Doğu etkinliği ise 8-11 Kasım 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Bir sonraki DOMOTEX HANNOVER 12-15  Ocak 2013 tarihinde düzenlenecek.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.