Çin –Türkiye Ticari İlişkileri Güçleniyor

31 Mayıs ile 2 Haziran tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleşecek olan China Homelife Turkey Fuarı, Çin ile Türkiye arasındaki ticari ilişkilere bir kez daha öncülük edecek.

  02 Nisan 2018 01:00 Pazartesi
Çin –Türkiye Ticari İlişkileri Güçleniyor

Çin Hükümeti’nin uygulamaya koyduğu, “Bir Kuşak Bir Yol- One Belt, One Road (OBOR)” projesi, Tarihi İpek Yolu’nu yeniden canlandırmayı hedefliyor. Çin ile Türkiye arasındaki ticari ilişkilere öncülük eden China Homelife Turkey Fuarı ise, Çin’in deniz ticaretini güçlendirmek adına başlatılan ve dünyanın yüzde 63’üne ulaşılması hedeflenen “One Belt, One Road” projesinin dünya çapındaki resmi platformu olma görevini üstleniyor.

Çin Hükümeti’nin uygulamaya koyduğu OBOR projesinin en büyük ayaklarından birini de Türkiye oluşturuyor. İpek Yolu’nu 3 koridor üzerinden canlandırmak isteyen küresel ekonominin büyüme lokomotifi Çin’in, Türkiye’nin içinde yer aldığı orta koridora yapacağı yatırımların toplamının 8 trilyon dolar, sadece ulaştırma alt yapısı için 40 milyar doları bulması bekleniyor.

Avrasya bölgesinde ticari ilişkilerin geliştirilmesindeki önemli ticaret platformlarından biri olan China Homelife Turkey Fuarı, 31 Mayıs - 2 Haziran 2018 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenecek. Dördüncü kez organize edilen China Homelife Turkey Fuarı, her yıl 11 ülkede daha düzenleniyor. Türkiye’nin yanı sıra Polonya, Meksika, Mısır, Brezilya, Ürdün, Güney Afrika, Hindistan, Kazakistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve İran’da da düzenlenen fuarlar serisi, her yıl 200 binden fazla ziyaretçi ağırlıyor.

“İpek Yolu’nun Önemi Artarak Devam Ediyor”

Türkiye ve Çin arasındaki ilişkilerin önemine değinen China Homelife Turkey Fuarı Uluslararası İlişkiler Müdürü Gülden Parlak, “Yüzlerce yıllık geçmişi olan tarihi İpekyolu’nun önemi günümüzde de artarak devam ediyor. Özellikle İpek Yolu’nun yeniden canlandırılması, Türkiye'nin Asya Altyapı Yatırım Bankası'nın kurucu üyesi olması, Çin ve Türkiye arasında gelecekte yapılacak olan anlaşmalarının temelini oluşturuyor. Fuarımız ile birlikte bu projeye öncülük etmekten büyük mutluluk duyuyoruz.” sözlerine yer verdi.

Son olarak 2017 yılında gerçekleştirilen fuarda 450 Çin’li firma katılımcı olarak yer alırken, yaklaşık 12 bin kişi ziyaret etmişti. 2018 yılında da 800’den fazla firmanın katılımıyla 12.500 metrekarelik bir alanda gerçekleşecek olan fuarın, 500’ün üzerinde de ikili iş görüşmesine ev sahipliği yapması bekleniyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.