Beltwide Pamuk Konferansları Texas’ta Yapıldı

: Pamuk üreticilerin kazançlarını iyileştirmeyi hedefleyen Beltwide Pamuk Konferansları 7-10 Ocak 2013 tarihleri arasında Texas’ta organize edildi.

  21 Mart 2013 23:53 Perşembe
Beltwide Pamuk Konferansları Texas’ta Yapıldı

Pamuk üreticilerinin sıkıntılarına çözüm sunmaya yönelik önemli bilgilerin paylaşıldığı ‘2013 Beltwide Pamuk Konferansları’ 7 – 10 Ocak 2013 tarihleri arasında Texas’ta gerçekleştirildi. Konferanslarda 20 ülkeden 2.000’i aşkın katılımcı yer aldı. Her günün ayrı bir tema ile kurgulandığı konferansta, üreticilerin karlılığını artırmaya yönelik çözümler sunuluyor. Konferansın programı Amerikan pamuk üreticilerine yeni teknolojiler, yenilikçi üretim uygulamaları gibi temel konularda güncel bilgiler sunmak üzere tasarlanıyor. Konferansta her günün programı ayrı bir konseptte sunulurken, pamuk üretim süreci ve ekonomisi ile ilgili tüm sorulara cevap arandı.

Her yıl Ulusal Pamuk Konseyi (NCC) tarafından düzenlenen ‘Beltwide Pamuk Konferansları’ temiz pamuk üretimini hedefleyen sektör yetkililerini bir araya getiriyor. Katılımcılar yer alan pamuk sektörünün üyeleri, üniversite ve USDA araştırmacıları, ‘Extension’ personeli, danışmanlar ve hizmet sağlayıcılar güncel bilgileri katılımcılar ile paylaşıyor. Bu yıl düzenlenen 2013 Beltwide Pamuk Konferansları’nda da ilk olarak zararlı otların direnci, sulama ve 2012 sezonunda çeşitli insektisitlerin nasıl performans sergilediği sorularına cevaplar arandı. Konferanslarda en çok ilgi çeken sunum ise Cordova Tennessee’deki Louis Dreyfus Commodities firmasının Başkan Yardımcısı Joe Nicosia’nın pazarın genel görünümü hakkındaki görüşlerini açıkladığı bölüm oldu. Bunun dışında genel oturum raporları arasında ziraat yasası da dahil olmak üzere temel yönetmelikler ve düzenlemeler, 2012 üretim sezonunun değerlendirmesi, Texas’ta herbisitlere direnç kazandırma hakkında bir tartışma ve iklimsel trendler bağlamında bir sunum gerçekleştirildi.

Pamuk Üretimi Konferansı kapsamında birçok seminer ve atölye çalışmasının yanında özel çalışmaların yer aldığı bir bölümle de üreticilere bilgiler verildi. Konferans kapsamında ‘Geleneksel ve gen-aktarmalı pamuk üretim sistemleri’, ‘Sulama uygulamaları ve verimi artıracak diğer araçlar’, ‘2,4-D ve dicamba toleranslı ürünler ve tank temizliği ile işaretleme alanlarının volatilitesi sürüklenmesi ve önemi’, ‘Güçlü bir risk yönetim programı geliştirmek için yenilikçi pazarlama stratejilerinin, ürün sigortasının, gelişmiş zirai ve finansal yönetim tekniklerinin kullanımını gösteren pamuk opsiyonları atölye çalışması’, ‘Sosyal medya ve zirai üretimde artan kullanımına bir bakış’, ‘Gübre stabilizatörlerinin efektif kullanımı’, ‘Sektörden Yeni Gelişmeler’ kapsamında zararlılar ve hastalıklarla mücadele için yeni ürünler, ekipman güncellemeleri, üreticiler ve danışmanlar için gelişen teknolojiler’ gibi konular ele alındı.

NCC’nin Ziraat Bilimi, Toprak ve Fizyolojisi Birimi Yöneticisi Bill Robertson, konferans programı çerçevesinde açıklamada bulundu. İklim şartlarının ürün karışımları ve ürün kararları üzerinde giderek artan bir baskı oluşturduğuna vurgu yapan Robertson, iklim trendleri hakkında bilgi sahibi olunması gerektiğinin altını çizdi.

Yakın Plan CCI

CCI, pamuk, pamuk ipliği ve pamuklu ürünlerin Amerika'dan ihracatını arttırmak amacıyla 1956 yılından bu yana çalışmalar yürütüyor. Merkezi Washington’da olan kurum aynı zamanda Cotton USA marka etiketin kullanımı için lisans haklarını koordine ediyor. Kurumun verdiği lisans yüzde 50 ile yüzde 100 oranında Amerikan pamuğu içeren saf pamuklu ürünlere uygulanıyor.

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.