Denim İnovasyonunun Arkasında Monforts

Monforts’un denim müşterilerinin önemli bir kısmı Londra’da ilk defa gerçekleştirilecek olan Denim Premiere Vision etkinliği için Birleşik Krallık’a akın ediyor.

  20 Aralık 2018 00:00 Perşembe
Denim İnovasyonunun Arkasında Monforts

5-6 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek olan etkinlik, Londra’nın yenilenmiş ve heyecan verici Est End bölgesinin geleneksel Brick Lane Caddesinde bulunan Old Truman Brewery’de gerçekleşecek.

Eco Appliactor

Sooty şu anda 22.000 çalışanı olan, merkezi Pakistan’ın Karaçi şehrinde bulunan kot kumaş üreticisidir. Şirket, yakın geçmiş zamanda Bangladeş’te, Amsterdam’daki tasaruım stüdyosunda olduğu gibi, ödüllü giysi departmanını oluşturdu. Şirketin prestijli müşterileri arasında C&A, Calvin Klein, , Dorothy Perkins, Esprit, H&M, Lee, Mango, Tommy Hilfiger, Tom Tailor and Zara da bulunmakta.

Eco Applicator Soorty tarafından iki yıl önce, şirketin denim terbiye kapasitesini ayda 5.5 milyona arttıran  Karaçi’deki ikinci bir denim fabrikasının açılışının bir parçası olarak ü-retilmişti. Eco-Applicator, İsviçre temelli kimyasal devi Archroma’nın yürüttüğü geniş kapsamlı sürdürülebilir ürün çalışmasında da doğrulandığı üzere,  şirketin terbiye giderlerini önemli ölçüde düşürdü. Geleneksel emdirme uygulamasına alternatif olarak, özellikle yaş çözümlerde Monforts Eco Applicator denim kumaşın kurutma öncesinde eğriltilmesi ve esnetilmesinde termal enerji kullanımını önemli ölçüde azaltabiliyor.

Birçok tekstil fabrikasında dünya çapında olduğu gibi, entegre üretim hatlarında, özellikle birçok ısı ve kurutma işlemlerini içeren kumaş terbiye fabrikalarında, enerji giderleri şu anda fabrikanın işlemesi için çalışan işçilere ödenen paraya üstün gelmekte.

Şirketin Pazar ve Ürün geliştirme Müdürü Mansoor Bilal; “Sürdürülebilir denim bizim tutkumuz ve hedeflerimize ulaşmak için daha fazla yatırım yapıyoruz.” dedi.

Eco Line

Monforts şu anda Eco Applicator ve ThermoStretch ünitesini son çıkan Eco Line konseptine entegre ederek, etkili kaynak kullanımına doğru yepyeni bir adım atıyor.

Monforts ThermoStitch ünitesi atkı düzleştirme, germe ve kurutma uygulamalarını tek bir ünitede bir araya getiriyor.

Monforts Bölge Satış Müdürü ve Denim Departmanı Ürün Yönetimi Başkanı Hans Wroblowski; “Eco Line sistemi enerji ihtiyacını ve maliyetleri azaltır, termal transferi yükseltir ve kurutma enerjisinin tekstil materyalinin üzerinde daha fazla kalmasını sağlar. Sonuç olarak, önemli derecede enerji tasarrufu sağlanır.” diyerek işleme prosesini açıkladı.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.