apperalsourcing Paris ve Texworld Birlikteliği Başarı Getirdi

Texworld bünyesinde düzenlenen apperalsourcing Paris, organik ürünlerin öne çıktığı bir etkinlik oldu.

  15 Ekim 2012 17:23 Pazartesi
apperalsourcing Paris ve Texworld Birlikteliği Başarı Getirdi

apperalsourcing Paris kapılarını  17-20 Eylül tarihleri arasında kapılarını Texworld fuarı kapsamında açtı. 2011 Eylül etkinliğine göre ziyaretçi sayısında yüzde 6’lık düşüş yaşayan organizasyonda, katılımcı firmalar ziyaretçi kalitesinden memnun oldu. apperalsourcing Paris etkinliğinde erkek ve erkek giyim, spor giyim, mont, iç çamaşırı, üniforma, örgü ürünler, gömleklik ürünler, deniz giyimin yanında bebek giyiminden çocuk giyimine kadar uzanan geniş bir alanda ürün hizmeti veriyor. Hazır giyim ürünlerinin yanında organizasyonda moda aksesuarları da yer buluyor. Firmalar tarafından tanıtılan aksesuar ürünleri arasında yer alan çantalar, ayakkabılar, eldiven ve eşarplar, şapka, çorap gibi ürünler önemli bir bölümü oluşturuyor.

Katılımcılar Ziyaretçi Kalitesinden Oldukça Memnun

Alıcıların son dönemde en çok önem verdiği konuların başında organik ve çevre dostu üretimden elde edilen ürünler geliyor. Bu bağlamda beklentileri karşılamak adına apparelsourcing Paris etkinliğinin 3. Texworld’ün 15. yılında özel çalışmaların yapılması bekleniyor. 15. yıldır modaya hizmet eden Texworld, birçok profesyonel alıcı ve katılımcıyı ağırlıyor. 31. edisyonunu gerçekleştirecek olan organizasyon, 2013 / 2014 kış sezonunun eğilimleri hakkında önemli bilgiler sunmayı hedefliyor. Etkinlik aynı zamanda dokumacılar, tasarımcılar gibi sektör profesyonellerine ilham kaynağı olacak.

Katılımcıların ziyaretçi kalitesinden memnun olduğu ifade edilirken, diğer yandan etkinliğe katılan ziyaretçi sayısında da geçen yıla göre yüzde 6’lık düşüş yaşandı.  Edisyon bu sene 104 ülkeden 14.400 ziyaretçiye ev sahipliği yaptı. Bu düşüş Avrupa'da yaşanan krize ve küresel pazarın gerilemesine bağlanırken, etkinliğe katılan firmaların çoğunun satış rakamlarından mutlu olduğu belirtildi. Ülkeler bazında bakıldığında İngiltere’den katılımın yüzde 3.33 arttığı görülürken, Doğu Avrupa’dan da katılımın arttığı vurgulandı. Etkinlikte yaşanan en büyük artış ise yüzde 20 ile Amerika kıtasından oldu. Etkinliğe Türkiye’den katılan firmalar arasında, Akel Scarves, Gülşen Tekstil, Kayen-Teks Tekstil, Özsim Giyim, Remar Tekstil, Seta Textile, Teori Tekstil, Zamate Tekstil yer aldı. Orta Doğu’dan gelen ziyaretçilerinde önemli bir satın alma gücü sergilediği ifade edilirken, Pakistanlı Faisal firmasının yetkilisi Hussain Sajid, Texworld’ün firmalar açısından pazarını genişletmek anlamında önemli bir platform olduğunu vurguladı. Düzenli müşterilerinden sipariş alımlarına devam ettiklerini dile getiren Sajid, yeni bağlantılar kurduklarını da açıkladı.

apperalsourcing Paris’in de bünyesinde bulunduğu Texworld organizasyonun da ise organik çevre dostu kumaşlara ve sürdürülebilirlik konusuna özel bir gün ayrıldı. 18 Eylül tarihinde Ecocert ve Betty de Paris tarafından organik kumaş sertifikasının sağlandığı bir dizi ders düzenlendi.  83 dokumacı, 3 bölümde Texworld’te yer alan 811 katılımcıya çevre dostu kumaşlar ve organik ürünleri sergiledi. Çevre dostu ve organik ürünlere olan ilginin artışı aynı zamanda bu ürünlerin piyasa fiyatlarını da etkiliyor. Normal kumaşlara göre yüzde 15-25 arası daha pahalı olan bu ürünlere olan talep, fiyat farkına rağmen artmaya devam ediyor. Ekolojik kumaşlara olan ilginin de her geçen dönem artacağı belirtiliyor.

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.