Domotex Turkey Kapılarını Açmaya Hazırlanıyor

Halıcılık sektörünü Gaziantep’te 5. kez bir araya getiren Domotex Turkey, 24-27 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek.

  11 Nisan 2018 01:00 Çarşamba
Domotex Turkey Kapılarını Açmaya Hazırlanıyor

Halıcılık sektörünü tek çatı altında toplayan Domotex Turkey, 5’inci kez Gaziantep’te kapılarını açmaya hazırlanıyor. Türkiye’yi dünya halıcılık sektöründe zirveye taşımayı vizyon edinen fuar, 24-27 Nisan tarihleri arasında Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek.  Gaziantep Ticaret Odası, Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği, Gaziantep Halıcılar ve Dokumacılar Odası iş birliği ile Hannover Fairs Turkey tarafından düzenleniyor.

Yeni Nesil Ürünler Sergilenecek

Makine Halısı sektöründe yeni nesil ürün ve tasarımların görücüye çıkacağı fuarda bu yıl yün, ipek, kaşmir, bambu lifi ve polyester gibi farklı malzemelerden üretilmiş binlerce modern ve klasik halı tasarımları ziyaretçilerin beğenisine sunulacak. Ayrıca Türk kültürünü temsil eden el-dokuma halıları, kilim, tekstil yer döşemeleri, elastik yer döşemeleri, paspas, iplik ve halı makine ve teknolojileri de fuarda görücüye çıkarılacak.

Üç Ülke İlk Kez Katılacak

Önceki yıllara oranla bu yıl yabancı katılımcı sayısı ve katılımcı ülke çeşitliliği ile dikkat çeken fuarda yüzde 18’i yabancı olmak üzere toplam 195 firma katılacak. Domotex Turkey fuarında Türkiye’nin dışındaki katılımcı ülkeler ABD, Belçika, Çin, Danimarka, Hindistan, İran, Özbekistan, Sırbistan, Türkmenistan ve Ürdün’den olacak. ABD, Sırbistan ve Türkmenistan ise ilk kez bu yıl fuara katılacak.

‘Hedefimiz Fuarı Dünya Lideri Yapmak’

Fuarın geçmiş yıllara göre ulusal ve uluslararası katılımda beklentilerin üzerinde bir ilgiyle karşılandığını belirten Hannover Fairs Turkey Fuarcılık Genel Müdürü Alexander Kühnel, “Bu ilgi Domotex Turkey’in halı ve zemin kaplama sektörünün uluslararası pazardaki önemini daha net bir şekilde ortaya koyuyor. Şimdiki hedefimiz ise Domotex Turkey’i Avrasya bölgesinin yanı sıra dünyaya lider konuma taşıyarak Türkiye halıcılık sektörünün elde ettiği başarıyı uluslararası alanda en iyi şekilde temsil etmek ve ihracat artışını sürdürülebilir kılmaktır.” diye konuştu.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.