DOMOTEX Middle East’in Yeni Adresi; İstanbul

6 yıldır Dubai’de düzenlenen Domotex Middle East fuarı Hannover Messe Fuarcılık ve İHİB işbirliği ile Kasım ayından itibaren İstanbul’da düzenlenmeye başlanacak.

  16 Haziran 2012 00:33 Cumartesi
DOMOTEX Middle East’in Yeni Adresi; İstanbul

Deutsche Messe AG tarafından Almanya’da düzenlenen zemin kaplama fuarları Domotex’in Ortadoğu edisyonu Dubai’den İstanbul’a taşınıyor. 8-11 Kasım tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenecek fuarla ilgili düzenlenen basın toplantısına; Deutsche Messe’nin İstanbul’daki iştiraki Hannover Messe International İstanbul Genel Müdürü Alexander Kühnel ve Genel Müdür Yardımcısı Ufuk Altıntop, İstanbul Halı İhracatçıları Birliği (İHİB) Başkanı İbrahim Yıldız ve Tiffany Halı-Saray Halı Genel Müdürü Ayberk Menevşe katılarak birer konuşma gerçekleştirdi.

6 yıl Dubai’de düzenlendikten sonra İstanbul’da organize edilmeye başlanacak olan Domotex Middle East’ın Azebaycan, Afganistan, Ermenistan, Suriye, Kuveyt, Bahreyn, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Umman, Suudi Arabistan, Yemen, Mısır, Irak, İran, Pakistan, Lübnan Ürdün, İsrail, Türkiye ve Türkmenistan gibi seçilmiş 20 odak ülkeden gelen ziyaretçiler ile Ortadoğu ve Türkiye’deki en iyi uluslararası zemin sektöründeki iş platformunu oluşturacağı belirtiliyor. Domotex Hannover 2012 fuarına Türkiye, toplam 17.256 metrekare alanda 151 firmayla uluslar arası bazda en büyük katılım gerçekleştiren ülke olmuştu.

Domotex Middle East fuarının özellikle, Ortadoğu, Kuzey Afrika, Kafkaslar ve Orta Asya bölgesindeki pazara odaklandığının altını çizen Hannover Messe International İstanbul Genel Müdürü Alexander Kühnel, Türkiye’nin ve İstanbul’un birçok avantaja sahip olduğunu vurguladı. Kuhnel; “OECD’nin raporuna göre Türkiye'nin 2012 yılında yüzde 3.3 oranında büyümesi öngörülüyor, Türkiye’nin 22 ülke ile serbest ticaret anlaşması imzalanması özellikle Orta Doğu’daki zemin kaplama sektörü profesyonellerine hızlı erişim sağlayacaktır. Uçuşlar ve vize uygulamaları sayesinde yabancılar için ülkeye kolay giriş ve 766 tesiste, 93 bin 299 yatak kapasitesi ile yeterli konaklama imkânını da bu süreci destekliyor” dedi.

 

İstanbul Küresel Sektörün Yeni Platformu Olacak

Türkiye’de halı ve zemin kaplamalarına olan talebin sürekli olarak arttığına işaret eden Kühnel,

fuarın büyük sayıda Türk ve yabancı halı üreticisinin ilgisini çektiğine değindi. Küresel bir platform oluşturduklarını belirten Kühnel, Avrupa ülkelerinden gelen katılımcıların yanı sıra, ABD, Japonya, Hindistan, Çin, Mısır gibi ülkelerden de katılımcıların olduğunu açıkladı. Kühnel; “Fuarın katılımcıları arasında; Balta (Belçika), Egger (Avusturya), Oriental Weavers (Mısır), Saray Halı / Tiffany Halı (Türkiye), Eco Halı, Turkuaz Halı, STEPEVI, Bahariye Mensucat, Serfloor, Yıldız Sunta MDF ve Covtex-Feizy (Türkiye) gibi Türk ve uluslararası alanda önemli oyuncular bulunuyor” diye konuştu.

Hannover-Messe International İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Ufuk Altıntop toplantıda yaptığı konuşmada Kasım ayında düzenlenecek olan fuarda yer alacak olan programlardan bahsetti. Altıntop şunları söyledi; “Fuara, Değer Katan Programlar başlığı atında etkinlikler hazırladık. Satın Alma Heyetleri Programı kapsamında hedef ülkelerden önemli alım heyetlerini ulaşım ve konaklama masraflarını karşılayarak fuarda ağırlayacağız. Anadolu Heyetleri özel programı kapsamında ülkemizin farklı şehirlerinden seçilmiş profesyoneller DOMOTEX Middle East fuarını ziyaret edebilecekler. T.C. Ekonomi Bakanlığı desteği ile çeşitli ülkelerden gelen satın alma heyetleri, katılımcılarla B2B görüşmeler yapma fırsatı bulacak.”Altıntop, standlardaki ürün sergilerinin yanı sıra, düzenlenecek olan konferanslar, paneller ve IHIB’ın ‘IHIB Halı Tasarım Ödülleri’ yarışması gibi özel etkinliklerinde programda yer aldığını kaydetti.

Okunma : 2870


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.