Avrupa’da Türk Tekstili

Türkiye’ye 2018 yılında 17,6 milyar dolarlık döviz kazandıran hazır giyim ve konfeksiyon sektörü, Almanya’daki konumunu güçlendirmek için harekete geçti.

  20 Mart 2019 00:00 Çarşamba
Avrupa’da Türk Tekstili

Almanya’nın Münih kentinde yılda 2 kez düzenlenen ve hazır giyim ve aksesuar fuarı olan Munich Fabric Start Fuarı’na katılan Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği, Türkiye Milli Katılım Organizasyonu düzenlemek için harekete geçti.

Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (EHKİB) Başkanı Burak Sertbaş, Munich Fabric Start Fuarı’nda kurdukları stantta EHKİB üyesi 15 firmanın 2020 ilkbahar yaz koleksiyonlarından numuneler sergilediklerini, fuar idaresi ile yaptıkları toplantıda ise; 2019 Eylül ayında bu firmalarla Türkiye Milli Katılım Organizasyonu’nu gerçekleştirmek istediklerini dile getirdi.

Almanya’nın 2018 yılı konfeksiyon ithalatının 3 milyar 200 milyon dolarlık kısmının Türkiye tarafından karşılandığı bilgisini veren Sertbaş, “Almanya’nın konfeksiyon ithal ettiği ülkeler sıralamasında Avrupa’da birinci sıradayız. İhracatımızı arttırmak için yeni pazarlar kazanma çabası içinde olacağımız gibi, Almanya vb. güçlü olduğumuz pazarlardaki konumumuzu da kuvvetlendirecek adımları atacağız. EHKİB olarak 2018 yılını 1 milyar 365 milyon dolarlık ihracat ile geride bıraktık. 2019 yılı için hedefimiz 1,5 milyar dolar ihracata erişmek. Bu hedefe ulaşırken 2018 yılında 320 milyon dolar ihracat gerçekleştirdiğimiz Almanya belirleyici ülkelerden biri olacak” şeklinde konuştu.

Hazır Giyimde Paris Atağı

Munich Fabric Start Fuarı’ndan dönen Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği 12-14 Şubat 2019 tarihlerinde Fransa’nın Paris kentinde düzenlenen dünyanın en prestijli tekstil ve hazır giyim fuarı olarak kabul edilen Premiere Vision (PV) Manufacturing Paris Fuarı'na 29 firma ile toplamda 8. kez milli katılım gösteriyor. İplik, kumaş, deri, hazır giyim, aksesuar, tasarım sektörlerini bir araya getirmekte, fuarda 30 ülkeden yaklaşık 1.750 katılımcı yer almakta ve katılımcıların yüzde 71’i uluslararası alıcı olmak üzere bu fuar, yaklaşık 120 ülkeden 55.000 profesyonel tarafından ziyaret edilmekte. Türkiye Fransa’ya 2018 yılında 888 milyon dolarlık konfeksiyon ürünleri ihraç etmişti. 2019 yılı hedefi ise; 1 milyar dolar ihracat olarak belirlendi.

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.