Domotex Middle East, İkinci Kez İstanbul’da

Bu yıl İstanbul’da ikincisi düzenlenecek olan Domotex Middle East Fuarı, 7-10 Kasım 2013 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde halı ve zemin dünyasının ürünlerini ziyaretçilerle buluşturacak.

  29 Mayıs 2013 02:30 Çarşamba
Domotex Middle East, İkinci Kez İstanbul’da

Geniş ürün yelpazesi ile Türkiye ve Ortadoğu’nun en kapsamlı zemin fuarı olmayı başaran Domotex Middle East, 7-10 Kasım 2013 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde halı ve zemin sektöründeki son trendleri katılımcılara sunacak. Aynı zamanda özel sunum ve etkinlikler alanında İstanbul Halı İhracatçıları Birliği (İHİB) yarışmasının ödülleri dağıtılacak. Ödüle layık görülen halılar fuarda dört gün boyunca sergilenecek. Fuarda sergilenecek ürünler arasında ev yapımı ve makine halı, kilim ve paspaslar, dokuma zemin kaplamaları, esnek yer döşemeleri, laminat, ahşap ve parke, tekstil makine  ve aksesuarları, elyaf, iplik ve dokuma kumaşlar, yapay çim ve spor zeminler, döşeme, temizleme ve uygulama teknolojileri, doğal taş, mermer ve seramik yer karoları yer alıyor.

Tasarım ağırlıklı ürünler ve renklerin odak noktası olarak kullanıldığı fuara, geniş ziyaretçi profili katılım sağlayacak. İç mimarlar, mimarlar, endüstriyel ürün tasarımcıları, mobilya ve boya üreticileri, iplik üreticileri, planlamacılar, yatırımcılar, seramik ve fayans üreticileri, ihracat ve ithalatçılar, halı ve parke toptancıları, yapı marketleri, müteahhitler, otel satın alma yöneticilerinin katılacağı fuarda önemli iş görüşmeleri sağlanacak. Fuara paralel olarak gerçekleştiren konferans ve ticari dernek toplantıları da, diğer profesyonellerle kapsamlı bilgi alışverişinde bulunma ve çeşitli görüşmeler yapma imkanı sağlıyor. Özel sunum ve etkinlik alanında İHİB halı yarışmasının ödülleri dağıtılacak. Ödüle almaya hak kazana tasarımlar 4 gün boyunca sergilenecek.

Yabancı Ülkelerden Yoğun Katılım

2012 yılında toplam 7 bin 771 metrekarelik alanda gerçekleşen fuar, 28 ülkeden 222 katılımcı şirkete ev sahipliği yapmıştı. Avrupa, Asya ve Ortadoğu’dan 5 bin 100 sektör profesyonelini ağırlayan Domotex Middle East Fuarı, önemli b2b (business to business) görüşmelerine sahne olmuştu. Yine 2012 yılında, önceden restore edilmiş antik halılar ziyaretçilerin beğenisine sunulmuş ve praktiker atölyesi ile katılımcıların ilgisi bu yönde toplanmıştı. Ziyaretçilerinin büyük kısmının İran, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Lübnan ve Mısır’dan geldiği Domotex Middle East 2012 Fuarı, 6 yıldan beri Dubai’de düzenleniyordu. 2 yıldan beri İstanbul’un tercih edilmesinin sebepleri arasında Ortadoğu’ya geçiş kapısı olması ve İstanbul’un Türkiye’de ticaret merkezi konumunda olması dikkat çekiyor. 74 milyon nüfusuyla elverişli bir pazar konumundaki Türkiye’de, geçmişte düzenlenen fuarlardan elde edinilen bilgi birikimi sayesinde en doğru kararı verdiklerini belirten uzmanlar, Ortadoğu’daki 6 yıllık ziyaretçi çalışmalarıyla fuarın ileriki yıllarda gelişimde önemli rol oynayacağını belirtti.

Döşeme Sektörüne Yoğun İlgi

Yapılan çalışmalar neticesinde halı ve zemin kaplamaları sektörüne Türkiye’den yoğun ilgi gösteriliyor. 2012-2017 yılları arasında zemin kaplamalarına olan talebin yüzde 24 artması bekleniyor. Türkiye’deki ihtiyacın altı yıl içerisinde 155 milyon metrekare olduğu döşeme sektöründe, yapılan ihracatın dörtte biri Ortadoğu’ya yapılıyor. Esnek olmayan yer döşemeleri de 110 milyon metrekare ile ikinci sırada yer alıyor. Gelişen Türk ekonomisine ek olarak, Körfez Bölgesi, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Suudi Arabistan’da devam etmekte olan projeler ile 3 trilyon dolar değerindeki yapı sektörü, dünyanın en büyük pazarlarından birini oluşturuyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.