Bursa Tekstili Yabancı Alıcılara Tanıtıldı

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, Tekstil Ur-Ge Projesi kapsamında düzenlediği "BURTEX Fashion Fabric Show" ile 36 ülkeden yabancı firma temsilcilerini Bursa’da ağırladı.

  23 Nisan 2018 01:00 Pazartesi
Bursa Tekstili Yabancı Alıcılara Tanıtıldı

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), tekstil sektörünün ihracatını artıracak organizasyonlarını sürdürüyor. BTSO son olarak, Tekstil Ur-Ge Projesi kapsamında 360'a yakın yabancı firma temsilcisini Bursalı tekstil firmalarıyla buluşturan BURTEX Fashion Fabric Show’a imza attı. Bursa Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte 70’ten fazla Bursalı sektör temsilcisi stand açarak ürünlerini sergiledi. Etkinlik için Rusya, Ukrayna, Polonya, Litvanya, Meksika, Gana, Kanada, Güney Afrika, ABD, İngiltere, Gürcistan, Hollanda, İran, Sırbistan, Yunanistan, Fransa, Romanya, Fas, Cezayir, BAE, Kırgızistan ve Türkmenistan gibi ülkeler başta olmak üzere 36 ülkeden yaklaşık 360 yabancı firma temsilcisi Bursa’ya getirildi.

Etkinlik ile ilgili değerlendirmelerini paylaşan, BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Kuş, Ekonomi Bakanlığı’nın da destekleriyle düzenlenen 10 ayrı Ur-Ge Projesi’nde çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü söyledi. BTSO’nun tekstil sektöründe dördüncü kez alım heyeti organizasyonu düzenlediğini belirten İsmail Kuş, Ur-Ge projelerinin Bursa’nın ihracatına büyük katkı sağladığını söyledi.

Bursalı firmaların yeni koleksiyonlarını tanıttığı BURTEX Fashion Fabric Show’da yer alan ‘Trend Alanı’ da ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü. Organizasyonda Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş.’nin katkılarıyla ipek halı ve diğer kumaşların üretimi ile ilgili bir de sunum gerçekleştirildi.

 

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.