Domotex 2019'da CREAT'N'CONNECT Konsepti

11-14 Ocak’ta gerçekleşecek olan DOMOTEX 2019 etkinliği, CREATE’N’CONNECT ana temasıyla katılımcıları bir araya getiriyor.

  20 Aralık 2018 00:00 Perşembe
Domotex 2019'da CREAT'N'CONNECT Konsepti

DOMOTEX 2019 etkinliği, tüm yer tekstili endüstrisi için küresel bir buluşma noktası ve bu endüstrinin profesyonellerinin takviminde katılacakları en önemli etkinlik. Dünya çapında satıcılar ve dağıtıcılar ürün grubu uzmanları ve üreticilerle buluşmak, aynı zamanda iş ilişkileri kurmak ve yeni çıkan trendleri takip ederken, kendi işleri için ilham veren yeni fikirler edinmek için bu etkinliğe geliyorlar.

Etkinliğe katılacak olan sergicilerin rezervasyonları göz önünde bulundurulduğunda, 11-14 Ocak’ta gerçekleşecek olan DOMOTEX 2019 etkinliği için hazırlıklar neredeyse tamamlandı. DOMOTEX 2019 için ana tema; şu anda dünyayı etkisi altına alan bağlanırlık (connectivity) megatrendini odak noktasına taşıyan  “CREATE’N’CONNECT” olacak. Bağlanırlık döşeme segmentinde zeminlerin birleştirici olması ve dekorasyonda kullanılan ögelerin birbiriyle uyumu bağlamında önemli bir unsur. Dünyaya yön veren CREATE’N’CONNECT teması adı altında ziyaretçilerin ve sergicilerin buluşacağı DOMOTEX 2019 önemli bir platform.

DOMOTEX fuarına düzenli olarak katıla, son trendleri takip eden ve yeni iş bağlantıları kuran iki halı satıcısı Anna Wahdat ve Katrin ten Eikelder var. On the Rugs ve The Knots markalarıyla, Oryantal halıcılığa yenilik ve tazelik getirirken, bu süreçte yeni hedef marketler de açıyorlar. İkisinin de çok büyük halı vitrinleri yok fakat bunun yerine kalite, doğal materyaller, sürdürülebilirlik, adil ticaret ve orijinallik gibi elementleri bir araya getiriyorlar.

Hamburg’da Yepyeni bir Yaklaşım: On the Rugs

Kendi etiketine sahip olsa da, Anna Wahdat geleneksel aile kontaklarıyla iletişim halinde çalışıyor. Ayrıca Speicherstadt’ta çalıştığı zaman gibi aile kontaklarından da yararlanıyor. “ Babam ve amcamın bana bıraktığı bu imkanlardan yararlanabilmek bana cesaret ve güven katıyor. Bu sayede zamanımı etiketimi geliştirmek ve inşa etmek için kullanabiliyorum. Kendi iş kontaklarım bulunsa da, şu an hala onların iş ağı stoklarını kullanıyorum. Benim için bu etkinliği ziyaret etmek her zaman kendimi tamamen farklı bir dünyaya girmek için bir şans oldu. Şu anda da kendi başıma ticarete atılıyorum ve DOMOTEX etkinliğini yıllık süreçte endüstri çalışanları ve yeni iş ağları oluşturmak için önemli bir bağlantı noktası olarak görüyorum.” diye konuşuyor. Pazarlama bağlamında Wahdat’in en çok canını sıkan şey ise daha geleneksel halı satıcılarının yerel basında hala reklam veriyor ve büyük indirimlerle satış yapıyor olmaları. Bu konuda Wahdat; “Prensip olarak kendi el yapımı ürünlerimi çevrimiçi olarak pazarlıyorum. Burada önemli olan, halıların gerçekten güzel bir şekilde fotoğraflarını çektiğimden emin olmam ve böylece onları Instagram ve Pinterest gibi kanallar üzerinden tanıtabiliyor olmam.” diyor.

