CETI’de Geleceğin Tekstili Konuşulacak

Tekstil sektöründe yaşanan gelişmelerin ve gelecekte yapılması düşünülen yeniliklerin ele alınacağı CETI Etkinliğinin odak noktası geleceğin tekstili olacak.

  20 Mart 2013 21:21 Çarşamba
CETI’de Geleceğin Tekstili Konuşulacak

Tekstil sektöründe yeniliklerin konuşulacağı CETI (Centre European Des Textiles Innovants) Uluslararası Forumu 11 Ekim 2012 tarihinde Lille’de gerçekleştirilecek. Geleceğin tekstili ve son teknolojik ürünler forumun temel konusunu oluşturuyor. Avrupa merkezli yenilikçi tekstil anlayışı ile organize edilen forum, üst düzey toplantılara da ev sahipliği yapan bir organizasyona dönüşecek. Edisyonda tekstil bağlamında 21. yüzyılın en önemli konuları ele alınacak. Tekstil sektörünün etkisi altında olan, moda, filtrasyon, telekomünikasyon gereçleri, sağlık sektörü, inşaat ekipmanları gibi alanlarda yeni teknolojiler forumda tartışılacak konular arasında yer alıyor.

Forumun katılımcıları arasında sektör lideri olan firmaların üst düzey yöneticileri yer alacak. Forumda birçok şirket profesyoneliyle birlikte 400’den fazla katılımcının olması bekleniyor. Katılımın yoğun olarak yapılacağı ülkeler arasında ise Fransa, Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Japonya ve Avrupa Bölgesi’nden birçok ülke yer alıyor.  Katılımcı ülkeler ve firmalar forum boyunca yeni elyaf ve materyaller, kullanım alanları hakkında devrim niteliğinde potansiyelleri değerlendirecek. Bu aynı zamanda yeni iş alanlarının teknolojilerinin değerlendirildiği özel bir forum olacak. Uluslararası CETI Forum’un programı ise 3 özel alanın incelenmesi ile oluşturuldu. Yeni ekipmanların ziyaret edileceği ve yeni markaların sergileneceği alanda geleceğin tekstiline yönelik çalışmalar merakla bekleniyor.

Yeni Elyaflar İçin Yeni Teknoloji

Forumda sektörün en önemli konularının konuşulması beklenirken, sadece tekstil ile ilgili çalışmalar da yer almayacak. Elyaf gibi tekstilin en önemli materyalleri hakkında da fikirler sunulacak. Yeni polymer ürünlerinde eksileriyle artılarıyla konuşulacağı etkinlikte, son teknoloji eğirme araçları da gündemi oluşturan başlıklar arasında yer alıyor.

Bunların yanı sıra tekstil sektöründe devrim niteliği taşıyan Naylon, Elasten, Kermel ve Kevlar da gelişim süreçlerinin değerlendirilmesi ile forumun önemli konuları arasında yer alacak.  Forumun en çok dikkat çeken katılımcılar arasında son çalışması PLA ile fark yaratan Total, teknolojik algısı ile tüm dünyanın dikkatini üzerine çeken Japonya Kimyasal Elyaf Endüstrisi, endüstriyel stratejisini anlatan özel çalışmalarıyla Roquette, Bio polimer stratejisiyle Braskem ve ileri teknoloji ekipmanları ile Hills yer alıyor.

Forumun öğlen edisyonunda ise, temel alınan başlık, yönetimde yenilik. ‘Yenilik asla yalnız olmaz’ sloganı ile sunulacak olan bölüm, yönetim de faydalı stratejilere odaklanıyor. Bunun yanında CETI Avrupa Bölgesi’nde 350’den fazla araştırmacı ile esnek ve avantajlı materyaller üzerine çalışmalar gerçekleştiriyor. Araştırmaları ile sektöre yön veren forumun asıl amacı daha önce yapılmamış olan üretimlerin, teknolojilerin, tartışılması ve üreticilerin, ekipmanların son teknolojik ürünler hakkında fikirlerini sunması.

Yeni Pazarlar İçin Yeni Teknolojiler; ‘Bariyer Etkisi’

Forumun bu bölümünde izolasyon ve filtrasyon başta olmak üzere, önemli pazarlarda yer alan nonwoven ürünler, bugün ve yarının ürünlerinin tartışıldığı toplantılar yapılacak. Forum da yer alan toplantılarda pazarlar bakımından yapılacak çalışmalara Renault Air, Camfil Farr, Soprema, Edana, Macopharma, Kuzey Carolina Araştırma Merkezi katılacak.

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.