Com4® İplik Semineri İstanbul'da Gerçekleştirildi

Kısa elyaf iplik üretimi konusunda dünyanın önde gelen sistem tedarikçisi Rieter AG ve Rieter’in Türkiye’deki temsilcisi Erbel, İstanbul'da düzenlenen Com4® İplik Seminerine ev sahipliği yaptı

  17 Şubat 2016 09:52 Çarşamba
Com4® İplik Semineri İstanbul'da Gerçekleştirildi

Ocak ayı sonunda İstanbul'da düzenlenen Com4® İplik Semineri, iplik işletmelerinde görev yapan, iplik pazarlama yetkilileri, iplik tüccarları ve iplik tedarikçilerini bir araya getirdi. “Belirli bir nihai ürün için gerekli olan doğru iplik hangi eğirme teknolojisi ile üretilebilir?” sorusu üzerinde durulan seminerde, tekstil üretim zincirinin değişik kademelerinden nihai ürün olan kumaşa kadar olan süreç uzman konuşmacılar tarafından değerlendirildi. Türkiye’de faaliyet gösteren çeşitli iplik fabrikalarının satış departmanlarından ve yönetim kademelerinden çok sayıda katılımcının yanı sıra Rieter ve Erbel'in temsilcileri, dünyada kullanılan mevcut dört iplik eğirme teknolojisi ve bu sistemlerle üretilen iplik hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Uzmanlar Doğru İplik Seçimini Anlattı

Doğru ipliğin seçilmesinin nihai ürünün özelliklerini de ciddi anlamda etkilediğini belirten uzmanlar; seminer süresince bunların nedenlerini,  Com4® ipliklerinin tipik özellikleri, sonraki işlemlerdeki davranışları ile tipik kumaş ve nihai ürünlerin karşılaştırılması, iplik işletmelerinde günümüzde kullanılmakta olan ring, kompakt, open end ve hava jetli iplikçilik eğirme sistemleri hakkında teknolojik bilgiler, bobinleme sürecinin sonraki işlem kademelerine olan etkisi, bir iplik test laboratuvarından alınan önemli test sonuçlarının yorumlanması gibi başlıklar altında açıkladı.

Katılımcılar, seminere yoğun ilgi gösterirken,  seminer süresince salonda sergilenen  çok sayıdaki kumaş numunesini de inceleme fırsatı yakaladı. Rieter ve Erbel yetkilileri, katılımcılarından gelen olumlu geri bildirimler sonrasında Türkiye'de bu semineri tekrarlanmaya karar verdiklerini belirtti.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.