Büyümenin İtici Gücü; ‘Teknik Tekstil Sektörü’

Messe Frankfurt Başkan Yardımcısı Olaf Schmidt, teknik tekstillerin, tekstil sektöründe büyümenin en önemli itici güçleri arasında yer aldığını belirtti.

  07 Aralık 2016 10:00 Çarşamba
Büyümenin İtici Gücü; ‘Teknik Tekstil Sektörü’

Teknik tekstil ve nonwoven ürünlere yönelik, 9-12 Mayıs 2017 tarihinde yapılacak olan Techtextil 2017 Fuarı, kapıların açılmasına daha dokuz ay kala, fuar alanının yüzde 85'ini rezerve etti. Messe Frankfurt Başkan Yardımcısı Olaf Schmidt, konuyla ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, "Tekstil ürünleri, tekstil sektöründe büyümenin en önemli itici güçleri arasında yer alıyor. Birçok şirketin daha şimdiden Techtextil 2017'ye kayıt yaptırmış olması, tüm sektörün ne kadar dinamik bir şekilde geliştiğinin bir belirtisi” sözlerine yer verdi.

Techtextil 2017; iletken iplikler ve akıllı tekstil ürünlerinden, kompozit ve hafif yapılara kadar otomobil endüstrisi, inşaat ve mimari endüstrisi, ilaç ve giyim endüstrisine yönelik tekstil çözümlerini sergileyecek. Son olarak 2015 yılında gerçekleşen Techtextil Fuarı’na 102 ülkeden 28 bin 500 fuar ziyaretçisi katılmıştı.

Techtextil 2017’ye İlgi Artıyor

Mayıs ayında gerçekleştirilecek olan Techtextil 2017'de şu ana kadar, 39 ülkeden toplam 75 şirket yer ayırttı. Bu şirketler arasında, Forster Rohner, Freudenberg, Groz-Beckert, IBENA Textilwerke, Lenzing, Mehler Texnologies, Outlast Europe, PHP Fibers, Sandler, Sattler PRO-TEX, Schoeller Textil, SIOEN Fabrics ve Trützschler gibi sektörün önemli şirketleri de bulunuyor.

Fuarda yer alacak şirketlerin yanı sıra ülke pavilyonları da hacmini artırdı. Belçika ve İtalya pavilyonları büyürken, Çin, Fransa, İngiltere, Hindistan, Kanada, Portekiz, İspanya, Tayvan, Çek Cumhuriyeti, Türkiye ve ABD'den de rezervasyonlar alındı. Techtextil 2017 ile eş zamanlı olarak yapılacak olan Texprocess ise tekstil işleme ile tekstil terbiye ve dijital baskının tüm yönlerine ışık tutacak. 2015 yılında yaklaşık 5 bin ziyaretçi ağırlayan Texprocess 2017 edisyonunda da büyük ilgi bekliyor.

 

 

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.