Bir sonraki adım ise her zaman direkt bağlantı olacak. Ziyaretçiler Hamburg, Cologne, Berlin’de bulunan seçili iç dekorasyon tasarım stüdyolarında halıları görebilir ve materyallere dokunabilirler. On the Rugs ayrıca halıları birbirinden farklı film setleri, evlilik ve konferans gibi etkinlikler için kiralayan bir konsept.

The Knots – Genç ve Şehirli Konsept

Katrin ten Eikelder’in New York’ta bulunduğu sırada kendi markası için bir fikir aklına geldi; bir Alman moda şirketi için bir iş geliştirme müdürü olarak çalışmak. “New York’ta oryantal halıları modern konseptlerde gördüm – güzel ve el yapımı ürünler Almanya’da çok popüler olan türden konseptler değildi.” diyerek açıklıyor. Böylece Almanya’da oryantal halı aşkını yeniden alevlendiren bir fikir edindi ve The Knots konseptini 2014 yılında kurduğu Berlin’e gitti. Ten Eikelder“Babam oryantal halı konusunda bir uzman ve bana bu uzmanlığın faydlarını hala sağlamaya devam ediyor.” diye konuştu ve ekledi; “Ancak aile kökenim iş fikrimi geliştirme konusunda etkili bir rol oynamadı.”

Berlin’in merkezinde bulunan Mitte bölgesinde Katrin, kendi satış ofisini işletiyor fakat çoğu zaman çevrimiçi satış gerçekleştiriyor, alışveriş alışkanlıklarını yakından takip edewrken kendi ömarkası da genç ve şehirli alıcıları hedef alıyor. “Adil ticarete önem veriyorum ve kişisel olarak tanıdığım küçük çaplı işletmelerle çalışıyorum. Ürünlerimin nereden geldiğini bilmeyi seviyorum.” diye konuşuyor. Eğer Katrin’in markasının websitesine girerseniz, göreceğiniz ilk şey köy işi halıların bir şehir yaya yoluna yayılmış olduğu bir slideshow sizi karşılayacak. Katrin ten Eikelder bu fotoğrafların bazılarında kendi de çıkmış. Bu websitesi ayrıca hikayeler, en iyi oryental halıyı seçiminde dekorasyon ipuçları da içeriyor.

Web sitesinin online mağaza bölümü, tamamen el yapımı olan halıları içeriyor. Katılımcılar, bu kreasyonla diğer pek çok satıcı arasından, Türkiye ve İran'ın çeşitli bölgelerinde benzersiz tasarım efektleri oluşturmak ve daha sonra onları yeniden boyamak için özel olarak güneşte ağartılmış 80 yıllık ürünler görecek. Bu işlem, geleneksel zanaat ürünlerinin modern tasarım ürünlerine dönüştürülmesinde oldukça etkili bir yöntem. Bunun nedeni, yeni rengin tekstil tarafından sadece kısmen emildiği ve bazı noktalarda hiçbir şekilde emilmediği bir tekniktir. Katrin ten Eikelder işe ilk başladığında, turkuaz, pembe ve yeşil gibi cesur renkler en çok satanlar iken, bugünlerde alıcılar açık mavi, bej ve açık gri gibi yumuşak tonları tercih ediyor. Onun The Knots markasında ayrıca Fas, Atlas Dağları, Fars, Türk ve Afgan kilimlerinin yanı sıra Berber halıları da bulunuyor. Ayrıca bu koleksiyon, battaniyeler ve yastıklar gibi diğer tekstil ürünlerini de içeriyor. Halı serisiyle kalite ve renk uyumlu, bu aksesuar ürünleri ağırlıklı olarak doğal ve pastel tek tonda gelir. İşte bu sebeplerle, Katrin ten Eikelder halı ve halı sektöründeki son trendleri ve gelişmeleri takip etmek için düzenli olarak DOMOTEX'i ziyaret ediyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.