"Bu Fuar İtalya İçin Bir Vitrin”

ITMA Barselona’ya yaklaşık 360 firma ile katılan ACIMIT Başkanı Zucchi, fuarın kritiğini yaparak değerlendirmelerini paylaştı.

  28 Ağustos 2019 00:00 Çarşamba
'Bu Fuar İtalya İçin Bir Vitrin”

Yaklaşık 360 İtalyan firma, kapılarını 20 Haziran’da Barselona’da açan ve yedi gün boyunca dünyanın önde gelen tekstilcilerini buluşturan ITMA 2019 fuarında son yeniliklerini sergiledi.

İtalyan katılımcıların işgal ettiği, toplam alanın % 26'sına denk gelen yaklaşık 30.000 metrekarelik yüzey alanı,  İtalya’nın katılımcı ülkeler arasındaki önemli rolünü doğruladı.

ACIMIT (İtalyan Tekstil Makineleri Üreticileri Birliği) Başkanı Alessandro Zucchi; “Yine, İtalya'nın tekstil makineleri endüstrisi, tekstil makineleri ürünleri için en büyük uluslararası vitrinde açıkça çok sayıda katılımcıyla lider bir rol oynayacak. Bu, müşteriler için kesinlikle önemli bir işarettir ve özellikle İtalya'nın nasıl ifade edeceğini bildiği kalite ve teknolojik seviyelerde, endüstrimizin canlılığını onaylar.’’ ifadelerini kullandı.

İtalyan Yeşil Etiket Ödülü

ACIMIT Başkanı Zucchi,  Yeşil Etiket Ödülü ile ilgili de konuşarak; “Çevresel ve ekonomik sürdürülebilirlik konusunda, Birliğimiz 2010'dan bu yana, 40'tan fazla üreticimizin bağlılığıyla "Sürdürülebilir Teknolojiler" projelerine büyük önem vermiştir.” dedi.

İtalyan tekstil makineleri ve dijitalleştirme

Tekstil sektöründe üretim süreçlerinin dijitalleşmesinin, pazara daha hızlı ve tam zamanında üretim gerektiren yeni trendlere karşı en hayati yanıt olacağının altını çizen ACIMIT Başkanı; “Üreticilerimizin mevcut taahhüdü, tekstil endüstrisinde yeni üretim süreçleri ve iş modelleri geliştirmede zorlu sorunlarla karşılaşan müşterilere uygun bir yanıt sunmaktır. Ürün yelpazemiz giderek artan bir şekilde 4.0 teknolojisine uyumlu.” açıklamasını yaptı.

ITMA Barcelona'da sergilenen İtalyan makine tekliflerinde bu tür teknolojilerin sayısız örneği olduğunu belirten Zucchi, bunların arasında akıllı yönetim platformlarının, veri toplama için hem makinenin hem de ürünlerin izlenmesine olanak tanıyan yerleşik makine sensörünün ve öngörülen bakımın, daha az aksama süresiyle elde edilen maliyetlerin azaltılması ve operatöre destek veren artırılmış gerçeklik uygulamalarının çeşitli üretim aşamalarında kullanılmasından bahsedilebileceğinin altını çizdi.

İtalyan Ticaret Ajansı Genel Müdürü Roberto Luongo, ITMA fuarının İtalya’nın tekstil makineleri endüstrisi için vazgeçilmez bir uluslararası vitrini olduğunun altını çizerek; “Tekstil makineleri, ‘Made in Italy’ terimi endüstriyel teknolojisinin mükemmelliğini temsil ediyor, girişimcilik dokusunda uluslararası çapta ciddi bir eğilime sahip, sektörü konsolide edebilmek için yenilikçi, küresel ve üst düzey satış noktaları talep ediyor. Bu nedenle, promosyon programına önemli bir yatırım yaparak tüm tekstil makine zincirine desteğimizi verdik ve ACIMIT ile işbirliği yaparak, fuarda katılımı olan tüm şirketleri, anahtar kelimelerin geliştirilmesini amaçlayan yapılandırılmış bir faaliyet planı ile destekledik.” ifadelerini kullandı.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.