Domotex’e Türkiye Damgası

Almanya'nın Hannover şehrinde gerçekleştirilen Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarı Domotex 2017, Gaziantep’ten 81 firma olmak üzere, Türkiye'den 174 katılımcıya ev sahipliği yaptı.

  14 Şubat 2017 10:00 Salı
Domotex’e Türkiye Damgası

Yer kaplamaları endüstrisinin uluslararası alanda önemli fuarları arasında yer alan Domotex, 14-17 Ocak tarihleri arasında Almanya'nın Hannover şehrinde yeni trendleri sektörle buluşturdu. Perakende, mimarlık ve mobilya sektöründen katılımcıların yer aldığı Domotex’te makine ve el yapımı halıların yanı sıra, parke, laminat döşeme, zemin kaplamaları ve uygulama teknolojisine kadar geniş bir yelpazede ürünler sergilendi.

Almanya’nın yanı sıra Belçika, Hindistan, Çin, Hollanda, İran, İtalya, Mısır, ABD ve Türkiye gibi ülkelerden 1,409 katılımcının yer aldığı etkinliğe Türk halı üreticileri damga vurdu. Türkiye’den 174 firmanın katılım gösterdiği Domotex’te, Gaziantepli katılımcıların ağırlığı ise dikkat çekti. Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği (GAHİB) bünyesinde yürütülen Ur-Ge Projesi desteği kapsamında 12 firmanın yer aldığı fuara, Gaziantep’ten toplamda 81 firma katıldı.

Gaziantepli Halıcılardan Domotex’e Çıkarma

Uzun süren hazırlıkların ardından fuarda ziyaretçilerini ağırladıklarını belirten GAHİB Başkanı Salahattin Kaplan, fuara Gaziantep'ten 81 firmanın katıldığına dikkat çekerek "Bu yıl bir önceki yıla oranla katılan firma sayımız bir hayli yüksek. Türkiye genelinden 174 firma fuarda toplam 18 bin 438 metrekare alan üzerinde ürünlerini sergiledi. Firmalarımız için Domotex Hannover farklı bir önem taşıyor. Fuarın ilk gününden itibaren GAİB standında yer alan firmalarımızın kendi stantlarına ilgi memnuniyet verici. 2017 yılı için koyduğumuz 1,5 milyar dolarlık hedefi yakalayabilmek için bütün sektör yıl boyunca tanıtım ve pazarlama çalışmalarını sürdürecek" dedi.

Fuarın Türkiye halı sektörü için olduğu kadar, sektöre bağlı diğer yan kuruluşlar için de büyük önem taşıdığına vurgu yapan Kaplan, 2017 ihracat hedefini 1 milyar 500 milyon dolar olarak belirleyen Güneydoğu Halı İhracatçılarının bu hedefe ulaşmak için çalışmalarını dünya genelinde sürdürdüğünü, fuarın bu konuda önemli bir fırsat sunduğunu kaydetti. Fuar sırasında, Gaziantep Halıcılar Odası Başkanı Mehmet Törer ve beraberlerindeki heyet fuara katılan Gaziantepli firmaların stantlarını gezen GAHİB Başkanı Salahattin Kaplan, sergilenen ürünler ile ilgili bilgiler aldı.  2017 koleksiyonlarını sergileyen ve alım heyetleriyle verimli görüşmeler yaptıklarını belirten Gaziantepli halı firmaları ise kendilerine sağlanan bu imkandan dolayı Ekonomi Bakanlığı ve GAİB'e teşekkür etti. Gaziantepli halı üreticileri  fuar sırasında kurdukları temaslar sayesinde uluslararası arenada olmaya devam edecekleri mesajını verdi.

 

 

 

 

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.