Chanel 2013 Baharında Doğaya Dönüyor

Karl Lagerfeld’in baş tasarımcılığını yaptığı Chanel 2013 İlkbahar Yaz koleksiyonu ile doğaya dönüş temasını işledi.

  15 Aralık 2012 17:54 Cumartesi
Chanel 2013 Baharında Doğaya Dönüyor

Yıllardır modanın trend belirleyici markalarından birisi olan Chanel, 2013 İlkbahar Yaz koleksiyonu ile büyük beğeni topladı.  Koleksiyonun konsepti ‘doğaya dönüş’ olarak belirlendiği için sahneye rüzgar türbinleri inşa edildi ve podyum güneş enerjisi panelleri ile kaplandı. Temiz enerji ve eko-teknoloji kavramlarının dile getirildiği yeni koleksiyonun fark yarattığına hiç kuşku yok. Büyük bir sahne gösterisine dönüşen defile yine Karl Laferfeld imzasını taşıdı. Minimalist çizgiye yakın parçaların bulunduğu koleksiyonda zıt renk kullanımları öne çıktı.

Koleksiyonda kısa mini elbiselerin çok konuşulduğu ifade edilirken, en çok dikkat çeken noktanın ise hula-hoop çantaları olduğu vurgulanıyor. Karl Lagerfeld’in hayal dünyasından izlerin yer aldığı koleksiyonda, aksesuar kullanımı da beğenilenler arasında yerini alıyor. Efsanevi kapitone çantaların dışına çıkan Lagerfeld, bu tasarımlarıyla 2013 yazının çanta trendini belirliyor. Klasik çantalarda ise daha parlak ve enerjik renkler tercih edilmiş.

Koleksiyonda dikkat çeken bir başka özellik ise siyah ve beyaz tonların yoğunlukla kullanılması oldu. Özellikle takımların aynı renkle tasarlanması, kadınların yaz aylarındaki ‘renkli kıyafet’ algısını değiştirecek gibi duruyor. Koleksiyonun genel anlamda renk skalasına bakıldığında ise beyaz, siyah, lacivert, yeşil, mavinin kullanıldığı görülebiliyor. Kıyafetlerde sıkça kullanılan incinin yanında, ince detaylarla hareket kazandırılması, Lagerfeld’in hayal dünyasının ne kadar sofistike olduğunu da kanıtlıyor.

Karl Lagerfeld Chanel’in klasik haline gelen tüvit takımları başta olmak üzere 2013 ilkbahar yaz koleksiyonunda deri, file ve puantiyelere de yer vermiş. Koleksiyonda farklı tasarımdaki ceketlerin yanında geniş omuz ve kollardaki detaylar da ilgi çekiyor. Eteklerin tasarımlarına bakıldığında mini ve dizde biten şekillerde dizayn edildiği görülürken, Lagerfeld hem kalem etek hem de şifon şeklinde uçuşan katmanlı detayları kullanmış. Düz tek elbiselerde dize kadar uzanan boy seçimleri, tek başına gömlekle kullanılan eteklerde mini boylara geriliyor. Kolları uzun üstlerin yanında, kısa ve straplez elbiselerle de yaz aylarına hazırlanacak olan Chanel kadını, oldukça fazla seçim şansına sahip.  Eteklerde yer alan delikli örgüler koleksiyonun transparan havasına katıda bulunurken, kısa kollu üstlerdeki yoğun örgü tercihi de zıtlığı yansıtıyor.

Tüvit, şifon ve kadifenin kumaş tercihlerini yansıttığı koleksiyonda, skinny pantolonlar ve köşeli ceketlerle birlikte tulumların olması da Chanel koleksiyonunun çeşitliliğini güçlendiriyor. Aksesuarların temelinde ise büyük incili kolyeler, bileklikler ve şeffaf ayakkabılar yer alıyor. Genel olarak bakıldığında Chanel çizgisinin dışına çıkan koleksiyonda doğaya dönüş teması öne çıkıyor. Güneş panellerinin gölgesinde koleksiyonu sunan mankenler, başka bir dünyanın mümkün olduğunu vurguluyor.

Markanın  2013 İlkbahar Yaz Koleksiyon yüzü ise 22 yaşındaki Hollandalı model Stef van der Laan oldu. Katolog çekimlerini de yine Karl Lagerfeld gerçekleştirdi.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.