Baldwin ITMA’da Yeni Geliştirdiği Texcoat G4'ü Sergiliyor

Baldwin Teknoloji, yeni geliştirdiği TexCoat G4'ün lansmanını ITMA 2019'da gerçekleştirmeye hazırlanıyor. TexCoat G4, 2. Salon, stant A204'te sergiliyor.

  26 Haziran 2019 00:00 Çarşamba
Baldwin ITMA’da Yeni Geliştirdiği Texcoat G4'ü Sergiliyor

Baldwin Teknoloji, TexCoat G4'ün lansmanını 20-26 Haziran 2019 tarihlerinde Barselona'da düzenlenecek ITMA fuarında gerçekleştireceğini duyurmuştu. Kumaş yüzey bitirme için Baldwin tarafından geliştirilen ve devrim niteliğinde olan gelecek nesil temassız hassas uygulama sistemi TexCoat G4, sıfır kimyasal madde atığıyla sürekli olarak yüksek kalitede ve verimli tekstil yüzey bitirme prosesi sağlıyor ve su ve enerji tüketimini önemli ölçüde azaltıyor.

Baldwin Teknoloji Hassas Uygulama Segmenti Başkanı Eric Norling şu açıklamada bulundu: “TexCoat G4'ün lansmanını ITMA 2019'da gerçekleştirmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Bu lansmanı, zamandan ve değerli kaynaklardan tasarruf sağlarken ve sürdürülebilir bir geleceğe katkıda bulunurken hem proses hem ürün kalitesini önemli ölçüde yükselten bir inovasyonu deneyimlemek için büyük bir fırsat olarak görüyoruz.”

Temassız püskürtme teknolojisi, yüzey bitirme kimyasallarının uygulanması için kullanılan geleneksel yöntemlere kıyasla çok sayıda avantaj sunuyor. Norling’in verdiği bilgilere göre; kimyasal madde, tekstil yüzeyine homojen şekilde dağıtılır ve kumaşın tek bir tarafında veya her iki tarafında sadece gerekli olduğu yerlere uygulanır. Kimyasal maddenin yapıştırıcı katman kalitesini etkilemesi riskini ortadan kaldırdığından su itici malzemelerin veya lamine kumaşların uygulanması açısından büyük avantajlar sağlamaktadır. Ayrıca, temassız bir teknoloji olması da yaş üzerine yaş proseslerde kimyasal madde seyrelmesini önleyerek kararlı kimyasal madde kaplama oranlarının tam olarak kontrol edilmesini imkan tanır. Ek olarak, yüzey bitirme prosesi sırasında banyo kirlenmesi riski taşımadığından renk veya kumaş değişiklikleri sırasında devre dışı kalma süresi sıfırdır.

Texcoat G4 ile Kimyasal Maddenin %100'ü Geri Dönüştürülüyor

TexCoat G4 ürünü sürdürülebilirliği önemli ölçüde yükselterek, kârlılığın artmasını sağlıyor. Fazla püskürtülen kimyasal maddenin %100'ü geri dönüştürülüyor ve kimyasal madde, renk veya kumaş değişikliği sırasında kimyasal madde atıkları yüzde sıfır. Kumaşa sadece gereken miktarda kimyasal madde uygulandığından %50 oranında azaltılmış bir yaş toplama seviyesi elde ediliyor ve bu da su ve enerji tüketiminin %50 oranında azaltılmasını sağlıyor. Tek taraflı püskürtme uygulamasıyla birlikte düşük yaş toplama seviyeleri, prosesleri birleştirir ve örneğin lamine kumaşlar için veya döşeme tekstilinin bitirilmesinde vb. kurutma adımlarının tamamen ortadan kaldırılmasını sağlayabilir.

Eric Norling açıklamalarına şu şekilde devam ediyor: “Tekstil yüzey bitirme endüstrisinin karşı karşıya kaldığı en büyük zorluklardan bir tanesi her geçen gün katılaşan çevre mevzuatları ve artan tüketici talepleri doğrultusunda enerji, kimyasal madde ve su tüketimi açısından çevre üzerindeki olumsuz etkilerdir. TexCoat G4 hem su hem enerji tüketimini azalttığı ve değişikliklerde kimyasal madde atığı sıfır olduğu için çok daha sürdürülebilir bir yüzey bitirme elde edilmektedir.”

TexCoat G4’ün Tam Olarak Sızdırmazlık Özelliği

TexCoat G4, yüzey bitirme prosesi için daha önce görülmemiş bir takip ve kontrol imkânı sunarak kararlı bir kaliteyi garanti ediyor. Otomatik kimyasal madde ve kapsam seçimi de dâhil, reçete yönetimi sayesinde değişiklikler kolay ve hızlı şekilde gerçekleştiriliyor. Sistem ayrıca otomatik devir takibi, kumaş genişliği telafisi, sistemin çalışma süresinin, performansının ve kimyasal madde kullanımının takip edilmesi için gerçek zamanlı takip olanakları ve ayrıca aktif bakım uyarıları sunuyor.

TexCoat G4 yaş üzerine yaş uygulamalarda ve laminasyon proseslerinde su iticiler, yumuşatıcılar, mikrop önleyiciler ve çok daha fazlası gibi düşük viskoziteli, su bazlı kimyasal maddelerden oluşan geniş bir aralığı kapsıyor. Ek olarak, sistem tam olarak sızdırmazdır, bu sayede aerosolleri hapseder ve operatör için sağlıklı bir çalışma ortamı sunuyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.