Asyalı Şirketlerden Dornbirn GFC’ye Yoğun İlgi

100'ün üzerinde uluslararası konuşmacı ve araştırmacı, 58. Dornbirn-GFC’de küresel elyaf ve tekstil endüstrisindeki en son yeniliklerini ve trendlerini sundu.

  22 Ekim 2019 00:00 Salı
Asyalı Şirketlerden Dornbirn GFC’ye Yoğun İlgi

Dornbirn GFC’nin 58. edisyonunun CEO-Paneli oturumunda, iklim ve çevre politikaları ve sorumlulukları alanındaki elyaf üreticileri, markalar ve Avrupa Tekstil Birliği temsilcileri arasında heyecan verici ve tartışmalı oturumlar gerçekleşti. Bu yıl ilki gerçekleştirilen Dornbirn-GFC Start-Ups organizasyonunda yirmiden fazla uluslararası girişimci tekstil yeniliklerini sergiledi.

Robert van de Kerkhof / CCO Lenzing AG ve Uday Gill / CEO Indorama Ventures’in liderliğinde elyaf endüstrisi sürdürebilirliğe odaklandı. Yazılım endüstrisi sürdürülebilir sektörü nasıl destekleyebilir sorusu, Robert Rosellen / Dir Microsoft ve Stefan Achleitner / Research Palo Alto Networks örneklerinden yola çıkılarak açıklandı.

Akademik araştırmalardan ve endüstriden birinci sınıf bilimsel dersler, katılımcılara gelecekteki inovatif eylemleri için ivme kazandırdı. Ayrıca bu yıl 30'dan fazla ülkeden 700'ün üzerinde katılımcı dünyanın en büyük elyaf inovasyon kongresi olan Dornbirn GFC’ye katıldı. Özellikle Asya ve Türkiye'den gelen şirketlerin katılımı dikkat çekti.

Kongrenin yenilikçi bir ilerlemesi olarak Dornbirn-GFC Start-Up organizasyonu, bu yıl ilk kez gerçekleşti. PricewaterhouseCoopers (PwC) ile işbirliği içinde yirmiden fazla girişimci, yeniliklerini kongre alanındaki özel bir çadırda sunma olanağına sahip oldu.

Ağ yaratıcı olarak Dornbirn-GFC – kongre uygulaması, ikinci kez katılımcıların birbirleriyle başarılı bir şekilde bağlantı kurmalarını sağladı. Ayrıca katılımcıların çoğu 2019, "Dornbirn Ticaret Fuarı Alanı" nda efsanevi Mayoress Evening davetini kabul etti.

1’inci Dornbirn-GFC Start-Up Günleri

11-12 Eylül 2019 tarihleri arasında 1. Dornbirn-GFC Start-Up günleri düzenlendi. Büyük heyecanla beklenen etkinlik başarıya dönüştü. PricewaterhouseCoopers (PwC) tarafından desteklenen yaklaşık 20 uluslararası girişimci seçildi ve Dornbirn etkinliğine davet edildi. ‘’Start-Ups İştirakçilerinin Endüstri, Araştırma ve Markalarla Nerede Buluştuğuna Şahit Ol” sloganına göre, genç girişimciler yüzlerce uzman panelin çoğunda yer alma ve etkinlik çadırlarında yeniliklerini sunma imkânına sahip oldu.

Start-Up Ödülü: Uluslararası uzman bir jüri, Lenzing AG tarafından ödül parası verilen üç en iyi projeyi seçti ve PricewaterhouseCoopers organizasyonunun danışmanlık hizmetlerini ve daha fazla desteğini bekliyor.

Sürdürülebilirlik / Döngüsel Ekonomi

Liderlik mi ediyoruz yoksa geride mi kalıyoruz? Walter Woitsch / Partner Syngroup açılış gününde bu soruyla CEO Panelini açtı. Avrupa Tekstil Birliği temsilcileri (Mauro Scalia / Dir EURATEX), hızlı büyüyen Spor Markası Lululemon (Yogendra Dandapure / Dir Lululemon) ve dünyanın en büyük elyaf üreticileri arasında hararetli bir tartışma gerçekleşti. (Uday Gill / CEO Indorama Ventures, Robert van de Kerkhof / CCO Lenzing AG, Gunjan Sharma / CMO Reliance)

Aşağıdaki alıntı, konunun belirginliğini bir kez daha açıklıyor:

Lenzing AG’nin Uyum Direktörü Robert van de Kerkhof, önemli günden konuları arasında yer alan sürdürülebilirlik ile ilgili, “Tekstil endüstrisinin tamamı, iklim korumaya yönelik ölçümler ve çevre kirliliğine karşı tüketiciye odaklanıyor. Dairesel ekonomi, günlük rollerden doğaya yansıyan olumsuz etkileri önlemek için öne sürülen çözümlerden sadece biridir. Eğer şubemiz bu zorlukları küresel bazda halledebiliyorsa, toplumsal kabulümüzü alabilir ve son yıllardaki güçlü büyümeye devam edebiliriz.”dedi.

Dijitalleşme: Avrupa için İnovasyon Artışı?

Avrupa, ABD veya Çin'e kıyasla nasıl bir performans sergiliyor? Josef Mantl / CEO JMC, bu karmaşık konuyu California Stefan Achleitner / Araştırma Palo Alto Networks'ün Siber Güvenlik uzmanı ve dijitalleştirme danışmanı Thomas Riegler / Partner PwC ile gündeme getirdi.

Ancak Avrupa makine mühendisliği endüstrisinin ABD ve Asya ile karşılaştırıldığında gerçek “dijital ayak izi” nasıl? Bu soru bağlamında Jochen Adler / CTO Oerlikon ve Martin Ohneberg / CEO Henn ve ayrıca Microsoft yazılım devi Robert Rosellen / Dir, Avrupa endüstrisinin öncü rolünü açıkça ortaya koydu.

Paul Schlack / Wilhelm Albrecht Ödülü 2019

Araştırma ve geliştirme alanındaki uzmanlardan oluşan bir jüri, aşağıdaki diploma tezini kazanan proje olarak seçti:

Vera Gail, Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Niederrhein (GER)

Termosensitif nano membran - Poliüretan kaynaklı şekle girebilen polimer hafızanın işlenmesi için elektrospinning işleminin uygunluğu.

4. Genç Bilim İnsanı Forumu

15 genç araştırmacı Syngroup Consulting öncülüğünde, Quo vadis, araştırmasında: "Startups", "Döngüsel Ekonomi", "Akıllı Tekstiller" , ‘’Geleneksel İnovasyon Sürecinde Yeni Zorluklar’’ gibi konuları bu yılki Genç Bilim İnsanı Formu’nda tartıştı.

EDANA İle İş Birliği

EDANA, uluslararası konferanslar düzenleyerek ve "Genç Bilimci Forumu" nu destekleyerek Dornbirn-GFC’yi aktif olarak desteklemeye devam ediyor.  EDANA, nonwoven endüstrisindeki değer zinciri boyunca 240'dan fazla üyeyi temsil eden, 30 milyar doların üzerinde bir gelir boyutunu temsil eden bir dernektir.

Eylül 2020, 59. Dornbirn-GFC Kongresine Genel Bakış

Önümüzdeki yılda aşağıdaki konuların konferansın gündemini oluşturması planlanıyor:

  • Elyaf İnovasyonları
  • Sirküler Ekonomi
  • Mobility
  • Giyim, Spor ve Outdoor
  • Katkı Maddeleri ve Yüzey Prosesleri

YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.